Patriot Viper VPN100 1 TB

Patriot Viper VPN100 1 TB

San svakog gamera

Jednostavno rečeno, ovaj disk nudi sve što vam treba za moderno gaming računalo: vrhunske performanse, vrlo povoljnu cijenu po gigabajtu dostupnog prostora i atraktivan i efikasan hladnjak koji će osigurati stabilan rad u bilo kojim uvjetima.

Za korisnike koji žele prilično brz NVMe disk nešto većeg kapaciteta, Patriot u ponudi ima svoj Viper VPN100 kapaciteta 1 TB. Ovaj se model temelji na istovjetnoj hardverskoj platformi poput one koju smo vidjeli kod 512-gigabajtne verzije, ali nudi dvostruko veći kapacitet i nešto bolje performanse.

 

Viper VPN100 1 TB 1

Patriot ovdje koristi Toshibine 3D TLC NAND memorijske čipove u kombinaciji s Phisonovim 8-kanalnim kontrolerom E12. Nadalje, terabajtna verzija VPN100 diska dolazi s DRAM cacheom kapaciteta 1 GB, što doprinosi još boljim performansama.Ukupni formatirani kapacitet ovog diska iznosi 953 GB, a deklarirani vijek trajanja uključuje 1665 TBW (Total Bytes Written).

 

Viper VPN100 1 TB ISPRAVLJENA 1

Kao i kod 512-gigabajtne varijante, i ovdje nalazimo prilično masivan aluminijski hladnjak koji će bez problema komponente diska održati dovoljno hladnim, čak i prilikom dugotrajnog opterećenja. Budimo realni, prosječan korisnik će rijetko kada disk opteretiti na način na koji smo mi to činili prilikom testiranja. No dobro je znati da je disk bez problema izdržao i izvršio daleko zahtjevnije zadatke tijekom dužeg vremena.

 

Viper VPN100 1 TB 3

Najvažnije su, međutim, odlične performanse. Po tom je pitanju ovaj Viper u samom vrhu. Nije toliko brz poput najbržih PCIe 4.0 diskova, ali nije ni puno sporiji. Zajedno s Kingstonovim KC2500 spada u probrano društvo najbržih PCIe 3.0 diskova koje smo ovoga puta testirali, ali je od navedenog Kingstonovog diska osjetno jeftiniji.

 

Viper VPN100 1 TB 4

Ono što mu ne ide prilog je „samo“ trogodišnje jamstvo, kao i nešto slabije performanse prilikom kopiranja velikih datoteka. Patriot se također mogao nešto malo više potruditi i oko svojeg popratnog softvera za praćenje parametara i optimizaciju diska. Njihov toolbox softver dizajnom podsjeća na aplikacije od prije 20-ak godina i ne djeluje pretjerano dojmljivo, premda nudi neke osnovne funkcije poput updatea firmwarea ili opciju secure erase. U konačnici, po nama je glavna prednost Patriotove VNP100 serije diskova jako dobar omjer cijene i performansi, kao i nadasve povoljna cijena po gigabajtu dostupnog prostora.

VELIKI USPOREDNI TEST M.2 PCIE NVME SSD-OVA

M.2 SSD: Totalno ubrzanje

Moderna gaming ili profesionalna računala danas se više ne mogu zamisliti bez iznimno brzih SSD-ova. Najnovija generacija NVMe SSD-ova koristi PCIe 4.0 sučelje za prijenos podataka i postiže do sada nezabilježene performanse. Provjerili smo što se trenutno nudi na tržištu NVMe SSD-ova, isplati li se doista kupiti najbrže PCIe 4.0 diskove te koliko je najnoviji pad cijena NVMe diskove velikog kapaciteta približio širem krugu korisnika.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Patriot Viper VPN100 1 TB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Patriot Viper VPN100 1 TB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.