Izvor: Facebook stranica MJ Technology LLC

Dolaze tableti s Ubuntu operativnim sustavom

Klasični operativni sustavi na tabletu dobivaju konkurenciju.

Svi Ubuntu fanovi uskoro će doći na svoje. MJ Technology LLC najavio je liniju tableta koji će doći sa Ubuntu operativnim sustavom. Kompanija je službno objavila da će tablete pogoniti Intel 2.4 GHz procesor sa četiri jezgre, ali nije rečeno koji točno Intelov čip će biti ugrađen. Najvjerojatnije će to biti procesori bazirani na Bay Trail ili Cherry Trail arhitekturi.

RAM će biti 4 GB-a, dok će pohrana podataka biti na 64 GB (iako će imati i potporu i za 128 GB). K tome moguće je imati i do maksimalnih dodatnih 128 GB jer podržava microSD. Što se tiče povezivanja, uključuju po jedan port za USB 2.0, 3.0, micro USB i mini-PCI-Express. Podržava Bluetooth 4.0 i Wi-Fi a/b/g/n standarde. Prednja i stražnja kamera imaju 8MP i 13MP.

Dolaze u dvije verzije: 8.9 i 10.1 inčnim ekranima. Oba dvoje imaju 1920 x 1080 rezoluciju, te su multi-touch IPS touchscreena. Manja verzija dolazi sa 7,500 mAh baterijom dok 10.1 verija dolazi sa 8,500 mAh. Kompanija je objavila kako će tableti doći sa Unity-om, najnovijom verzijom Ubuntu Desktopa. 8.9-inčni model koštat će oko 349 američkih dolara, dok veći brat će biti oko 399 dolara. Za sada je dostupan za pre-order ali sam izlazak se predviđa u prvom mjesecu sljedeće godine. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dolaze tableti s Ubuntu operativnim sustavom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.