Garmin VENU

Garmin VENU

Idealan za sport u zatvorenom

Razlog zašto Garminovi satovi koriste zaslone drugačije od ostalih proizvođača postaje vrlo jasan jednom kada s obje vrste satova izađete na sunce. Osim čitljivosti, tu je i limitirano trajanje baterije, no sa sve modernijim tehnologijama, i ono je sada na zadovoljavajućoj razini.

Garmin VENU najnoviji je model pametnog sata za praćenje sportskih performansi. Prvi je s potpuno novom tehnologijom za ovaj brend, što ga čini iznimno važnim. Naime, Garmin do sada nije koristio AMOLED zaslone, navodeći trajanje baterija kao glavnu prepreku. Sada već možemo reći kako se tehnologija dovoljno razvila da razlika u trajanju baterije ne bi trebala biti toliko velika, s obzirom na načine na koje drugi proizvođači štede bateriju.

Garmin VENU body
Krenimo tako od samog zaslona. Kako smo rekli, koristi se AMOLED display s rezolucijom od 390x390 piksela, što zaslon čini jasnim s vrlo detaljnim prikazom, u usporedbi s primjerice Vivoactive 4S modelom koji kod istih dimenzija zaslona od 1,2 inča ima rezoluciju od 218x218 piksela. Iako je zaslon veličine manjeg Vivoactive 4S modela, ukupno lice sata je dimenzija veće verzije. Drugim riječima, rubovi ekrana su poprilično primjetni te se uspješno skrivaju s AMOLED zaslonom, no primjetno je da je ostalo neiskorištenog prostora na licu sata. Garmin je dizajnirao jedinstvena lica na VENU smartwatchu da bi bolje istaknuo AMOLED zaslon. Standardno, da bi se maksimizirala baterija, zaslon je ugašen dok ne podignete ruku kako biste vidjeli vrijeme. No, u postavkama je moguće odabrati opciju da sat uvijek bude uključen i tada mijenja izgled između standardnog i low-power izgleda. Ostatak VENU sata zadržava generalni izgled novog Vivoactive 4 modela s dva gumba s desne strane kojima se kontroliraju različiti meniji i opcije. Točnije, satovi su gotovo u potpunosti identični te im je jedina značajna razlika, pored zaslona, metalni obrub koji u ovoj verziji ima urezane brazde kako bi mu se dodala tekstura. Zaslon sata podržava touch kontrole za scrollanje i odabir opcija. Sat ima standardne metalne detalje poput ruba zaslona, gumbe i kopče, dok je ostatak plastičan. Vodootpornost je podržana standardom 5 ATM te sat može mjeriti performanse i rad srca za vrijeme plivanja. Imajte na umu da nakon kupanja u slanoj vodi ne čekate dugo s ispiranjem sata u slatkoj vodi jer sol može oštetiti boju sata. Dolazi u četiri kombinacije boja: standardni crni s tamnosivim metalnim detaljima kojega i imamo na testu, crni sa zlatnim detaljima, sivoplavi sa srebrnim detaljima, i na kraju „svijetla boja pijeska s ružičasto-zlatnim metalnim detaljima“.

Garmin VENU body2
Aplikacije koje dobivate sa satom mogu pratiti tridesetak najpopularnijih sportova zahvaljujući brojnim senzorima poput GPS-a za praćenje lokacije i brzine, senzora za mjerenje pulsa kao i zasićenosti krvi kisikom, barometre, elektroničkog kompasa, žiroskopa, brzinomjera (za specifične pokrete pri vježbanju) te termometra. Sa svim ovim senzorima moguće je interpolirati brojne druge statistike i rezultate vježbanja te dati korisniku performanse i savjete. Brojne funkcije izlistane su na njihovim stranicama te ih je teško sve pregledno ovdje navesti; spomenimo još da se sat povezuje Bluetoothom, WiFi-jem te ANT+ sustavom. ANT+ omogućuje povezivanje s drugim Garminovim uređajima, specifično kod biciklizma gdje se koriste i druge sprave, npr. radar na stražnjem svjetlu. Navedimo i mogućnost povezivanja sata s popularnim streaming servisima s kojima je moguće preuzeti do 500 pjesama za koje vam onda neće trebati mobitel dok vježbate, a slušalice se spajaju s Bluetoothom. Sat podržava i Garmin Pay.

Garmin VENU body1
Istaknimo još mogućnost sata da vam pokaže prijedloge za vježbanje s pozama i pokretima na zaslonu te pravilnim držanjem. Ovo je idealna verzija za one koji žele Garminov sat za praćenje rekreacije, no većinom je provode u zatvorenom gdje se klasičan sat ne vidi idealno. Napominjemo da ovaj model, kao ni ostali u VivoActive seriji, nema karte, već ćete za tu funkciju trebati smartphone na kojega se pri kraju treninga uploadaju informacije.
Na kraju dana, novi VENU dobiva značajan udarac na bateriju radi AMOLED zaslona, no to je i očekivano s obzirom na način funkcioniranja primijenjenih tehnologija. Ipak, idealan je za one koji većinu treninga provode u zatvorenom jer dobivaju vrhunske karakteristike mid-range Garmin sata s atraktivnim i preglednim zaslonom, čak i u zahtjevnim svjetlosnim uvjetima.


Na ovom linku pogledajte kompletan test pametnih satova te usporednu tablicu rezultata

Pametni satovi za doček lijepog vremena u stilu

Ručni sat vaš je idealan suputnik, no danas može daleko više od pokazivanja vremena. On je pametan suputnik koji prati vašu statistiku, služi kao digitalni novčanik, opominje vas zbog loših navika te potiče na one pozitivne.

Više informacija

  • Model: Venu
  • Proizvođač: Garmin
  • Memorija: 4 GB
  • Ekran: AMOLED/ 1,2''
  • Baterija: 280 mAh
  • Komunikacija: Bluetooth 4.2
  • Debljina i masa: 12,4 mm / 46,3g
  • Ostalo: Akcelerometar, barometar, žiroskop, magnetni senzor, HR, senzor svjetla, kompas, termometar,
  • Ustupitelj i cijena: Garmin Hrvatska www.garmin.hr 2.644,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Garmin VENU

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin VENU - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.