Fitbit Versa 2 - 4.0 out of 5 based on 1 vote
Fitbit Versa 2

Fitbit Versa 2

Pojednostavljen i poboljšan

Fitbit se izbacivanjem Ionic sata lansirao u Smartwatch industriju, no njegova visoka cijena pokazala se restriktivnom za veliki broj korisnika. Versa je dizajnirana da ispolira neke nedostatke Ionica, a istodobno bude cjenovno atraktivnija.

Versa 2 solidan je primjer nadogradnje prijašnjeg modela. Dok je zadržan generalni dizajn, korištenje sata je pojednostavnjeno te je sada intuitivnije zahvaljujući boljoj integraciji „svajpanja“. Konkurencija u kategoriji u kojoj se ovaj sat našao je oštra, no može ponuditi funkcije koje će se svakako svidjeti korisnicima, a poznate su na Fitbit uređajima.

 

FitBit Versa 2 1

Dizajn sata na prvu podsjeća na Appleove moderne satove. No, kako je cijena značajno niža, dizajn i specifikacije ipak ne mogu pratiti Appleov standard. Zaslon na sredini prednje strane sata je pravokutan poput prijašnje Verse, pa čak i Ionica. Ono što ga uzdiže iznad starijih satova je, konačno, i implementacija OLED zaslona vrlo visoke svjetline što sat čini čitljivim i dok ste na suncu.

OLED znači i veliki kontrast koji svakako dodatno daje premium izgled zaslonu jer pozadina može ostati potpuno crna. Pozitivna je to činjenica jer dok je Fitbit smanjio crne rubove oko zaslona, oni su i dalje značajni; dobro se stapaju sa samim zaslonom, no pod određenim kutovima jasno ćete vidjeti dizajn.

 

FitBit Versa 2 4

Rubovi zaslona zato su lagano zakrivljeni kako bi sat dobio atraktivan i moderan dizajn, a kutovi kućišta također su ublaženi, što je moderan pristup korisnicima.

No, kod ovakvih satova zaslon je najizloženiji nezgodama; zahvaljujući Gorilla Glass tehnologiji, ne bi trebao puknuti s prvim udarcem, no ogrebotine će se svakako vremenom početi pojavljivati. Kao i uvijek, najbolje je biti oprezan s nošenjem sata dok se na njega ne naviknete.

 

Dizajn koji paše svakome

Kućište oko zaslona je minimizirano kako ne bi zauzelo prevelik dio prednjeg dijela. Umjesto tri gumba za navigaciju, Versa 2 koristi se samo jednim, poput velike većine konkurencije. On služi za glavne funkcije poput potvrđivanja odabira, dok se pomicanjem kroz sustav upravlja prijelazom prsta po zaslonu osjetljivom na dodir.

Kućište sata napravljeno je od aluminija što mu daje lagani dizajn, ugodan na ruci svih veličina. Stražnja strana ima izbočenu sredinu gdje je smješten senzor otkucaja srca te je za njegovo funkcioniranje bitan dobar dodir s kožom.

 

FitBit Versa 2 2

 

Sat, ovisno o verziji koju kupite, dolazi sa standardnim mekanim gumenim remenom koji je zamjenjiv; ako se odlučite za premium verziju, dobivate pleteni remen napravljen od poliestera. U svakom slučaju, sat je otporan na vodu do dubine od 50 metara te je lagan za održavanje: jednostavno ga operite u čistoj vodi i osušite prije ponovnog stavljanja na ruku. Naravno, kako i sam Fitbit savjetuje, ipak izbjegavajte nošenje sata u vrućoj vodi ili sauni.

Kako smo spomenuli, novi zaslon koristi OLED tehnologiju te ima rezoluciju od 300x300 piksela za jasan prikaz podataka. Osim svjetline od gotovo 1000 nitsa za jasnu vidljivost i pod suncem, zaslon ima i always-on funkciju.

Dok je kod izlaska sata bio limitiran na jedno always-on lice, što se nije svidjelo mnogim korisnicima, sada imate solidan izbor (kod samog proizvođača), dok ih je puno u Fitbitovom dućanu; neki su besplatni, no neke ćete morati platiti.

 

FitBit Versa 2 1 2

 

Kada smo kod lica, više nije potrebno ažurirati samo jedno lice nakon čega se prošlo briše te zahtijeva ponovnu sinkronizaciju; sada sat pamti pet lica koje možete lagano mijenjati. Ako želite dodati šesto, morate jedno staro obrisati iz memorije.

Baterija traje u prosjeku oko pet dana ovisno o svjetlini i korištenju, no s uključenom always-on funkcijom, trajanje baterije bit će značajno kraće.

 

Gdje se štedilo

Kako bi postigli nižu cijenu, Versa 2 ipak ima jedan minus, a to je nedostatak GPS čipa. Ako želite bilježiti i svoju putanju i brzinu, sa sobom ćete morati nositi i mobitel koji će svojim GPS-om bilježiti te podatke, no zato dobivate sve ostale senzore sa skupljeg Ionic modela, što uključuje i NFC.

On omogućuje beskontaktno plaćanje satom na POS uređajima, a za tu mogućnost morat ćete postaviti Revolut račun, za koji postoje uputstva na webu. Senzor otkucaja srca također je precizan te nudi cjelodnevno praćenje vašeg stanja, čak i dok spavate.

 

FitBit Versa 2 3

 

Svi podaci vidljivi su na satu na kraju vaše sportske rutine, a za detaljnije podatke morat ćete pogledati aplikaciju. Ona je također vrlo uredno dizajnirana s detaljima podijeljenim na dane. Ono na što vas svakako moramo upozoriti je činjenica da Fitbit svoje usluge bazira na pretplati.

Besplatna verzija i dalje će pokazati sve osnovne podatke, no za detaljniji prikaz specifičnih detalja morat ćete izdvojiti 9 eura mjesečno. Kupnja standardnog sata nudi vam 7 dana probnog roka Premium verzije, dok specijalne verzije dolaze s 90 dana Premiuma besplatno nakon čega počinje naplata.

 

Na ovom linku pogledajte kompletan test pametnih satova te usporednu tablicu rezultata

Pametni satovi za doček lijepog vremena u stilu

Ručni sat vaš je idealan suputnik, no danas može daleko više od pokazivanja vremena. On je pametan suputnik koji prati vašu statistiku, služi kao digitalni novčanik, opominje vas zbog loših navika te potiče na one pozitivne.

Više informacija

  • Model: Versa 2
  • Proizvođač: Fitbit
  • Ekran: 1,4" AMOLED
  • Baterija: Do 5 dana
  • Komunikacija: Bluetooth, WiFi, NFC
  • Debljina i masa: 11 mm, 38 g
  • Ostalo: Akcelerometar, barometar, HR senzor, altimetar,snezor svijetla
  • Minus: Nema GPS
  • Ustupitelj i cijena: Techno-Mag Cijena: 1.699,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fitbit Versa 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fitbit Versa 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.