Dell Vostro 3501

Dell Vostro 3501

Na krilima Tiger Lakea

Opremljen najnovijim Intelovim Tiger Lake procesorom, ovaj se Dellov business prijenosnik ističe iznimnim performansama za svoju cjenovnu klasu. Pohvalit ćemo i vrlo dobar IPS ekran, no dizajnom ovaj model neće nikoga posebno oduševiti.

Nova AMD-ova serija mobilnih procesora Ryzen 4000 dobrano je uzdrmala Intelovu dominaciju na tržištu prijenosnika. Posebno su, primjerice, modeli poput Ryzena 4 4500U pregazili Intelovu Ice Lake mainstream ponudu, s obzirom na bolji omjer performansi i potrošnje energije.

 

Dell Vostro 3500 7

 

Ice Lake nije dovoljno dobar za borbu s novim Ryzenima, pa je Intel prije koji mjesec predstavio Tiger Lake procesore. Ovdje je riječ o unaprijeđenoj arhitekturi s Willow Core jezgrama, a sve skupa bazirano je na 10nm SuperFin tehnologiji izrade.

 

Klasični poslovnjak

Prvi laptopi s Tiger Lake procesorima odnedavno su dostupni i na domaćem tržištu. Ove ćete procesore teško naći u mainstream kategoriji laptopa, iako se pokoji model po povoljnijoj cijeni može naći. U našem se slučaju testni kandidat odaziva na ime Dell Vostro 3501. Dellova Vostro serija uključuje klasične entry-level i mainstream laptope prvenstveno namijenjene poslovnim korisnicima.

 

Dell Vostro 3500 2

 

Vostro nije sinonim za uzbudljivi dizajn ili nekakve dodatne mogućnosti. Radi se o pouzdanom poslovnom laptopu uobičajenih dimenzija. Kućište srebrne boje čitavo je izrađeno od plastike. Robusnost je solidna, iako se cijela konstrukcija dosta uvija prilikom jačeg pritiska na području tipkovnice. Tipkovnica je dosta prostrana, pune je veličine, uz dosta velike tipke.

Touchpad je manjih dimenzija, s glatkom površinom. Iskreno govoreći, tipkovnica nam se daleko više svidjela od samog touchpada, koji bi mogao biti veći.

 

Dell Vostro 3500 1

Što se tiče opremljenosti, ovo je klasični mainstream laptop koji nudi sve što vam je potrebno, no ništa više od toga. Pozitivnim smatramo dva USB 3.1 priključka, iako bismo voljeli da je i treći USB priključak brži od starijeg 2.0 standarda. Ovdje također nema USB-C priključka. Međutim, na raspolaganju imate, primjerice, čitač SD kartica.

Značajna prednost ovog laptopa je i vrlo dobar ugrađeni IPS ekran u mat izvedbi. Ovo je svakako jedan od boljih ekrana na ovom našem usporednom testu, uz pristojnu maksimalnu svjetlinu i vrlo dobru reprodukciju boja.

 

Brzina mu je vrlina

Ponajviše su nas, dakako, zanimale ukupne performanse ovog laptopa, s obzirom na ugrađeni Tiger Lake procesor Core i5 1135G7, osobito zato što ovaj model procesora dolazi s najnovijim Intelovim grafičkim procesorom Xe graphics. U konačnici se pokazalo da su performanse odlične, posebno za ovu cjenovnu klasu.

 

Dell Vostro 3500 4

Tiger Lake procesor nadmašio je Ryzene serije 4000 u testovima koji se, prije svega, oslanjaju na brzinu jedne jezgre. Kod aplikacija koje koriste više dostupnih jezgri Ryzeni će i dalje biti u prednosti, jer ovaj Tiger Lake procesor posjeduje samo četiri jezgre. Veliki napredak u performansama zabilježili smo i po pitanju brzine grafičkog sustava.

 

Dell Vostro 3500 8

 

Intelov Xe graphics dvostruko je brži od grafičkih čipova kod Ice Lake procesora. Moramo naglasiti kako su performanse procesora i grafičkog čipa unutar ovog laptopa ograničene korištenjem memorije u single channel načinu rada.

Zabilježili smo također vrlo dobro vrijeme autonomije od gotovo osam sati reprodukcije videa, što pokazuje da je Intel Tiger Lakeom napravio određeni iskorak po pitanju omjera performansi i potrošnje energije. Dellov Vostro svakako je jedan klasični mainstream poslovni laptop vrlo dobrih osobina, koji se ovdje prije svega ističe naprednom hardverskom konfiguracijom.

 

 

NAJBOLJIH 8 LAPTOPA DO 6000 KUNA

U potrazi za Best Buyem

Premda im cijene trenutno nisu najpovoljnije, mainstream prijenosna računala i dalje su vrlo tražena roba. Provjerili smo što se trenutno na tržištu nudi u kategoriji mainstream laptopa. Može li se unatoč svemu naći best buy laptop odgovarajućih performansi, modernog dizajna i dugog vremena autonomije po povoljnoj cijeni?

 

Više informacija

  • Model: Vostro 3500
  • Proizvođač: Dell
  • Procesor: Intel Core i5 1135G7
  • Memorija: 8 GB DDR4
  • Grafički sustav: Intel Xe Graphics
  • Tvrdi disk: 256 GB NVMe SSD
  • Optički uređaj:: /
  • Zaslon: 15,6’’ / 1920 x 1080 IPS
  • Mreže: 802.11 ac/b/g/n, Bluetooth, Ethernet
  • Priključci: 2 x USB 3.1 Gen 1, 1 x USB 2.0
  • Sučelja: 1 x HDMI, čitač SD kartica
  • OS: Windows 10
  • Dimenzije i masa: 363,9 x 249,2 x 19,9 mm, 1,85 kg
  • Plus: jako dobre performanse, IPS ekran, dobra opremljenost, trajanje baterije
  • Minus: dizajn, izostanak USB-C priključka, performanse su ograničene korištenjem memorije u single channel načinu rada, SSD manjeg kapaciteta
  • Ustupitelj i cijena:

    Dell, www.dell.com

     

    5.499,00 kn

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Dell Vostro 3501

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dell Vostro 3501 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.