Sharkoon Rev100

Sharkoon Rev100

Zanimljiva alternativa

Mnogi su se predali klasičnom dizajnu kućišta, no pojedine serije pokušavaju probiti tu stigmu zanimljivim alternativama, a Sharkoonovu REV seriju svakako se isplati pogledati.

Sharkoon Rev100 treća je verzija kućišta u njihovoj REV seriji, a ovaj model je, u usporedbi sa prošlim modelima, fokusiraniji na kompaktnost, a istovremeno i propusnost zraka za optimalno hlađenje. Pogledajmo u čemu je stvar kako bismo bolje razumjeli kasnije opise.

Glavna je fora u tome što su dizajneri matičnu ploču okrenuli za 90°, to jest gornja strana je sada okrenuta prema stražnjem dijelu kućišta. Međutim, cijela stvar je također i okrenuta tako da se glavni dio kućišta nalazi sa desne strane, to jest ovo je jedno od rijetkih kućišta koja gledaju na desnu stranu. Sada kad smo ustanovili glavni detalj kućišta, prebacimo se na ostatak detalja.

Sharkoon Rev100 body

Izlazi iz kućišta su udubljeni kako bi se napravilo mjesta za cable management te kako sve ne bi virilo iz krova

S prednje strane imamo plastični poklopac sa nama zanimljivim oštrim dizajnom, koji ne vrišti “gaming”, već zajedno s laganom RGB rasvjetom stvara moderan dizajn. Bitno je naglasiti kako je ravna površina desno od RGB trake zapravo perforirana plastika koja propušta svjež zrak u kućište. Uz to, iza nje se nalazi i pristojan filter prašine kako bi kućište ostalo čisto. Filter se drži magnetima, a morat ćete čupati prednju masku kod svakog čišćenja.

Prednja RGB traka, kao i RGB ventilator koji dobivate imaju kontroler na strani iza matične ploče kojim možete upravljati spajanjem na matičnu ploču ili drugim adresabilnim sustavom. Kada smo već kod stražnje strane matične ploče, prostor za cable management je ograničen te ćete se morati koristiti vezicama za optimalan izgled. Drugi detalj je taj da prostor za napajanje nije odvojen pokrovom, a pošto će sav višak kablova ovdje završiti, savjetujemo i da potrošite malo vremena na kakvu-takvu organizaciju kako bi sustav izgledao što atraktivnije kroz kaljeno staklo. Ovdje se, osim napajanja, našlo mjesta i za kavez za klasične velike diskove, no imajte na umu da stoji direktno na putu grafičkoj kartici. Većina ih stane normalno, a model koji mi koristimo za test, Radeon 5700 THICC, radi svoje dužine stane doslovno u milimetar. Napajanje se nalazi na tradicionalnom mjestu na dnu gdje dobiva svjež zrak izvana te ga izbacuje van. Na dnu dobijete i filter kojega je lagano očistiti.

Sharkoon Rev100 body2

Prijeđimo sada na neobične dijelove. Prvo, kako se vrh matične ploče sada nalazi na stražnjem dijelu kućišta, ovo je idealan sustav za vodeno AiO hlađenje dimenzije do 240 mm. Hladnjak se odlično vidi iz standardnog kuta gledanja izvana. S druge strane, klasični tower koji ne nude opciju zakretanja prema želji cooleri bi mogli imati problema, jer mogu puhati u gornju stranu kućišta koja je perforirana, ali nema aktivno izvlačenje toploga zraka.

Gornja strana kućišta prekrivena je perforiranim pokrovom, a i kada ga skinete naići ćete na perforiranu stranu, što znači da ugrijani zrak može lagano pobjeći prema gore. Ispod pokrova nailazimo na udubljeni prostor koji služi za cable management svih stvari koje kopčate u računalo, s izlazom na stražnjoj strani. Ovaj princip nam se dopada i jer grafička kartica “visi” s kućišta te je tako uvelike umanjen pritisak na matičnu ploču. Ovo je postalo bitno u zadnje vrijeme kada su grafičke kartice sve veće i teže te ćete ovako biti sigurni da se ništa neće s vremenom oštetiti. Dakle, riječ je o atraktivnom kućištu koje uistinu zasja kada stavite 240 AiO hladnjak na procesor, no imajte na umu da će svi RGB detalji biti zakrenuti, uključujući i nazive na matičnoj ploči te hladnjacima.

USPOREDNI TEST: KOJE GAMING KUĆIŠTE ODABRATI?

ODIJELO ČINI RAČUNALO


Skupili smo raznovrsna kućišta namijenjena svakodnevnim računalima. Ne budite ograničeni na osnovnu ponudu, jer uz malo traženja možete naći uistinu vrhunske modele

Više informacija

  • Model: REV100
  • Proizvođač: Sharkoon
  • Dimenzije, težina: 452x215x444 mm/5,8 kg
  • Hlađenje: 4x120 mm/2x140+2x120 mm
  • Napajanje: do 165 mm
  • Plus: Ako želite pogled sa desne strane kućišta, ovo je idealan model
  • Minus: Traži više truda oko cable managementa
  • Ustupitelj i cijena: Sharkoon www.sharkoon.com Cijena: 540,00 kn
  • Filteri za prašinu: Da, naprijed, krov, dno
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sharkoon Rev100

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sharkoon Rev100 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.