Huawei Watch GT 2 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2

Maksimizirajte minimiziranjem

Huawei GT 2 sat dizajniran je kako bi ponudio dugotrajnu bateriju uz vrhunski ekran i atraktivni dizajn. Cijena toga bila je otvorenost sustava, no i to se mijenja s vremenom.

Brzim pregledom tržišta primijetit ćete da je ogroman broj pametnih satova fokusiran na sport i rekreaciju, od dizajna do mogućnosti. No, neki od nas ipak bi željeli pametan sat specijaliziran za svakodnevno nošenje, a upravo to možete pronaći u Huaweijevim GT 2 satovima. Daleko od toga da ne mogu pratiti rekreaciju i sportove, no stil je ipak bio na prvom mjestu.

Zaslon je, naravno, najbitnija stavka svakog pametnog sata. Ako u sat morate škiljiti, jednostavnost korištenja u odnosu na mobitel brzo se narušava. Dok su satovi često imali „uvučen“ zaslon s istaknutim rubovima oko stakla, GT 2 zaslon stavlja na prvo mjesto, što ga i vizualno čini još većim.

 

Huawei Watch GT2 2

 

Crni obrub oko ekrana također je značajno tanji nego kod većine konkurencije, a to dodatno povećava dostupni funkcionalni prostor prednje strane sata. Huawei je smanjio metalni obrub kako bi se dobio premium dojam već na prvi pogled.

Sat dolazi u dvije veličine, pri čemu je manja dizajnirana za žensku populaciju. Manji dizajn znači i manju bateriju, pa samim time i kraće vrijeme trajanja između punjenja, no smatramo da će svi korisnici biti zadovoljni performansama.

 

Atraktivan svakodnevni izgled

S prednje je strane OLED zaslon vrlo visoke rezolucije od 454 x 454 piksela. Osigurava vrlo detaljne animacije i tekst, a pritom ima svjetlinu dovoljno veliku da se vidi i na dnevnom suncu, no savjetujemo da ga ipak prekrijete svojom sjenom za jasniji prikaz.

 

Huawei Watch GT2 3

 

Sam OLED zaslon ima 1,4 inčnu dijagonalu, dok sat ima dimenzije 46 x 46 mm. Debljina mu je 10,7 mm, što je značajno tanje od ostatka konkurencije, a bolje će pristajati većini ruku. Sami možete postavljati svjetlinu zaslona, no za optimalno trajanje baterije, svakako savjetujemo automatsku postavku.

Rub sata je čelične konstrukcije što mu daje izdržljivost, a to uključuje i dva gumba s desne strane sata. Oni pomažu u kontroli koja se inače većinom obavlja preko touchscreena. Stražnja strana je keramička, a sredina ima zadebljanje u kojem se nalazi optički senzor za očitavanje otkucaja srca.

Baterija od 455 mAh može sat držati i do dva tjedna između punjenja. To možemo zahvaliti Huaweijevom Kirin A1 čipu koji je dizajniran kao napredan SoC s modernim funkcijama. Tu je Huawei u prednosti jer sam dizajnira vlastite čipove, dok su drugi većinom prepušteni na milost i nemilost Qualcommu koji sa svojim 3100 čipom nije htio uložiti puno truda u pametne satove.

Baterija će funkcionirati dva tjedna ako vam sat prati stanje, bez uključenog always-on zaslona. Jednom kad ga uključite, a mi smo to napravili, trajanje baterije značajno pada na oko tjedan dana.

 

Huawei Watch GT2 1 2

 

GT 2 je u početku imao vrlo limitiran sustav sa svega nekoliko lica na izbor, no Huawei ga je konstantno nadograđivao te mu je sada izbor lica uistinu bogat. Dolaze i konstantne nadogradnje s poboljšanjima korisničkog iskustva, a nedavno je u sustav dodan i hrvatski jezik.

 

Što je žrtvovano za bateriju

No, kako smo spomenuli, GT satovi koriste Huaweijev LiteOS koji je, po pitanju trajanja baterije, vrlo limitiran ako pričamo o aplikacijama. One koje dobivate sa satom su i one koje možete koristiti. Minus je i nedostatak NFC čipa koji bi bio idealan za beskontaktno plaćanje. Nema niti WiFi-ja, a voljeli bismo vidjeti i bežično punjenje u sljedećoj verziji.

 

Huawei Watch GT2 1

Kako smo spomenuli, sat sasvim pristojno prati vaše sportske aktivnosti, no rezultate tog praćenja nije moguće dijeliti s drugim aplikacijama jer ih na satu nema. Preostaje vam samo Huaweijeva „Health“ aplikacija na mobitelu koja prikuplja ove podatke te prati vaše performanse. Jedina vam je opcija naviknuti se ili potražiti sat koji ipak ima otvoreniji operacijski sustav.

Sat prati rad vašeg srca, računa količinu stresa, napor, broj koraka, trajanje rekreacije, a možete mijenjati i glazbu koju slušate na slušalicama, bile one žičane ili Bluetooth. Ima još nekoliko widgeta za postavljanje, ovisno o vašim željama.

Također su postavljeni kompas i barometar koji precizno mjere vašu rekreaciju i tijekomuspona. Instalirano je i dosta najpopularnijih sportova pa ih možete precizno pratiti, kako vani, tako i u teretani, a sat vam može prikazivati i obavijesti s mobitela.

 

Huawei Watch GT2 3

Huawei je dosta toga maknuo s GT serije pametnih satova, no rekli bismo da je zauzvrat napravljen solidan kompromis s obzirom na trajanje baterije. Ipak, budite sigurni što želite od svog smartwatcha.

On može biti idealan za vas, ali budite spremni na to da nema puno mogućnosti koje nude otvoreniji sustavi. Zato je tu baterija s kojom se drugi AMOLED satovi ipak ne mogu mjeriti.

 

Na ovom linku pogledajte kompletan test pametnih satova te usporednu tablicu rezultata

Pametni satovi za doček lijepog vremena u stilu

Ručni sat vaš je idealan suputnik, no danas može daleko više od pokazivanja vremena. On je pametan suputnik koji prati vašu statistiku, služi kao digitalni novčanik, opominje vas zbog loših navika te potiče na one pozitivne.

Više informacija

  • Model: Watch GT 2
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: LiteOS
  • Memorija: 32 MB / 4 GB
  • Ekran: 1,4" AMOLED
  • Baterija: Do 14 dana
  • Komunikacija: Bluetooth
  • Debljina i masa: 10,7 mm, 41 g
  • Ostalo: Akcelerometar, barometar, žiroskop, magnetni senzor, HR, senzor svjetla
  • Ustupitelj i cijena: Huawei Cijena: 1.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei Watch GT 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei Watch GT 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.