Garmin Instinct

Garmin Instinct

Novi sat za avanturiste

Instinct je namijenjen da bude jeftinija verzija sata koji je praktički neuništiv te vas može pratiti gdje god krenuli.

 

Garmin je poznato ime u svijetu navigacijskih uređaja, ali i veoma popularnih pametnih fitness trackera u obliku izdržljivih satova namijenjenim ljudima koji se bave sportom kako bi pratili svoj napredak, lakše se snalazili u prostoru zahvaljujući ugrađenim funkcijama i svoje rezultate podjelili, ako to žele.

No, krenimo od početka i pogledajmo najnoviju ponudu od Garmina koja dolazi taman u ovo blagdansko vrijeme darivanja. Instinct je novi sat u ponudi te bi se komotno trebao smjestiti između Fenix ponude i Vivoactive modela. Naime, nudi izdržljivost cijenovnog ranga iznad, a u njega su pokušali nagurati što više mogućnosti, koje će uistinu zasjati jednom kada je povezan sa pametnim telefonom.

 

IMG 20181123 110334

 

Cilj je bio napraviti sat kojeg nećete držati na otmjenom jastučiću, već s njime krenuti osvajati svijet. Sat ima klasičan „rugged“ dizajn te veličinom pokušava zadovoljiti muške i ženske korisnike u jednoj ponudi. Kada smo kod dizajna, dolazi u tri boje: svijetlo siva (khaki), tamno siva (grafitno siva) i crvena (plemenito crvena), no očekuje ih se još kroz nekoliko mjeseci. Remene sata moguće je mijenjati, no moraju podržavati Garminov QuickFit.

Samim satom upravlja se pomoću pet gumbića posloženih oko sata te predstavljaju prilično kompliciran sustav navigacije kroz menije, pogotovo stoga što imaju duple oznake za svoju namjenu. Nove korisnike će vjerojatno frustrirati, jer sat od vas zahtijeva da sjednete i dobro se upoznate s njegovim rukovanjem. Izbornika i opcija ima jako puno jer su ipak morali negdje smjestiti sve opcije koje ovaj sat nudi kroz izbornik kojim se upravlja pomoću malenog ekrana.

Podijeljen je u dva dijela, veći s glavnim detaljima te manji kružić koji vam pomaže s usmjeravanjem te ikonama koje opisuju primjerice izbornik u kojem se nalazite. Ideja je solidna, no i dalje imamo osjećaj skučenosti. Sam zaslon je jasan te se odlično vidi i na najjačem suncu, čime rješava problem koji muči svaki drugi pametni sat. No, mana je niska rezolucija koja mu daje pomalo retro stil.

 

IMG 20181123 113804

Prijeđimo sada na sami razlog zašto bi netko trebao kupiti ovakav sat, to jest koje sve funkcije pruža. Prva i najjednostavnija je naravno mjerenje otkucaja srca. Garmin je već usavršio svoju tehnologiju te ako se malo pozabavite time kako radi, jasno je da ju ne možemo nazvati apsolutno preciznom. No, možda bitnije od provjeravanja otkucaja srca su informacije o “zonama napora” u kojima se nalazite, koje sami možete postaviti te vam nude konkretan uvid u napor pri rekreaciji.

Sat može pratiti solidnu količinu sportova zahvaljujući već postavljenim profilima za primjerice biciklizam ili planinarenje. Korisni dodaci su svakako uporaba GPS, GLONASS i Galileo sustava za praćenje vaše lokacije kako biste uvijek znali gdje se nalazite, a sat može prikazivati i topografske karte. Za vama će ostavljati nacrtani put kako biste se iz bilo kojeg razloga mogli vratiti putem kojim ste i došli do određene lokacije.

 

Screenshot 20181220 000714

 

Sat prati sve vaše korake i performanse, a za detaljan grafički prikaz naravno možete otići u Garminovu Connect aplikaciju koju svakako preporučamo jer bez nje iskustvo neće biti potpuno. U njoj imate trenutne statistike, ali i kalendar gdje možete vidjeti svoje ciljeve i performanse svakoga dana. Svi podaci se čuvaju kako biste ih kasnije mogli ponovno pogledati i usporediti. Grafički prikaz otkucaja srca može se recimo kombinirati s nadmorskom visinom kako biste mogli vidjeti koliki napor vam je zadala neka dionica.

Ovo su samo neke od mnogobrojnih mogućnosti, no budite sigurni da će zadovoljiti sve vaše rekreativne i sportske potrebe.

 

 

Više informacija

  • Model: Instinct
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Garmin
  • Ekran: monokromatski, 128 x 128 piksela
  • Ostalo: Pet gumbi na satu, Visoka otpornost na udarce
  • Plus: Cijena, performanse i velik broj mogućnosti
  • Minus: Dizajn možda nije za sve, kao niti same dimenzije sata
  • Ustupitelj i cijena: Garmin www.garmin.hr Cijena: 2.350,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin Instinct

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Instinct - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.