Apple TV druge generacije

Apple se baca i u gamerske "vode"

Svestrani proizvođač Apple uskoro najavljuje novi Apple TV koji se fokusira na gaming populaciju. Sami detalji još nisu poznati. Prethodne verzije su bile veličine hokejskog paka i služile su streamanju glazbe i videa.

 
"Mislim da će Apple stvoriti novu veliku kategoriju u gamingu, onu koju su drugi prije probali i nisu uspjeli" - rekao je Jan Dawson, glavni analitičar u tehnološkoj istraživačkoj tvrtci Jackdaw Research. Ukupan prihod od igara sa konzola za ovu godinu se procjenjuje na više od 27 milijardi američkih dolara, navodi istraživanje PricewaterhouseCoopers.
"Ono što Apple TV ima je potencijal uspostavljanja causal gaminga u dnevnoj sobi i pridavanja puno viših društvenih aktivnosti."
Najveći broj analitičara spominje kako je ipak mala vjerojatnost za neku ozbiljnu konurenciju vrhunskim igraćim konzolama kao Playstation 4 i Xbox One. Novi proizvod koji se fokusira na casual gamere procjenjuje se da će koštati oko 150 američkih dolara, navodi NYTimes. Ova cijena koja je puno jeftinija nego klasičnih konzola mogla bi imati veliki poslovni uspjeh za Apple koji trećinu svojih prihoda dobiva od prodaje igara i drugih softvera preko svoje aplikacije trgovine.
Apple koji prije nije bio gamerski orijentiran te ignoriran od strane kompjuterskih gamera koji više preferiraju Windowse sljedeći tjedan predstavlja Apple TV. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple se baca i u gamerske

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.