HP Omen 17-0023nm

HP Omen 17-0023nm

Gaming bez kompromisa!

Zahvaljujući monstruoznom ugrađenom hardveru koji uključuje Intelov procesor Core i9 s osam jezgri i Nvidijinu grafičku karticu RTX 2080 ovaj će vam HP-ov Omen ponuditi beskompromisne performanse u svim igrama.

Kakav laptop vam treba kako biste bez kompromisa mogli igrati sve najnovije igre s visokom razinom 3d detalja uz broj sličica u sekundi koji nerijetko prelazi 100 fps-a? Pa, recimo da bi vam ovaj HP-ov Omen dobro došao.

Riječ je o jednom od trenutno hardverski najmoćnijih laptopa na tržištu koji vam može ponuditi beskompromisne performanse u igrama. Iza svega stoji monstruozan ugrađeni hardver koji uključuje najnoviji Intelov mobilni procesor Core i9 s osam jezgri i Nvidijinu grafičku karticu RTX 2080.

HP OMEN 8

 

Monster gamer

Već samo spominjanje ugrađenih ovako moćnih hardverskih komponenti jasno ukazuje kako je riječ o prijenosniku pozamašnih dimenzija. Ovo HP-ovo gamersko čudovište je 17-inčni prijenosnik s dimenzijama koje su u skladu s modernim trendovima.

Ne bismo ga mogli prozvati lako prenosivim, ali svakako spada u kompaktnije i lakše 17-inčne gamerske laptope. Ukupna masa mu iznosi 3,3 kg, međutim, s obzirom da je gigantski 330-vatni strujni adapter koji dolazi s ovim laptopom težak 1,1 kg, ukupna prenosiva težina iznosi 4,4 kg.

HP nas je već poprilično navikao na osebujan dizajn svojih gaming laptopa iz serije Omen. Premda je kućište u potpunosti napravljeno od plastike, kvaliteta izrade, kao i robusnost, su na zavidnoj razini.

HP OMEN 5

 

Ovaj ćete gaming prijenosnik međutim kupiti prije svega zbog ogromne računalne snage koju krije „ispod haube“. Priloženi strujni adapter snage od 330 vata dobro ukazuje i na rastrošnost ugrađenih hardverskih komponenti.

Kombinacija Core i9 procesora s osam jezgri, 32 GB DDR4 radne memorije i trenutno najmoćnije mobilnu grafičku kartice Nvidijine RTX 2080 trenutno je nešto najbrže po pitanju gaminga što nam bilo koji laptop može ponuditi. Tako da je ovaj HP-ov Omen uvjerljivo najbrži gaming prijenosnik na ovom našem testu.

HP OMEN 3

 

Ugrađeni procesor Core i9 9880H posjeduje 8 fizičkih jezgri, ima nominalni TDP od 45 vata, te maksimalni boost takt od 4,8 GHz.

Nvidijina grafička kartica RTX 2080 ističe se podrškom za najnovije tehnologije poput DX12 I Ray tracinga, a ukupno posjeduje 2944 shaderska procesora (Cuda cores), 64 ROP jedinice, 46 Ray tracing jezgre, a opremljena je s 8 GB brze GDDR6 videomemorije.

 

Samo za odlikaše!

Performanse u igrama ne ostavljaju mnogo mjesta dodatnim željama. Primjerice CS GO radi na preko 300 fps-a na Full HD rezoluciji s maksimalnom količinom detalja.

Brzina u svim ostalim popularnim online igrama koje smo testirali poput PUBG-a, Fortnitea i DOTA 2 opako je blizu 200 fps-a pri Full HD rezoluciji uz high ili najvišu razinu 3D detalja. Čak i u daleko zahtjevnijim modernim igrama na Full HD rezoluciji fps će u pravilu biti veći od magične brojke 100.

Ovakve performanse u igrama omogućuju vam da u potpunosti iskoristite ugrađeni brzi 144-hercni ekran, jer ćete u mnogim igrama pri Full HD rezoluciji dosegnuti 144 fps-a na high ili ultra detaljima.

HP OMEN 2

 

 

Nvidijina RTX 2080 kartica u laptop izvedbi svojim specifikacijama u potpunosti odgovara verzijama koje se ugrađuju u stolna računala. Jedina je razlika limit potrošnje grafičkog procesora.

U svakom slučaju, ovaj Omen vam je stanju ponuditi performanse u igrama koje su posve usporedive sa stolnim računala koja posjeduju grafičke kartice više klase.

Za puni gaming doživljaj HP je ovaj laptop opremio i prilično kvalitetnom tipkovnicom s RGB osvjetljenjem u četiri zone. Opremljenost je također standardno dobra, iako bismo ovdje voljeli vidjeti još jedan USB priključak.

HP OMEN 6

 

Konačno možemo reći kako je HP solidno riješio problem zagrijavanja. S obzirom na potrošnju energije ugrađenih komponenti, efikasnost hlađenja je vrlo dobra, a buka koju proizvodi pod opterećenjem je u prihvatljivim granicama.

HP-ova posebna aplikacija Command center omogućuje detaljno podešavanje osvjetljenja na tipkovnici, a možete odabrati i između nekoliko predefiniranih načina rada, kao što su tih način rada ili Performance za ponajbolje performanse.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Omen 17-0023nm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Omen 17-0023nm - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.