iPad Pro

Apple predstavio nove tablete - iPad Pro i mini 4

Na Appleovoj konferenciji u San Franciscu predstavljeni su novi modeli Appleovih proizvoda. Među novim proizvodima su i novi tableti - iPad Pro i iPad mini 4.


Pro verzija dolazi sa velikim 12.9-inčnim Retina ekranom i 2732 x 2048 rezolucijom, što predstavlja istu gustoću piksela kao i iPad Air 2 (264ppi). Tablet dolazi i sa novim dodatkom koji se zove Apple Pencil. Ova aktivna stylus olovka posebno je dizajnirana za Pro i pruža mogućnost crtanja različith stvari poput dijagrama. Ono što je drukčije kod ovog stylusa je da ima Bluetooth, te da predstavlja alat koji je pritiskom osjetljiv na pisanje i crtanje.

Cijena mu je 99 američkih dolara te ju je potrebno puniti na dnevnoj bazi. Pro posjeduje u sebi novi A9x 64-bitni čip, koji pruža dvosturko više memorijske propusnosti nego prošla verzija A8x, dvostruko veće brzine flash pohrane i snage procesuiranja, navodi službeno priopćenje Applea. Baterija traje do desetak sati ako ga stalno koristite. Što se tiče zvučne strane, on dolazi sa četiri zvučna sustava i teži 712 grama. 

Jedna od novosti vezanih za Pro je i mogućnost dodavanja Smart Keyboarda, eksterne tipkovnice koja se magnetima spaja na konektore tableta. Njegova cijena će biti 169 američkih dolara. Kamera je 8 MP iSight a što se tiče povezivanja podržava Bluetooth, Wi-Fi ac te neobavezno i LTE Cat.4. Dolazi u studenom u srebrnoj, svemirski sivoj i zlatnoj boji. Cijena 32 GB modela bit će 799 američkih dolara, dok 128 GB model će koštati 949 dolara.
Za razliku od Pro verzija, Apple je za mini 4 samo kratko rekao da se radi o manjoj veličini Air-a 2 te da izlazi u studenom za 399 dolara.

iPadMini4 Hand iOS9 Homescreen PRINT

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple predstavio nove tablete - iPad Pro i mini 4 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.