Samsung najavio prve 12 GB LPDDR4 module

Samsung najavio prve 12 GB LPDDR4 module

Šesta generacija Intelovih procesora (Skylake) omogućila je i novu generaciju standarda memorije, DDR4. Za sada je ovaj standard dosta skup i neisplativ. Upravo zbog razloga poboljšanja DDR4 standarda, Samsung je najavio svoj prvi 12 GB LPDDR4 DRAM modul, za sada namijenjen samo mobitelima.

Memorija je rađena na Samsungovoj 20-nanometarskoj tehnologiji i predstavlja značajan pomak prema DDR4 standardu. Samsung tvrdi da je novi dizajn i njegova produktivnost porasla za 50 posto, čime ova promjena utječe na tržište memorija. Ova promjena bi mogla dovesti i do pojeftinjenja DDR4 memorije u naredno vrijeme, što je odlična vijest.
Za sada ove memorije se fokusiraju jedino na mobilne uređaje dok će računala i ostali uređaji doći kasnije, prenosi TomsHardware. Kompanija u narednim godinama očekuje da će ovaj RAM biti korišten u ultra-tankim računalima, digitalnim aparatima i automobilskim uređajima.
"Inicirajući masovnu proizvodnju 12 GB mobilnog DRAM-a u ekstremno kratkom vremenu, sada ne pomažemo samo mobilnim sustavima...već i pružamo funkcionalnost koja će dati mobilnim korisnicima snažnije korisničko iskustvo" - izjavio je Joo Sun Choi, izvršni predsjednik Memory Sales and Marketing odjela u Samsungu.
Južnokorejski Samsung nije rekao kada će ove memorije biti dostupne, no s obzirom da je u masovnoj proizvodnji, izlazak se očekuje u narednim mjesecima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung najavio prve 12 GB LPDDR4 module - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.