be quiet! Dark Power Pro 12

be quiet! Dark Power Pro 12

Flagship snaga za gaming PC

Potpuno nova premium napajanja od be quiet!-a posjeduju posve digitalnu regulaciju napona i donose odgovarajuću podršku za nove Nvidijine RTX 3000 grafičke kartice, kao i AMD-ove procesore Ryzen 5000

Prilikom sastavljanja najnovijeg gaming PC-a, komponenta koju svi volimo birati zadnju vjerojatno je napajanje. Njegove performanse, ili nedostatak istih mogu se vidjeti tek kada se računalo počne gasiti u najboljem slučaju, ili dok nešto pođe po zlu te ošteti druge komponente u najgorem. No, pouzdani proizvođači spremni su ponuditi i rješenja iza kojih stoje i desetljetnim garancijama.

Jedan od tih proizvoda je i flagship napajanje od be quiet!-a, Dark Power Pro 12 koje zadržava popularne funkcije verzije 11, no usavršava kvalitetu u brojnim drugim detaljima. Riječ je zapravo o dva napajanja, snage 1.200 W, te 1.500 W. Dok s jedne strane konstantno slušamo o novim računalnim komponentama koje su sve štedljivije, jednom kada odete u high-end gaming segment, trebat će vam prilično moćno i kvalitetno napajanje.

 

bn311 w h 5

Čak i Nvidia sada dizajnira vlastite konektore kako bi grafičke kartice mogle dobiti dovoljno električne energije. A kada smo kod Nvidie, nova serija RTX 3000 grafičkih kartica u high-end segmentu trebati će vrlo snažno napajanje, pogotovo ako kartice planirate overclockirati.

Nije puno drugačije niti s procesorima. Par generacija unazad bio je dovoljan samo 4-pinski dodatni konektor za procesor na matičnoj ploči u gornjem lijevom kutu, no danas ćete bez problema naletjeti na 16+ pinskih utora kako bi i najjači procesori mogli dati sve od sebe, a kako bi ih matična mogla zadovoljavajuće napajati.

No, sam dizajn novog Dark Power 12 napajanja već odskače od ostatka ponude, te mu daje dojam veće kvalitete. Dok je kućište naravno metalno, promijenjen je dio kod ventilatora, te sada on ima zaseban držač bez standardnog obruba. Preko cijele strane na kojoj se nalazi ventilator sada je sitna mreža koja napajanje štiti od prašine, a istovremeno mu daje veću količinu zraka. Tako da i ako kakvim slučajem nemate filter prašine na kućištu, napajanje ostaje sigurno.

 

bn311 w h 1

Osim redizajniranog obruba ventilatora, sam ventilator je be quiet!-ov Silent Wings koji više nema funkciju paljenja-gašenja, već se može usporiti do vrlo niskog broja okretaja i tako izbjeći konstantan start-stop. Naravno, čak i pri punoj brzini ovaj ventilator je iznimno tih. Ako ste ikada pokretali računalo bez aktivnog hlađenja, znate da sama elektronika proizvodi svoje zujanje, a i to be quiet! sprečava, kako u napajanju, tako i na ostalim komponentama računala, osiguravajući stabilan napon bez obzira radi li računalo punom snagom ili ne.

Spomenuli smo atraktivan feature s Dark Power 11 serije, a to je vanjski gumb kojim vrlo lagano možete svih šest 12 V grana pretvoriti u jednu, što može značajno stabilizirati napon prilikom primjerice ekstremnijih overclocka procesora, za postizanje novih rekorda, ali i dulje stabilnosti overclockiranog sustava.

S druge strane, napajanje je u potpunosti modularno sa velikim brojem konektora koje povezujete ovisno o vašim potrebama, to jest potrebama sustava. Svaka žica koja vodi iz napajanja zasebno je prevučena u crnu mrežicu, a dobivaju se i držači kako bi sve izgledalo uredno jednom kada se složi.

 

bn312 w h 6

Za kraj, možda i najbitnija činjenica, Dark Power Pro 12 napajanja nose 80 Plus Titanium certifikat sa do 94,9% efikasnosti. Kako bi to postigli, prvi puta koriste potpuno digitalnu kontrolu regulacije napajanja, uključujući “Full Bridge, LLC, SR te DC/DC kontrolu”, minimizirajući smetnje te rezultirajući vrhunskom kontrolom snage.

Naravno, koriste se i japanski kondenzatori s do 105°C, garantirajući pouzdanost. Ako vam to nije dovoljno, dobivate i deset godina garancije proizvođača s ovim napajanjima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za be quiet! Dark Power Pro 12

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

be quiet! Dark Power Pro 12 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.