Antec DF600 Flux

Antec DF600 Flux

Sve u jednom paketu

Novi model gaming serije pokušava spojiti odlične performanse s atraktivnim dizajnom i brojnim dodacima.

Ako tražite “gamersko” kućište, nova Antecova ponuda svakako bi vas trebala zainteresirati. Već neko vrijeme tržište traži da se proizvođači skrenu pažnju sa same estetike na performanse, a Antec je spreman s novim DF600 Flux kućištom koje već pri prvom pogledu daje dojam solidne mogućnosti hlađenja, no krenimo redom.

Prednja strana ima plastičnu masku te je dobar dio napravljen od prozirnog pleksiglasa. Kao što znate, pleksiglas je ekstremno osjetljiv na krpe, čak i mikrofibru, te stoga savjetujemo da pod svaku cijenu izbjegavate packe. Proziran dio dovoljno je izbačen naprijed i kućište ima velik prostor za usis zraka sprijeda pa prednji ventilatori nisu time limitirani. Naglasimo da kupnjom ovog kućišta dobivate već postavljena tri 120 mm ARGB ventilatora te da ovo kućište sprijeda podržava i tri 140 mm ventilatora.

Antec DF600 Flux 4 ventilatori

Dodatni ventilator: dobivate u paketu, a ima obrnuti smjer vrtnje kako bi “ljepša strana” bila vidljiva kroz staklo

Jednako je stanje i s radijatorima, a podržani su radijatori debljine od 30 do 55 mm ili manje. Razlog tome je što su ventilatori originalno instalirani sa ”vanjske” strane kućišta, pa iznutra imate više mjesta za radijator. Imajte na umu da su ovako ventilatori ispred samog filtra za prašinu te, iako izgledaju atraktivno na početku, s vremenom će se i na njima nakupiti prašina. Ako ih vam se ne da čistiti, savjetujemo da ih prebacite na unutarnju stranu kućišta, iza filtra zraka.

Antec DF600 Flux body

Dodatni potencijal: Čak i sa super dugačkom grafičkom karticom, ostaje dovoljno mjesta da se stisne i rezervoar custom vodenog hlađenja

Ovi ventilatori, kao i ostali koje dobivate s kućištem, pokreću se pomoću hub-a sa stražnje strane iza matične ploče koji može pokrenuti do šest ARGB ventilatora koje onda kontrolirate gumbom na kućištu ili preko matične ploče. Kada smo već kod priče ventilatora, spomenimo ostatak “performansi” ovoga kućišta. Naime, dobivate jedan 120 mm ventilator straga za izbacivanje toploga zraka, kao i jedan 120 mm ventilator obrnutog toka zraka koji je namijenjen da se stavi ispod grafičke kartice, na perforirani pokrov za napajanje. Ovaj ventilator vuče svjež zrak iz donjeg dijela kućišta te ga gura u grafičku karticu kako bi poboljšao njeno hlađenje. Posebne prednosti imat će, naravno, oni koji svoje računalo guraju do maksimuma, a žele optimalnu radnu temperaturu. No, dno samog kućišta nije perforirano, osim na dijelu gdje ga prekriva napajanje. Umjesto tog pristupa, desna stranica kućišta po cijeloj dužini donjeg dijela je perforirana s pravim filtrom prašine te se odavde vuče zrak za ventilator na dnu kućišta.

Antec DF600 Flux kontroler

Kontroler podržava šest ARGB ventilatora s kontrolom preko gumba ili matične ploče

Upravo svi ovi detalji kućištu daju vrhunske termalne performanse bez dodatnih troškova, a Antec se istovremeno pobrinuo i da sve zajedno atraktivno izgleda, s kaljenim staklom s lijeve strane kućišta koje pokazuje kompletnu unutrašnjost. Kao opcija ostaje vam još krov kućišta. On podržava do tri 120 mm ventilatora ili dva 140 mm ventilatora te naravno radijatore za iste. S obzirom na build kojim smo punili kućišta, na krov smo stavili 240 mm AiO te su temperature uistinu bile vrhunske. Performanse i dugovječnost samih ventilatora ostaje pitanje, s obzirom na to da ih još ne nude pojedinačno na stranicama. Dakle, krov, prednja strana i dno kućišta (napajanje i stranica) imaju filtre prašine na magnete te ih je lagano čistiti. Izuzmimo samo prednji filter jer čišćenje ovisi o vašem setupu ventilatora i hladnjaka. Napomenimo i da imate prostora za do sedam diskova, od kojih tri mogu biti 3,5”

USPOREDNI TEST: KOJE GAMING KUĆIŠTE ODABRATI?

ODIJELO ČINI RAČUNALO


Skupili smo raznovrsna kućišta namijenjena svakodnevnim računalima. Ne budite ograničeni na osnovnu ponudu, jer uz malo traženja možete naći uistinu vrhunske modele

Više informacija

  • Model: DF600 Flux
  • Proizvođač: Antec
  • Dimenzije, težina: 467 x 220 x 486 mm
  • Utori: 2x USB 3.0,Mic in, slušalice out
  • Podržane matične ploče: ATX, miniATX, ITX
  • Hlađenje: 5x 140 mm/ 6x 120 mm/8,5 kg
  • Napajanje: Do 165 mm
  • Ostalo: Dizajn fokusiran na airflow, zajedno sa RGB prezentacijom
  • Ustupitelj i cijena: Antec www.antec.com 750,00 kn
  • Filteri za prašinu: Da, naprijed, krov, dno
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Antec DF600 Flux

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Antec DF600 Flux - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.