Samsung Gear S3 Classic - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Samsung Gear S3 Classic

Samsung Gear S3 Classic

Četiri dana bez punjenja baterije

Tizen OS bogat je opcijama pa Gear S3 sad ima GPS, barometar i mogućnost javljanja na dolazni poziv.

Pametni satovi su konačno evoluirali u korisne spravice koje volimo nositi na ruci. U posljednjih nekoliko godina pametni satovi su prisutni u našim životima, proizvođači se trude dati nam razlog da ih zaista koristimo i nosimo na ruci, ali nedostajalo im je funkcionalnosti. I života nakon jednog dana, jer ih uglavnom moramo puniti svaki dan, kao velike smartfonove. Na test smo dobili novi Samsungov pametni sat Gear S3 Classic, ekskluzivno prije početka prodaje u Hrvatskoj. Nakon uparivanja preko Bluetootha ili preko wirelessa s bilo kojim Android mobitelom (potreban je Android 4.4 ili noviji) ovaj sat s Tizen operativnim sustavom bit će funkcionalan i samostalno, ne samo uz upareni mobitel.

Preuzeli smo preko mobitela neke od interesantnih aplikacija, odmah smo izmijenili barem pet različitih početnih izgleda sata i zaključili kako će testiranje biti vrlo uzbudljivo jer najava sata je da će nam baterija trajati četiri dana, što nas je najviše zaintrigiralo. Napunili smo bateriju preko bežičnog punjača koji dolazi uz sat, podesili sve što se podesiti moglo, a toga baš ima jer je izbornik sata Gear S3 Classic bogat opcijama. I naravno, uključili smo sve notifikacije s telefona. Gear S3 dolazi u dvije verzije kućišta, Classic i Frontier, izrađen je od metala i kože te se obraća klasičarima ili sportski orijentiranim korisnicima. Obje verzije su kvalitetno izrađene, izgledaju kao klasični sat, a i osvjetljenje i dizajn različitih satova su vrlo realistični. Ako uključimo da se na satu non-stop prikazuje točno vrijeme, nitko niti neće skužiti na prvu da se radi o ekranu.

Samsung Gear S3 26

ROTIRAJUĆI BEZEL: Metalni okvir se može rotirati te se tako kretati po izborniku i raznim opcijama sata

Rotirajući okvir na vrhu kućišta daje mehanički osjećaj, iako u satu nema ništa drugo mehaničko, ali nam se zbog toga ovaj sat jako sviđa. Uz pomoć rotirajućeg okvira ulazi se u notifikacije, javlja na dolazni telefonski poziv i još štošta. S desne se strane nalaze dvije tipke - gornja se koristi za povratak, a donja za ulazak u maštovit glavni izbornik s „balon dizajnom“ ikona kojima se upravlja dodirom po 1,3-inčnom AMOLED ekranu rezolucije 360 x 360 piksela s odličnim prikazom boja, vidljivošću na suncu i pod svim kutovima. Ako ne želimo da nam na satu cijelo vrijeme bude prikazano točno vrijeme, moguće je aktivirati opciju da se sat probudi svaki put kad okrenemo ruku, što je u biti i najbolja opcija za uštedu energije iz baterije od 380 mAh. Iskreno, najviše nas je zaintrigirala baterija, odnosno Samsungova najava da sat može izdržati čak četiri dana bez punjenja.

U praksi, upravo smo toliko dobili dana bez potrebe punjenja baterije - nakon dva dana korištenja imali smo još 55% preostalog kapaciteta baterije, nakon tri dana još 18%. A Samsung Gear S3 Classic ima jako puno senzora, nije to baš „light sat“ - uz Bluetooth, wireless tu su još i NFS, integriran GPS prijamnik, pa se sat konačno može koristiti potpuno samostalno. Naravno, senzora ima još u ovom vodootpornom kućištu koje udovoljava IP68 standardnu pa se sat može potopiti u slanu vodu do dubine 1,5 metara u trajanju do 30 minuta – prati se broj otkucaja srca, ali i koliki je tlak zraka (barometar), kolika je nadmorska visina (altimetar), žiroskop, akcelerometar. Sve je to smješteno u kućište od nehrđajućeg čelika mase 59 grama.

Vratilo se telefoniranje preko sata

Na satu smo isprobali i telefoniranje pa smo tako sa satom na ruci peglali košulju, uz ruku koja se stalno kretala i rotirala, čime smo satu sigurno zadavali muku da isporuči kvalitetan glas drugoj strani. To je odlično odradio jer smo od sugovornika dobili odgovor kako je kvaliteta razgovora odlična, nema prekida niti udaljenog zvuka u trenutku kada bismo sat zarotirali dok smo pomicali peglu i namještali košulju za peglanje.

Samsung Gear S3 26

GDJE SE JAVITI? Možemo birati želimo li se javiti direktno na sat ili na mobitel

U konačnici, sa satom smo jako zadovoljni, a ako se pitate čemu nositi još jedan uređaj na ruci koji može sve što inače može pametni telefon (pa i više, jer je tipkovnica na satu ipak malena, poruke se prikazuju u slijedovima) odgovor je u praktičnosti: na sastanku ne moramo potezati ruku prema mobitelu jer će taj naš potez biti uočljiv drugima, ako smo u buci onda ćemo na satu dobiti svaku notifikaciju (ili onu koju želimo dobivati), može se koristiti za sportske aktivnosti itd. Gear S3 je sat kojem doslovce nemamo što za prigovoriti, a veseli nas podatak da tržište pametnih satova raste po godišnjoj stopi od 60% (Canalys je objavio podatak da je u trećem kvartalu prodano 6,1 milijuna pametni satova, od čega je Samsung prodao 1,1 milijun komada).

Više informacija

  • Model: Samsung Gear S3 Classic
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Tizen 2.3.2
  • Procesor: 2 x 1 GHz, čipset Exynos 7270
  • Memorija: 768 MB RAM / 4 GB
  • Ekran: 1,3’’, 360 x 360 px, AMOLED kapacitivni, 278 ppi
  • Baterija: Li-ion 380 mAh
  • Komunikacija: GPS, NFC, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2
  • Debljina i masa: 49 x 46 x 12,9 mm / 59 g
  • Ostalo: IP68, daljinsko upravljanje kamerom na mobitelu, rad pod istom wireless mrežom, bežično punjenje, razni senzori
  • Plus: Izrada kućišta, ekran, baterija, senzori
  • Minus: Ništa bitno (osim što ne radi s Apple uređajima)
  • Ustupitelj i cijena: Samsung (www.samsung.hr), 2.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Gear S3 Classic

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Gear S3 Classic - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.