Lenovo održao konferenciju o viziji budućnosti razvoja kompanije

Lenovo održao konferenciju o viziji budućnosti razvoja kompanije

Nedavno održana konferencija fokusirala se na grane razvoja kompanije izvan osobnih računala.

 

Lenovo je predan razvoju ITja te vjeruje kako će se bez konstantnih ulaganja u nove tehnologije, ali i nova tržišta brzo naći u nepovoljnoj situaciji. Zato su kao glavni fokus razvoja do 2020. godine naveli ne samo korisničko iskustvo nego i probijanje na industrijska tržišta pomoću IoT rješenja kao i umjetne inteligencije kako bi pojednostavili logistiku korisnicima, ali i povećali zaradu postrojenja.

IMG 20181108 135903Jedan od glavnih proizvoda Lenovo IoT integracije su mini računala koja korisnicima nude velik broj mogućnosti povezivanja i integracije u njihovu proizvodnju. Nije često da vidite takav uređaj kako pokreće šest različitih ekrana odjednom.

 

Godina koja se navodi je 2020. a do tada je cilj korisnicima omogućiti ažuriranje sustava kao na mobilnim uređajima: jednom klikom i to potpuno bezbolno. To namjeravaju napraviti dubokom integracijom s Mocrsoftovim updateima koji bi u budućnosti nosili sva ažuriranja za Lenovo sustave kako više ne bi trebali tražiti drivere po internetu.

IMG 20181108 135828Integraciju soundbara u šarku njihovih preklopnih laptopamože se samo smatrati odličnim korištenjem prostora, a zvuk koji je usmjeren direktno u korisnika uvijek će biti daleko bolje kvalitete od alternative.

 

Drugi dio je naravno razvoj IoT-a, umjetne inteligencije ali i AR/VR sustava i cloud rješenja koji bi ih pokretao.

Ističu kako je umjetna inteligencija velika stvar budućnosti te navode kako je razvoj u punoj snazi, od samovozećih automobila do dućana bez blagajnika koji će zanti što uzimate te vas automatski naplatiti.

 

Lenovo Future Intel

Trenutne AI implementacije pomažu im u otkrivanju nekompatibilnosti softvera kako bi spriječili padove sustava prije nego se oni dogode. No, AI već implementiraju i u poljoprivredi te naravno povećanja profita u tom sektoru pružanjem novih informacija.

IMG 20181108 134310Lenovo je usmjeren u potrebe i želje novih mladih korisnicima koji dolaze sa novim idejama i načinima na koje žele koristiti prijenosnike. Tako je i nastao prvi laptop sa e-Ink tipkovnicom, a njegova druga generacija ima i performanse da zamjeni i računalo.

 

Naravno, osim tehnologija, podjelili su s nama i neke brojeve koji ih stavljaju na prvo mjesto kada gledamo prodane jedinice računala i tableta zajedno. Godišnja prodaja im dostiže 43 milijarde dolara te zauzimaju 23,7% tržišta.

Priznali su i kako su u mobilnom segmentu malo zaostali za konkurencijom jer nakon kupnje Motorole nisu bili sigurni u kojem smjeru žele ići s tim brendom. Uvjeravaju kako sada imaju jasan cilj te da ćemo kroz par godina ponvno vidjeti Motorola logo u punom sjaju.





IMG 20181108 131153Različiti načini na koje vas umjetna inteligencija može zaštititi je i upozorenje kada netko iza vas gleda u vaš ekran koristeći kameru na vašem laptopu.

 

Ističu kako im je najbitnije ulaganje u mlade zaposlenike koji će svojim idejama razviti proizvode za modernog korisnika koji imaju funkcionalne mogućnosti potrebne novim generacijama, a jedna je i laptop sa e-Ink tipkovnicom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo održao konferenciju o viziji budućnosti razvoja kompanije - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.