Lenovo Thinkpad X1 Yoga Gen 5

Lenovo Thinkpad X1 Yoga Gen 5

Korak do savršenstva

Lenovo ima novi preklopni 2-u-1 TkinkPad koji s premium dizajnom i featureima cilja poslovni segment tržišta. Pouzdanost je jedan od glavnih featurea, odmah pored vrhunske tipkovnice.

Ponekad se uistinu zapitamo kako to da konkurencija jednostavno ne kopira savršeno rješenje nekog dijela proizvoda. Kod Applea, to je haptic feedback motor. Kod ThinkPad laptopa, to je svakako tipkovnica. Stoga, nakon cjelodnevnog pisanja recenzija, jednostavno je teško ostaviti se ovako dobre tipkovnice, pogotovo kao netko tko tapka s po tri prsta svake ruke - svaki klik je jasan, tipke imaju idealnu dubinu pritiska te ne “plešu” u svom sjedištu.

Klikovi su ugodno prigušeni, tako da nećete smetati kolegama, a ugodno zaobljene tipke jednostavno idealno sjedaju pod prstima. Tipkovnica ima bijelo pozadinsko osvjetljenje koje ne vuče niti na ljubičasto niti na plavo, no nije ujednačeno kod svih znakova, što ipak malo zasmeta s obzirom na cijenu uređaja. Naravno, tipkovnica dolazi i s domaćim slovima na tipkama.

 

Lenovo ThinkPad X1 5

U sredini tipkovnice imamo i crveni gumb za upravljanje pokazivačem na zaslonu, kao i gumbe za klikanje iznad samog trackpada. Trackpad, pak, zauzima slobodan prostor ispod klasičnih gumba, no postaje malen za današnji standard. Naravno, podržava sve Microsoftove brze radnje, primjerice za scrollanje. Osim dva gumba na vrhu, trackpad ima vlastite gumbe u donjim kutovima za brži rad.

Kućište Yoga modela metalno je, za razliku od karbona koji ide na klasične laptop verzije. Smatramo, ipak, da je kombinacija aluminija i magnezija malo bolja, jer smo primijetili kako kod karbonske verzije ventilator mora malo jače raditi da održi temperaturu sustava. Desni rub ima izlaz ventilatora te USB 3.2 tip A utor, tipku za paljenje laptopa i, na kraju, Stylus kojega možete izvući iz njegove lokacije.

 

Lenovo ThinkPad X1 2

Stylus, naravno, znači i da se radi o touchscreen modelu, što je logično s obzirom na 2-u-1 dizajn. Lijevi rub laptopa, pak, ima dva USB-C Thunderbolt utora, jedan USB 3.2 Tip A utor, HDMI izlaz te audio konektor za slušalice i mikrofon. Jedan Thunderbolt USB-C utor ovdje dio je sustava za dock na laptop koji može proširiti njegove mogućnosti, uključujući i kriptiranje sustava kako bi se zaštitio od krađe. Zvučnici se nalaze na dnu laptopa te će odbijati zvuk kada je laptop na stolu, a svirati prema vama jednom kada zakrenete laptop u način rada tableta.

Šarke laptopa koje drže monitor mogu ga držati pod svim kutovima, no ta čvrstoća onemogućuje otvaranje laptopa jednom rukom, već ga treba drugom pridržati na donjem dijelu. Jednom kad je presavijen, pitat će vas da se prebacite u tablet mode ili da ostanete u standardnom načinu rada. Geste prstima po zaslonu naravno rade precizno, no ako želite ostaviti zaslon čistim savjetujemo korištenje stylusa. Prava produktivnost otključava se jednom kada naučite koristiti touchscreen i tipkovnicu simultano.

 

FullHD, Intel i7 i Thunderbolt

Kada pričamo o specifikacijama, verzija koju smo dobili koristi FullHD zaslon te ostavlja značajne rubove oko samog ekrana. To je i jedan dio laptopa koji vapi za updateom, pogotovo sada kada je konkurencija počela aktivno stavljati 16:10 omjere zaslona te tako koristeći dobar dio “čela i brade” koji ovdje ostaju prazni. Interno, laptop je naoružan Intel i7-10510 procesorom, koji standardno dolazi s četiri jezgre i osam threadova te će bez ikakvih problema pokretati ama baš sve poslovne aplikacije bez previše muke.

 

Lenovo ThinkPad X1 1

Integriran je i Intelov vPro grafički sustav koji, iskreno, neće pokretati impresivne 3D grafike, no zato obavlja sve ostalo, uključujući i povezivanje više 4K monitora preko Thunderbolt sučelja. Tu je još i 16 GB RAM memorije i 512 GB vrlo brzog SSD-a te nećete čekati pokretanje niti instalacije programa, već laptop “jede” sve zadatke.

 

Više informacija

  • Model: ThinkPad X1 Yoga Gen 5
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool Faktor: 5
  • Proizvođač: Lenovo
  • Procesor: Intel Core i7 10510U
  • Memorija: 16 GB
  • Grafički sustav: Intel UHD
  • Tvrdi disk: 512 GB SSD
  • Zaslon: 14" FullHD
  • Mreže: WiFi 6, BT 5
  • OS: Windows 10 Pro
  • Baterija: Do 12 sati rada
  • Dimenzije i masa: 30,5 x 21,6 x 1,5 cm / 1,36 kg
  • Plus: Vrhunska tipkovnica, dobiva se i stylus, velike opcije konektivnosti
  • Minus: Dizajn zaslona ne prati najnovije trendove
  • Ustupitelj i cijena:

    Lenovo
    www.lenovo.com

     

    Cijena:
    24.100,00 kn

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Thinkpad X1 Yoga Gen 5

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Thinkpad X1 Yoga Gen 5 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.