Arctic Freezer Xtreme

Arctic Freezer Xtreme

U Arcticovoj ponudi termalnih rješenja nalazi se i Freezer Xtreme, hladnjak zanimljivog dizajna koji po nižoj cijeni želi ponuditi odlične performanse uz push-pull konfiguraciju sa samo jednim ventilatorom.

Ekstremno prosječan

Kvalitetom izrade nismo oduševljeni, prvenstveno zbog plastičnog oklopa koji je na našem primjerku imao dijelove s izlizanom bojom iako je hladnjak potpuno nov. Sustav montiranja identičan je onom Freezer 7 Pro, s plastičnim okvirom i plastičnim kopčama koje isti taj okvir osiguravaju okvir na ploči. Iako Freezer Xtreme nije vrlo težak, njegov sustav montiranja ne doima se pouzdanim te bi korisnici koji često sele svoju konfiguraciju trebali izbjegavati ovaj hladnjak.

SINGLE FAN: Jedan ventilator koristi se za push-pull konfiguraciju kod Freezer Xtreme.

Arctic Freezr Xtreme

 

Iako ime „Xtreme“ sugerira da je riječ o uređaju za entuzijaste, naš 8700K bacio ga je na koljena. Naš „ekstremni“ hladnjak zasjeo je na samo dno ljestvice po performansama. Jezgre su dosegle čak 77 stupnjeva, no socket je dosegao čak 74 stupnjeva, što znači da je Freezer Xtreme prilično loš u hlađenju procesore, socketa i komponenti koje se oko njega nalaze. Srećom, ovaj hladnjak je iznimno tih i s nešto agresivnijom krivuljom rada ventilatora sigurno bi ostvario bolje rezultate, no Arctic se odlučio akustiku staviti kao prioritet i žrtvovati termalne performanse.

DVOSTRUKI HEATSINK: Heatsink je podijeljen u dvije polovice koje spajaju heatpipeovi.

Freezer Xtreme 2

Arctic Freezer Xtreme hladnjak je zanimljivog dizajna koji imenom sugerira da je riječ o pravoj maloj zvijeri, no ustvari će svoj posao najbolje obaviti u low-end konfiguracijama opremljenima procesorima s niskim TDP-om. Ako ste volji poigrati se s krivuljom rada ventilatora, Freezer Xtreme mogao bi biti odličan izbor, no ako tražite „plug›n›play“ hladnjak, morat ćete potragu nastaviti drugdje.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Arctic Freezer Xtreme

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Arctic Freezer Xtreme - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.