HP Spectre x360 13-aw0006nm

HP Spectre x360 13-aw0006nm

Famozni OLED ekran

Spectre je premium serija HP laptopa i to ovaj uređaj potvrđuje nizom funkcionalnosti iz kojih izdvajamo novo smanjenje veličine, premium materijale i izradu te fenomenalan OLED ekran koji se definitivno izdiže iz testne skupine, a tu je i naravno novi Core i7 procesor desete generacije

Spectre serija već je niz godina sinonim tankih, elegantnih i vrhunsko izrađenih ultraprijenosnika, pa je tako i Spectre X360 13 inčni 2-u-1 laptop koji dolazi opremljen svime što bi poslovnom laptopu zatrebalo. Prvi dojam koji laptop ostavlja je da se radi o premium proizvodu.

 

Okretan metalac

Suptilne boje s modernim detaljima zaokružene su novim dizajnom HP loga na pozadini koji se uklapa i s rubovima budući da su napravljeni u atraktivnom sjajnom bakrenom finišu. Donja strana ima nekoliko perforiranih dijelova, jedan sa svake strane za zvučnike s potpisom Bang and Olufsen koji s impresivnom količinom glasnoće daju kristalno jasan zvuk, no duboki tonovi se naravno ne mogu mjeriti s odvojenim zvučnicima.

 

HP Spectre x360 1

Po cijeloj širini laptopa je otvor za zrak koji koriste dva sitna ventilatora. Laptop će dati sve od sebe da ne proizvede buku, a ako ga opteretite, čut će se lagani šum zraka. Topli zrak se izbacuje straga, između šarki koje drže ekran.

Dijamantni dizajn rubova i ovdje ima jednistven izgled koji je iskorišten za ubacivanje “Spectre” brendinga. Kako je riječ o x360 modelu, šarke laptopa omogućuju zakretanje ekrana za 360° stupnjeva kako bi se mogao koristiti i u tablet načinu rada. No prije toga, pogledajmo same rubove.

Desna strana opremljena je sa dva Thunderbolt 3 USB-C utora te se pomoću njih i puni. Odmah pored je i fizički gumb za isključivanje kamere kako bi se oni željni garantirane privatnosti mogli osigurati. Tu je i MicroSD čitač kartica za dodatnu pohranu.

 

HP Spectre x360 2v2

Lijeva strana pak sadrži klasični USB tip A kako ne biste morali imati dongle baš za sve. Tu je i gumb za paljenje te audio izlaz. Primjećujemo kako je HP spojio formu i funkciju te gumb za paljenje s jedne kao i USB C s druge strane stavio na rubni izrez pod 45°. Tako punjač ili neki drugi USB C uređaj možete spojiti na laptop bez da vam on smeta pri svakodnevnom radu.

 

OLED na laptopu

No, dosta s dizajnom. Pogledajmo glavni adut ovog modela, a on će se otkriti čim prvi puta uključite laptop. Riječ je o iznimno upadljivom 4K OLED zaslonu visoke svjetline i vrlo, vrlo bogatih boja. Osim toga, HP je ovaj novi model malo ogulio što se rubova tiče te sada dobivate nevjerojatan omjer zaslona od preko 90 % što daje iznimno atraktivno iskustvo korištenja.

Bez tračka oklijevanja, znajući sve mane OLED zaslona možemo reći kako su oni jednostavno savršeni za laptope. Boje su kristalno jasne pod svim kutovima gledanja, nema gubitka svjetline kao kod IPS-a, a crne boje su jednostavno nevjerojatne.

 

HP Spectre x360 4

Uz sve to, još dobivate i na trajanju baterije. Naravno, boje ovakvog ekrana nešto su zasićenije od realnih pa vam HP nudi programčić za prilagodbu na sRGB, Adobe RGB ili DCI-P3 standard. Zaslon je naravno ujedno i touchscreen te dobivate i Stylus za lakše korištenje koji se puni punjačem za laptop.

Tipkovnica je također jedna od najboljih sa solidnom dubinom pritiska unatoč vrlo tankom laptopu. Pozadinsko osvjetljenje “curi” samo pod ekstremnim kutovima gledanja te vas neće smetati, a slova su jednako osvjetljena. Imate dvije razine svjetline za birati.

Tipke su velike i dovoljno razmaknute tako da neće biti slučajnih pritisaka, a dobivate i domaći layout što je vrlo pohvalno s obzirom na tržište ovakvih prijenosnika. Dobivate i senzor za čitanje otisaka prsta na desnoj strani, dok sredinu zauzima relativno maleni touchpad.

 

HP Spectre x360 5

S njime je sasvim ugodno raditi, te ima sve napredne funkcije gesti za Windowse. Tanki rubovi zaslona omogućeni su i zahvaljujući najmanjoj HD IR kameri na vrhu koja podržava Windows Hello funkcije.

Na kraju, sam hardver sastoji se od najjačeg Intelovog 10 nm i7 procesora s novom Iris Plus grafikom koja nema problema s radom na ovom 4K zaslonu. Korištenje Windowsa, pa čak i većine programa neće biti nikakav problem dok god ne trebate specifično veliku procesorsku snagu.

 

HP Spectre x360 7

Novi procesor kao i OLED zaslon pridonijeli su iznimnom trajanju baterije koja za ove dimenzije laptopa može držati iznimno dugo što je pokazao i naš test baterije puštanjem videa na 50 % svjetline što će vam biti i previše svjetla u mračnim uvjetima. Naravno, zahvaljujući Intelovom novom procesoru, laptop koristi i najnoviji WiFi 6 standard za povezivanje na rutere te i ovdje dobivate future-proofing.

 

HP Spectre x360 6

Za kraj jedina prepreka ostaje u cijeni, no ipak se radi o poslovnom laptopu, iako bisno voljeli ovakve ekrane i na povoljnijm modelima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Spectre x360 13-aw0006nm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Spectre x360 13-aw0006nm - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.