Stigli prvi Alienware na AMD procesoru nakon deset godina i novi Dell gaming monitori

Stigli prvi Alienware na AMD procesoru nakon deset godina i novi Dell gaming monitori

Dell je predstavio Alienware m15 Ryzen Edition R5 koji je prvi stroj s popularnim vanzemaljcem na AMD platformi od 2007. godine. Novi m15 ima 15 inčni zaslon s ekstremno brzim osvježavanjem ekrana od 240 Hz za model s QHD rezolucijom i čak 360 Hz s FHD rezolucijom.

Alienware m15 pokreće AMD Ryzen procesor 5000 H serije, zajedno s NVIDIA GeForce RTX mobilnim grafikama serije 30. Tu je nadogradiva DDR4 memorija brzine o 3200 MHz. Što se tiče same izrade kućišta, tu je novi završni sloj nazvan Silky-Smooth High-Endurance koji ima veću otpornost na mrlje i premium osjećaj.

AMD alienwareUz to sve novi Alienware dolazi s ultra-low profile mehaničkom tipkovnicom koju je Dell razvio u suradnji s Cherry MX-om. Početna cijena Alienware m15 Ryzen Edition R5 računala bit će 2229,99 dolara, a uskoro možemo očekivati i više informacija o dostupnosti i cijenama na hrvatskom tržištu.

Ako ste gamer, a imate malo manji budget, Dell je predstavio G15 Ryzen Edition prijenosnike. Novi izgled je eleganatan i ima dvostrani zaslon uskih okvira i koristi vodenu boju s niskim VOC-om (Isparljivi organski spojevi). Iznutra je novi G15 opremljen toplinskim dizajnom nadahnutim Alienwareom, kako bi se maksimalizirao protok zraka za optimalno hlađenje i odvođenje topline.

Dell G15 Ryzen Edition

Hardverski dolazi s AMD Ryzen 5000 procesorima, NVIDIA RTX 30 grafikom i 3200 MHz DDR4 memorijom. Dodana je „Game Shift", funkcionalna tipka, jedinstvena za G seriju, koja trenutno poboljšava performanse hlađenja za intenzivne gejming maratone. Što se tiče ekrana, dostupni su paneli od 120Hz ili 165Hz i zaslon od 360Hz koji dolazi kasnije ovog proljeća, a svi su opremljeni low-blue-light zaslonskim hardwareom.

Uz to, Dell G15 Ryzen Edition će biti dostupan već u svibnju, a njegova cijena u SAD-u će počinjati od $899.99, dok će novi Dell G15 s 10th Gen Intel Core procesorima biti dostupan već sredinom travnja, uz početnu cijenu od $899.99 na američkom tržištu. Informacije o dostupnosti i cijenama u hrvatskoj će biti dostupne uskoro.

Četiri nova Dell monitora

Dell je predstavio i četiri nova gaming monitora s visokom brzinom osvježavanja. Dell 25 Gaming Monitor (S2522HG) s brzinom osvježenja od 240Hz i vremenom reakcije od 1ms, idealan je za kompetitivne gejmere. Dolazi s Fast IPS tehnologijom, odličnim kutom gledanja, NVIDIA G-Sync i AMD FreeSync podrškom. Dostupan će biti od 27. svibnja.

Tu su i tri nova VA monitora u dijagonalama od 27, 32 i 34 inča uz AMD FreeSync Premium ili Premium Pro tehnologiju. Dell 27 i 32 Zakrivljeni Gaming Monitori (S2722DGM i S3222DGM) će vas povući u igru QHD rezolucijom, dok će brzina osvježavanja od 165Hz i vrijeme reakcije od 2ms osigurati da svaku akciju vidite jasno i na nju reagirate brzo. Dell 27 i 32 Zakrivljeni gaming monitori bit će dostupni od kraja lipnja.

Dell 34 Zakrivljeni Gaming Monitor

Dell 34 Curved Gaming Monitor (S3422DWG) ima široki zakrivljeni WQHD 34-inčni zaslon. Monitor ima VESA DisplayHDR 400 i 90% DCI-P3 pokriće boje te brzinu osvježavanja od 144Hz. Ovaj monitor će biti dostupan već od 27. svibnja.

Sva četiri nova zaslona podržavaju izlaz s promjenjivom brzinom osvježavanja (VRR) za igraće konzole. I kao standard, svi Dell Gaming monitori dolaze s tri godine Premium Panel & Advance Exchange garancije, što znači da će služba za korisnike poslati zamjensku ploču u roku od jednog radnog dana, čak i ako je pronađen samo jedan svijetli piksel. Cijene za sve ove nove monitore bit će potvrđene uoči početka dostupnosti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Stigli prvi Alienware na AMD procesoru nakon deset godina i novi Dell gaming monitori - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.