Mobvoi TicWatch S2

Mobvoi TicWatch S2

Sve što želite od pametnog sata, po cijeni baterije

Mobvoi nije brend kojega će mnogi prepoznati, pogotovo jer se bavi softverom, a pametni satovi nastali su kao direktna Googleova investicija.

Google je tako preko Mobvoia, kineske kompanije koja je kao rezultat njihove suradnje lansirala niz pametnih satova, gurnuo svoj WearOS na kinesko tržište.

Rezultat te suradnje su brojni pametni satovi nastali kroz dvije generacije koji na sebi imaju čisti Googleov WearOS, a mogu se i kod nas kupiti za vrlo prihvatljivu cijenu s obzirom na sve mogućnosti koje imaju. Jedna od “mogućnosti” svakako je i doslovno gutanje baterije, no o tome ćemo više kasnije.

 

Mobvoi TicWatch 2S 4

Model koji recenziramo nosi naziv S2, odnosno, riječ je o sportskoj verziji sata. U ponudi su još tri modela koja se razlikuju po stilu sata, no isto tako i cijeni, a tek neznatno po mogućnostima.

Drugim riječima, ono što može ovaj sat, možete više-manje očekivati i od ostalih u ponudi. Iznimka je Pro verzija koja implementira OLED i transreflektivne zaslone za kombinirano iskustvo u interesu duljeg trajanja baterije.

 

Lagan sportski pratitelj

No, natrag na S2 model, pa krenimo od samog lica. Zaslon koristi OLED tehnologiju te postiže visoku svjetlinu kako bi bio vidljiv i danju, a mogućnost OLED zaslona da ne pali sve piksele svakako se koristi kod pametnih satova za uštedu baterije.

Dijagonala zaslona je 1,4 inča i to ga čini usporedivim s ostalim većim satovima na testu. Rezolucija zaslona je također solidna s 400 x 400 piksela te će sve animacije biti detaljne bez pikseliziranog prikaza.

Ekran je zaštićen Gorilla Glass staklom, a s obzirom na to da ga osobno koristimo više od godine dana, možemo posvjedočiti da zaslon nije izgreban, iako baš ne osvajamo litice planina, i uvjetima je u kojima možda ne bi ostao očuvan da je lošije izrade.

 

Mobvoi TicWatch 2S 2

 

No, kao dodatnu zaštitu imate samo kućište sata. Kako je ipak riječ o sportskom satu, dizajnom se također drži do te činjenice. Ima agresivan izgled, no kućište nije metalno što će uvelike utjecati na kupnju ovoga sata s obzirom na vaš cilj nošenja.

Naime, dok su metalni satovi atraktivniji, sa sobom nose penal težine. S2 ima kućište napravljeno od poliamida i stakloplastike, drugim riječima, vuče na plastičan dizajn.

No, poput drugih sličnih satova, otporan je na udarce i grebanje te ne zapinje, a tu i tamo koji štok i druge stvari za vrijeme nošenja nisu na njemu ostavili tragove. Druga prednost za one okrenute sportu svakako je težina.

Sat bez remena ima svega 35 grama, što znači da je lako i zaboraviti da ga nosite. Remen koji dolazi sa satom je silikonski, no ima standardnu kopču od 22 mm te ga je lagano zamijeniti nečime što više paše vašem stilu.

Rubovi zaslona nemaju crnu traku ispod zaslona, već je ona prikrivena samim kućištem koje na sebi ima ukrasne ureze, no nema pokretnih dijelova s prednje strane. Oštri rubovi jasno daju do znanja da je sat primjetno deblji od slične ponude, no to je dijelom zato što kućište ide preko stakla, dok je na novijim verzijama drugih proizvođača staklo najizbočenija točka sata.

Naravno, ovaj dizajn će ovisiti o ukusu kupca. Sat ima jedan, kako ga oni nazivaju, “no-slip” gumb većih dimenzija kojeg ćete lagano koristiti i za vrijeme rekreacije. Dok se većina naredbi odvija pomoću touchscreena, potvrde nekih opcija odvijaju se ovim gumbom, kao i brzi pristup svim aplikacijama kratkim pritiskom ili pozivanje Google asistenta dugim pritiskom.

