Fractal Torrent Black - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Fractal Torrent Black

Fractal Torrent Black

Gamerski gigant

Najnovije Fractalovo kućište ističe se gigantskim dimenzijama, inovativnim dizajnom i superiornim potencijalom po pitanju hlađenja uzevši u obzir ukupno ugrađenih 5 ventilatora. Je li ovo jedno od ponajboljih gaming kućišta ove godine?

Fractal je dobro znano ime kada govorimo o kućištima visoke kvalitete, a prije svega je prepoznat po svojim kućištima Define i Meshify. Fractalovo najnovije kućište nazvano Torrent predstavlja radikalan zaokret u dizajnu kućišta ovog švedskog proizvođača i donosi nam posve novo, moderno kućište namijenjeno sklapanju računala najviših mogućih performansi.


Inovativno i veliko

Odmah smo zamijetili da je Fractal doista osmislio nešto novo, inovativno i... veliko! Torrent je doista ogromno kućište. Prednja strana kućišta s inovativno izvedenim prorezima djeluje iznimno efektno, a pritom je jasno da je ovakav dizajn prije svega posljedica želje da se osigura što je moguće bolje hlađenje komponenti unutar kućišta. U tom smjeru svakako ide i izdašna opremljenost ventilatorima. Torrent je dostupan u crnoj i bijeloj boji te u varijantama sa ili bez staklene bočne stranice te također s Fractalovim Prism RGB ventilatorima ili uobičajenim ventilatorima bez svijetlećih efekata. U našem slučaju testni je primjerak bio TG Black Light Tint verzija Torrenta s uobičajenim, a ne RGB ventilatorima.
Spomenuti su ventilatori, u skladu s dimenzijama kućišta, također ogromni. S prednje strane nalaze se ukupno dva 180 mm ventilatora koji doista mogu stvoriti konkretan propuh uz relativno malu količinu buke. S donje strane, također standardno, Torrent dolazi s ukupno tri 140 mm ventilatora. Jedna od osebujnosti Torrenta svakako je i smještaj (povratak?) napajanja na vrh kućišta, tako da nas je ovo kućište pomalo vratilo u prošlost.

Fractal Torrent 2

Mogli bismo također utvrditi da je dizajn Torrenta i smještaj ugrađenih ventilatora osmišljen na taj način da bi omogućio ponajbolje performanse prilikom korištenja zračnog hladnjaka za procesor. Pritom ovdje možete koristiti ogromne zračne hladnjake visine do 188 mm. Možete koristiti i vodena hlađenja (bilo AIO ili custom verzije), premda nije moguća montaža vodenog hlađenja s gornje strane kućišta.

Superiorno hlađenje

Kvaliteta korištenih materijala i općenito kvaliteta završne obrade kod Torrenta su doista na vrlo visokoj razini. Fractal dosta uspješno kombinira metal i plastiku, s time da su prednje prorezi od plastike. Što se tiče samog prodajnog paketa, s ovim kućištem dobit ćete nosače tako da možete zamijeniti prednje ventilatore od 180 mm s onima od 120 ili 140 mm, a tu je i poseban nosač za grafičku karticu. Zanimljiv je detalj filter za prašinu s prednje strane koji je identičnog dizajna kao kompletan prednji panel s prorezima.
Zavirimo li u unutrašnjost Torrenta, primjećujemo impresivnu količinu dostupnog prostora. U njega bez problema možete smjestiti E-ATX ploče, custom vodeno hlađenje, hrpu SSD-ova i tvrdih diskova, ali i grafičku karticu duljine 423 mm. Instalacija komponenata unutar Torrenta prilično je jednostavna i nema nekih nelogičnosti ili neugodnih iznenađenja.
Očekivano, performanse po pitanju protoka zraka i hlađenja ugrađenih komponenta doista su jako dobre. Torrent je po tom pitanju svakako u samom vrhu. Na njega možemo gledati kao na kućište budućnosti jer su moderni procesori i grafičke kartice sve veći potrošači, pa samim time ovakvo kućište sada i ubuduće može pridonijeti da gaming računala postanu hladnija i tiša.
Ipak, jasno je da ovo kućište nije za svakoga. Cijena mu je prilično visoka, a i dimenzije su takve da ćete jednostavno morati pronaći odgovarajući prostor za smještaj. Zaključno, Torrent je doista jedno od ponajboljih ovogodišnjih gaming kućišta.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fractal Torrent Black

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fractal Torrent Black - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.