Samsung Galaxy Watch Active2

Samsung Galaxy Watch Active2

Lagan i moderan

Samsungov model Active2, kako i samo ime nalaže, specijaliziran je za one koji se više fokusiraju na rekreaciju, no na kraju dana sve se svodi na dizajn.

Active serija Samsungovih pametnih satova nedavno je dobila novu verziju kojom je Samsung popravio neke nedostatke na koje su se korisnici žalili. Naravno, istovremeno su poboljšani senzori i dizajn, a naprednih funkcija ima više nego ikada. Kao i kod većine drugih proizvođača, sat dolazi u više veličina i dodatnih opcija.

Veličina se gleda primarno po dijagonali sata te Active2 dolazi u dvije verzije, manjoj od 40 mm i većoj od 44 mm. Na prvu se razlika ne doima tako velikom, no kada ih isprobate na ruci, manjim osobama puno bolje stoji manji sat.

 

Samsung Galaxy Active 2 5

Odvojeno se nudi i verzija s čeličnim ili aluminijskim kućištem, kao i LTE opcije putem eSIM-a. Tu su i tri boje: crna, srebrna i zlatna.

 

Lice sata na prvom mjestu

Samsung je dizajnerski napravio veliku razliku između Galaxy Watch i Galaxy Watch Active2 verzije. Active2 je vizualno minimiziran te je zaslon stavljen u prvi plan. Zaslon je i najimpresivniji dio, kao i kod velikog broja Samsung uređaja, zahvaljujući vrhunskim performansama.

Riječ je o njihovom AMOLED zaslonu rezolucije 360 x 360 piksela. S obzirom na veličinu dijagonale od 1,4 inča, zaslon je vrlo detaljan te nema pikselizacije, iako po rezoluciji zaostaje za konkurencijom.

 

Samsung Galaxy Active 2 2

 

Vrlo visoka svjetlina omogućuje mu vidljivost i po danu te savjetujemo da ostavite automatsku regulaciju s obzirom na to da će u večernjim i noćnim uvjetima biti dovoljno svega 30% snage zaslona.

Laminiran je, što znači da između zaštitnog stakla i ekrana nema razmaka koji kod nekih pametnih satova stvara lošiju sliku. Ovako sat dobiva bolje crne boje AMOLED zaslona, a to će veliki broj lica učiniti još atraktivnijima.

Zaslon nije zaštićen na rubovima kućištem, već je staklo zaslona lagano zakrenuto prema rubu i najviše se ističe iz metalnog kućišta. To znači da je nešto osjetljiviji na udarce i grebanje, no kako se radi o Gorilla Glass tehnologiji, dovoljno je da pazite i ne udarate rukom u druge predmete u prolazu.

Staklo može izdržati udarce, no prije ili kasnije će se izgrebati. Crni rubovi oko zaslona i dalje su neizbježni, te ih Samsung ovdje koristi ispod zakrivljenog djela lica sata kao dio dizajna. No, uspjeli su ovdje dodati i jednu bitnu funkciju na čiji se nedostatak žalio veliki broj korisnika.

Naime, operacijski sustav sata dizajniran je oko Galaxy Watch modela koji ima fizički prsten oko zaslona; on se može okretati te služi za brzu i jednostavnu navigaciju, što je najbolje rješenje kod svih pametnih satova.

 

Samsung Galaxy Active 2 4

Prva Active verzija nije imala uopće tu mogućnost, no Active2 sada podržava takvu navigaciju te možemo reći da radi savršeno. Umjesto fizičkog zakretnog prstena, rub zaslona ima touch osjetljivost specijalno prilagođenu za prepoznavanje kretanja prsta u krug oko zaslona i tako aktivira kružnu navigaciju kakvu ima Galaxy Watch verzija. Time je ujedno ispravljen i najveći minus u Active seriji.

Rub, odnosno kućište sata, ima minimalan polirani metalan dizajn, a desna strana sata ima dva gumba za pomoć u navigaciji. Različitih su dimenzija za lakše snalaženje u pokretu. Kućište sata dolazi u aluminijskoj ili čeličnoj verziji; čelik je, naravno, otporniji na udarce.

S druge strane, aluminijska verzija znatno je lakša, iako govorimo o najviše 44 grama za najveći čelični model, što je značajno lakše od 63 grama za Galaxy Watch sat.

 

Napredan SoC i dovoljno memorije

Na dnu sata u sredini je senzor za očitanje rada srca i LED osvjetljenje, no nedostaju pinovi za punjač. Razlog tome je taj što sat podržava bežično punjenje, tehnologiju koja funkcionira odlično te bismo je voljeli vidjeti i kod konkurencije.

Senzor, osim standardnog očitanja otkucaja, podržava i svojevrsno EKG očitanje poput Appleovog pametnog sata, no kao i kod Apple verzije, ta mogućnost još nije puštena u opticaj, već je i dalje “u razvoju”.

 

Samsung Galaxy Active 2 1

 

Jednom kada bude spremna za korištenje, Samsung će trebati i dozvolu po regijama. Imajte na umu da EKG funkcija nije ni blizu pravog uređaja te ga ne može zamijeniti.

Kada pričamo o hardveru, sat koristi Samsungov Exynos 9110 SoC proizveden u 10 nm procesu te se sastoji od dvije jezgre i Mali-T720 GPU-om.

Njegove je performanse teško usporediti s performansama drugih uređaja, no Samsungov Tizen OS 4.0 za satove klizi besprijekorno za vrijeme korištenja te se ne čeka na otvaranje menija, što ga stavlja rame uz rame Snapdragonu 3100. Dobivate i 4 GB pohrane za glazbu koju potom možete reproducirati na Bluetooth slušalice.

Kako je sat specijaliziran za rekreacijski život, automatski može prepoznati popularnije sportove te bilježiti vaše performanse i onda kada nemate nikakvu interakciju s njim. Uz to donosi i solidan izbor sportova za praćenje, njih gotovo 40, te ovdje vodi u usporedbi s Galaxy Watch modelom.

 

Samsung Galaxy Active 2 3

 

Vodootporan je do dubine od 50 metara, a automatski prepoznaje plivanje kao rekreaciju te također prati vaše performanse. Samo budite sigurni da ga isperete, pogotovo od slane vode.

 

Na ovom linku pogledajte kompletan test pametnih satova te usporednu tablicu rezultata

Pametni satovi za doček lijepog vremena u stilu

Ručni sat vaš je idealan suputnik, no danas može daleko više od pokazivanja vremena. On je pametan suputnik koji prati vašu statistiku, služi kao digitalni novčanik, opominje vas zbog loših navika te potiče na one pozitivne.

Više informacija

  • Model: Galaxy Watch Active2
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: TizenOS
  • Memorija: 1,5 GB / 4 GB
  • Ekran: 1,4" Super AMOLED
  • Baterija: Do 3 dana
  • Komunikacija: Bluetooth, WiFi, NFC
  • Debljina i masa: 10,9 mm, 42 g
  • Ostalo: Akcelerometar, barometar, žiroskop, HR, senzor svjetla
  • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska, Cijena: 2.399,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Watch Active2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Watch Active2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.