 

Mobvoi TicWatch S2 1

 

Tako recimo možete reći da ste gladni, naravno, na engleskom, te će vam ponuditi obližnje restorane s opcijom otvaranja Google karata na samom satu ili pak slanja lokacije na vaš povezani mobitel.

Gumb ne viri puno iz sata te vam se neće zabijati u ruku, primjerice za vrijeme vožnje biciklom. Kućište također sat čini vodootpornim prema 5 ATM standardu, no svakako ga isperite od slane vode nakon korištenja.

Stražnja strana je većinom plosnata, osim izbočenja u sredini gdje se nalazi senzor za praćenje otkucaja srca zajedno s dvije LED-ice. Uz rub sata imamo i četiri pina za punjenje i povezivanje s računalom. Sat ima vlastiti punjač s držačem kojega ne želite zagubiti.

 

Prednosti i mane WearOS-a

Kada govorimo o performansama, Googleov WearOS nema milosti. Baterija u prosjeku traje do dva dana, no punjenje sata bit će svakodnevica ako ga aktivno nosite. Naime, kada ga tek postavite, svjetlina kao i trajanje upaljenog zaslona vrlo su konzervativni za bateriju.

 

Mobvoi TicWatch 2S 1

Osobno, tijekom ljetnih dana svakako smo dizali svjetlinu na barem 4/5 kako bi sat bio vidljiv danju, a Always-On funkcija uvijek je bila upaljena. Ove postavke imaju značajan utjecaj na bateriju te ako vam ne smeta paljenje i gašenje zaslona dok ga gledate, baterija će trajati bliže spomenutih dva dana.

WearOS ima sekundarna lica za Always-On zaslon da bi štedio bateriju, no otvorenost sustava znači da ste samo za aplikaciju udaljeni da ga primjerice forsirate da stalno sjaji punim sjajem i vašim omiljenim licem.

 Tu su i gotovo sve aplikacije vezane uz sport, kao i glazbu, a velik je izbor i raznoraznih drugih zanimljivih aplikacija. Ističu se one za lica sata kojih ima stvarno puno. Lica možete naći direktno u Google dućanu, no specijalizirane aplikacije imaju ih doslovno milijune, te ćete zasigurno naći ono koje vam paše.

Sat koristi 512 MB RAM-a te 4 GB pohrane pa je na njega moguće staviti glazbu i sa sata ju reproducirati na bluetooth slušalice. Minus je što se koristi stariji Snapdragon 2100 SoC koji u usporedbi s nešto novijim 3100 čipsetom ipak nije toliko brz, te se primijeti lagani pad frameratea pri listanju kroz menije.

 

Mobvoi TicWatch 2S 3

No, same performanse aplikacija i statistika koje sat prikuplja jednake su kao i kod novijeg sustava pa vam je i ovaj sat sasvim dobar s obzirom na to da ćete po njemu puno manje kopati nego primjerice po mobitelu. Minus je nedostatak NFC čipa, a to ipak smanjuje njegovu svestranost.

 

Na ovom linku pogledajte kompletan test pametnih satova te usporednu tablicu rezultata

Pametni satovi za doček lijepog vremena u stilu

Ručni sat vaš je idealan suputnik, no danas može daleko više od pokazivanja vremena. On je pametan suputnik koji prati vašu statistiku, služi kao digitalni novčanik, opominje vas zbog loših navika te potiče na one pozitivne.

Više informacija

  • Model: Ticwatch S2
  • Proizvođač: Mobvoi
  • Operativni sustav: WearOS
  • Procesor: Snapdragon 2200
  • Memorija: 512 MB / 4 GB
  • Ekran: 1.4" AMOLED
  • Baterija: Do 2 dana
  • Komunikacija: WiFi, Bluetooth
  • Debljina i masa: 12,9 mm, 35 g
  • Ostalo: Akcelerometar, žiroskop, HR, senzor svjetla, kompas/magnetni senzor
  • Ustupitelj i cijena: Cijena: 1.099,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Mobvoi TicWatch S2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Mobvoi TicWatch S2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.