Izvor: Aqua Computerova web stranica

Prvi vodeni blok za Radeonovu grafičku karticu R9 Nano

Iako je tek nedavno izašla nova grafička kartica malenih dimenzija od AMD-a, R9 Nano, vrlo brzo su se pojavili i zanimljivi cooleri na tržištu. Pošto R9 Nano nema vodeno hlađenje, rade se posebna vodena rješenja za karticu.

Tako njemačka kompanija specijalizirana za hlađenje, Aqua Computer, predstavlja svoj vodeni blok (ujedno i prvi) za AMD-ovu flagship karticu, navodi TomsHardware.
Američki AMD je prilikom predstavljanja i sam rekao kako surađuju sa proizvođačima vodenih hlađenja, koji će doprinjeti boljem radu njihove grafičke kartice.
Ovaj blok je izgrađen od elektrolitičkog bakra i predstavlja single slot rješenje za hlađenje. Kompanija navodi kako je uspjela temperaturu GPU-a držati ispod 35 stupnjeva usprkos ekstremnom testu u Furmarku.
Najavila je dva modela R9 Nano bloka koji dolaze sa zatvorenim blokom (sa aluminijskim zaštitnim slojem) i otvorenim blokom preko kojeg je moguće vidjeti protok tekućine.
Ovi vodeni blokovi izlaze sljedeći tjedan, no za sada bez informacija o cijeni. Nano R9 kartica bazirana na Fiji GPU i sa 4 GB memorije bit će iscrpno recenzirana u sljedećem broju Vidi-a.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi vodeni blok za Radeonovu grafičku karticu R9 Nano - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.