Huawei Watch Fit - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Huawei Watch Fit

Huawei Watch Fit

Sve mogućnosti po nižoj cijeni

Najnoviji član Huaweijevih pametnih satova dolazi nam u atraktivnom pravokutnom izdanju s punim LiteOS sustavom.

Huawei je prošle godine osvježio svoju ponudu u višoj kategoriji s Pro modelom GT2 serije bez nekih većih pomaka. No, zato su cijene postojećih satova pale, a još su izbacili i Fit model koji cijenu gura još niže te sada pametni satovi postaju pristupačni baš svima. Fit model, naravno, gubi neke funkcije skupljih GT 2 modela, no zadržava sve najbitnije prosječnom korisniku.

 Dizajnom se prebacuje u pravokutni prepoznatljivi izgled, s matiranim aluminijskim rubom, zakrivljenim prednjim staklom te jednim gumbom s desne strane. Dimenzije sata iznose 46 x 30 mm s jednim centimetrom debljine te bi trebao dobro sjesti na svim rukama osim onih najmanjih.

 

Huawei Watch Fit 3

 

Nadalje, Huawei je osigurao da ovaj sat teži svega 21 gram bez remena pa ga mnogi neće niti primijetiti za vrijeme rekreacije. Zaslon je solidnih 1,64 inča s 456 x 280 piksela, što sav sadržaj čini veoma oštrim, kao i na skupljim modelima. Iako se radi o entry modelu, dobivate AMOLED zaslon visoke svjetline i vrlo atraktivnih boja.

Huawei za ovaj sat reklamira 10 dana na jednom punjenju u prosjeku. Naravno, to opada ovisno koliko često gledate na sat, a aktivno praćenje rekreacije, pogotovo s GPS-om, brže će potrošiti bateriju. S vježbanjem uključenim u miks, trajanje baterije traje do pet dana, s obzirom na to da smo, naravno, uključili i cjelodnevno mjerenje otkucaja srca i malo produljili aktivan rad sata.

Moguće je, naravno, imati i Always-on sat, no možete birati između svega nekoliko fiksnih izgleda. Always-on funkcija sama po sebi prepolavlja bateriju, a s aktivnom rekreacijom gledamo realno 3-5 dana ovisno o korisniku. Baterija se puni nešto brže od konkurencije iako će joj trebati oko sat vremena, a punjač koristi standardne pogo-pinove s vrlo jakim magnetom sa svake strane da sve drži na mjestu.

 

Huawei Watch Fit 2

LiteOS, sustav na kojem je sat baziran, Huawei je razvio specifično za uštedu energije te možemo reći da 180 mAh baterija impresivno dugo drži. Sat također ne koristi Kirin A1 čipset, već je vjerojatno u pitanju štedljivija verzija. No, kretanje kroz sustav posve je responzivno kao na skupljim satovima, a ovaj sat donosi i napredne senzore poput oksimetra za mjerenje SpO2 vrijednosti kada pokrenete aplikaciju. Tu su akcelerometar i žiroskop za mjerenje u zatvorenom, a GPS je također nativno ugrađen.

Huawei u sustavu ima pretprogramirane česte rekreacije koje može detaljno mjeriti, a ima i neke vizualne naputke kako odraditi specifične vježbe. Svakako pogledajte i ostale vježbe za koje možda nećete dobiti pregršt informacija, no sat ih može pratiti preko 90.

 

Huawei Watch Fit 4

Sat smo testirali kroz više “casual” rekreaciju poput hodanja i rolanja te možemo reći da ima minimalna odstupanja od skupljih satova te ponekad pokaže malo viši maksimalni rad srca pa ga ipak ne bi savjetovali za profesionalno praćenje. Sve podatke, kao i one za spavanje, možete pronaći u mobilnoj aplikaciji “Zdravlje”, koja će pratiti vaše performanse i bilježiti ih kroz vrijeme.

 

KOMPLETNU TEMU PROČITAJTE NA LINKU - KOJI PAMETNI SAT KUPITI? VELIKI USPOREDNI TEST

Pokazuju i vrijeme

Uz malo sreće, s podizanjem vanjske temperature povećat će se količina druženja i rekreacije, a to je odlično vrijeme da napokon nabavite pametni sat.

Više informacija

  • Model: Watch Fit
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: LiteOS
  • Procesor: Kirin A1
  • Memorija: 4 GB
  • Ekran: 1,64" AMOLED
  • Baterija: 5 - 10 dana
  • Komunikacija: BT, GPS
  • Debljina i masa: 10,7 mm, 21 g
  • Ustupitelj i cijena: A1 Hrvatska, www.a1.hr Cijena: 749,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei Watch Fit

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei Watch Fit - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.