Samsung Galaxy Watch

Samsung Galaxy Watch

Premium od Samsunga

Kada pričamo o pametnim satovima, Samsung ima veliki izbor opcija s različitim dizajnom i funkcijama. Galaxy Watch i dalje je na vrhu.

Iako pametni satovi još uvijek imaju dosta mjesta za razvoj, konkurencija u ovom polju vrlo je oštra s obzirom na to da u ponudi imamo vrhunske modele, pogotovo kada se pogledaju sportski modeli satova i sve mogućnosti koje s njima dolaze.

 

Samsung Galaxy Watch 4

No, osim sporta, dobar dio korisnika želi svakodnevni sat solidnog izgleda i mogućnosti kojemu sport možda i nije na vrhu opcija. Galaxy Watch dizajniran je za takvog korisnika te, iako ima mogućnosti praćenja rekreacije, ostale mogućnosti i sama interakcija sa satom bile su na prvom mjestu, a to se vidi pri korištenju sata i odličnim featurima koje nudi.

Naime, riješili su problem navigacije na jedinstven način koji oblik zaslona koristi na najbolji način. Sat dolazi u dvije veličine, sa zaslonima dijagonale 1,2 ili 1,3 inča. Manja verzija, naravno, ima i manju bateriju.

 

Fizička kontrola sata

Prvo što će svatko zamijetiti svakako je Samsungov upadljiv AMOLED zaslon. Veća verzija koju recenziramo ima dijagonalu od 1,3 inča, no svi modeli imaju jednaku rezoluciju od 360 x 360 piksela.

 

Samsung Galaxy Watch 3

 

Visoka svjetlina zaslona osigurava čitljivost i na suncu, a zahvaljujući senzoru svjetline, sat sam može prilagoditi svjetlinu zaslona okolini kako bi se optimizirao rad baterije. Zaslon je zaštićen Gorilla Glass DX+ staklom.

Otporno je na udarce i grebanje, a dodatnu zaštitu daje mu kućište koje je dodatno podignuto oko samog zaslona. Podignuti rub oko zaslona štiti ekran te ima standardne popularne oznake mnogih sportskih satova.

Od većine drugih pametnih satova razlikuje ga to je što rub zapravo ima i funkciju. Naime, vanjska strana ruba može se rotirati oko zaslona te služi za navigaciju sata. Ova jedinstvena funkcija odvaja Samsung od konkurencije te možemo potvrditi da radi bez greške, a responzivni sustav lagano prati vaše pokrete.

Kućište sata je čelično i ne bismo ga nazvali minimalističkim s obzirom na druge modele u testu, iako ima vrlo izglađen dizajn bez previše detalja, naime, sam zaslon je fokus sata. Desni rub sata ima dva plitka gumba s izrezbarenom površinom za lakše korištenje u pokretu te služe za lakšu navigaciju i pokretanje kratica.

Podržava standardne kopče širine 22 mm te si svatko može naći nešto što mu se sviđa jer na ovaj sat paše velik broj dizajna. Stražnja strana je plastična te u sredini ima set senzora za brzo očitanje otkucaja srca zajedno s LED osvjetljenjem.

 

Samsung Galaxy Watch 2

 

Sat nema pinove za povezivanje s punjačem, već se može puniti putem bežičnog punjača kakvog dobijete uz sat. Sa 64 grama težine, sat je najteži u cijeloj ponudi, no s obzirom na to da je namijenjen većim rukama, sumnjamo da će ikome smetati jer je i dalje lakši od nekih specifično sportski-orijentiranih modela.

Dolazi i u LTE verziji s eSIM podrškom, a tu je i NFC čip za beskontaktno plaćanje koji olakšava kupovanje na svim POS uređajima.

 

TizenOS ravno od Samsunga

Glavna zvijezda Samsungovih pametnih satova svakako je njihov Tizen operacijski sustav za satove. Brz je i responzivan te je upravljanje kroz njega jednostavno zahvaljujući okretnom rubu prema kojem je i dizajniran.

Koristi i dizajn zaslona sata kako bi se pojednostavnila navigacija te uvijek znate gdje se nalazite bez puno razmišljanja. Naravno, touchscreen je tu da vam pomogne, no to je sporiji način navigacije, a brzo ostavlja i otiske na zaslonu.

 

Samsung Galaxy Watch 5

 

Sat dolazi s većim brojem nativnih Samsungovih aplikacija, mahom specijaliziranih za praćenje vašeg tjelesnog stanja, zahvaljujući brojnim senzorima koji zajedno sa senzorom rada srca mogu donekle precizno prikazati razinu vašeg napora, stresa, potrošnje energije i brojnih drugih detalja, pogotovo nakon dužeg vremena korištenja; tada i grafovi postanu pregledniji te vam mogu dati na uvid vaše navike.

Sve to možete detaljnije pogledati i na vašem smartphoneu. Sat može sam prepoznati neke vježbe poput trčanja te pratiti vaše performanse, a za precizno praćenje, tu je i nekoliko najčešćih rekreacijskih sportova poput ergometra, biciklizma i slično. Sat ima i GPS da bi vas mogao preciznije pratiti i dati vam točnu sliku rekreacije na kraju.

Postavke sata su također tu te je moguće jednostavno podesiti sve, i rad zaslona kojeg možete s automatskog ručno namjestiti tako da svijetli punom snagom. Standardno dolazi s isključenom Always-On opcijom, no ako ga možete puniti bez poteškoća, svakako savjetujemo da uključite Always-On opciju koja po nama upotpunjuje dizajn sata puno bolje od isključenog zaslona.

 

Samsung Galaxy Watch 1

Samsung ima i vlastiti “dućan” aplikacija koji se već popunio vrlo solidnim izborom, uključujući i aplikacije za praćenje rekreacije. Tu su i brojna lica za sat, od onih Samsungovih do aplikacija koje donose vlastita lica, kao i na WearOS-u od Googlea.

Sve to pokreće jedna od najvećih baterija na smartwatchevima od čak 472 mAh, a satu daje i do tjedan dana rada, što uvelike ovisi o vašim navikama i specifičnom načinu rada koji postavite, ponajprije GPS i rad zaslona.

Na ovom linku pogledajte kompletan test pametnih satova te usporednu tablicu rezultata

Pametni satovi za doček lijepog vremena u stilu

Ručni sat vaš je idealan suputnik, no danas može daleko više od pokazivanja vremena. On je pametan suputnik koji prati vašu statistiku, služi kao digitalni novčanik, opominje vas zbog loših navika te potiče na one pozitivne.

Više informacija

  • Model: Galaxy Watch
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Tizen OS
  • Memorija: 750 MB / 4 GB
  • Ekran: 1,3" Super AMOLED
  • Baterija: Do 5 dana
  • Komunikacija: WiFi, Bluetooth, NFC
  • Debljina i masa: 13 mm, 63 g
  • Ostalo: Akcelerometar, barometar, žiroskop, HR, senzor svjetla
  • Ustupitelj i cijena: Cijena: 1.699,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Watch

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Watch - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.