Huawei Watch 3 Pro

Huawei Watch 3 Pro

HarmonyOS i na ruci

Huaweijev novi flagship sat ima puno kvačica koje mora zadovoljiti s obzirom na cijenu koja se traži za ovaj model fokusiran na aplikacije

Huawei Watch 3 serija veliki je brat GT modelima s većom količinom mogućnosti, no jednakim core iskustvom kada pričamo o fitnessu i praćenju vaših performansi senzorima, od rada srca, temperature, preko spavanja i stresa, do savjetovanja o vježbanju. Ovo je prvi sat koji dolazi s Huaweijevim novim HarmonyOS 2.0 sustavom, iako je sada već i GT 3 verzija na HarmonyOS-u. Prelazak s WearOS-a trajao je neko vrijeme, no rezultat je vrlo responzivan sustav koji, satu s jako puno aktivnih funkcija, i dalje traje dulje od konkurencije. Vratimo li se na našu raspodjelu, stavili bismo sustav ovog sata u kategoriju zahtjevnijih s više mogućnosti, no kraćim trajanjem baterije, pogotovo ako se usporedi s GT verzijom koja bez problema traje i duplo dulje. Solidan plus sata je što Huawei ne zaključava bitne funkcije uređaja iza svojih mobitela, tako da bez obzira na to koji sustav koristili, Android ili iOS, sat će vam ponuditi gotovo isto iskustvo. Zaključano je korištenje Huaweijeva asistenta i nekih aplikacija koje se i onako ne koriste kod nas, već su namijenjene za istočno tržište.

 Huawei Watch 3 1 2

Huawei Watch 3 Pro: je prepun funkcija i dolazi sa solidnom baterijom, mikrofonom i zvučnikom te NFC plaćanjem, a omogućuje i rad bez mobitela putem eSIM-a+

Huawei Watch 3 dijeli se na dva modela: standardni i Pro. Oba imaju jednaku funkcionalnost, no Pro model dolazi s nešto atraktivnijim materijalima i dizajnom, a glavna je razlika osjetno veća baterija sa 790 mAh (460 mAh na standardnoj verziji) koja će satu omogućiti solidno trajanje baterije sa svim opcijama upaljenim s tri do pet dana trajanja. Uvijek možete uključiti štedljiviji način rada koji gasi eSIM, Wi-Fi i druge sustave, no onda praktički nosite GT 3 model koji ste više platili. Ono što ovaj sat ima je velika količina memorije – 16 GB pohrane i 2 GB RAM-a, značajno više od GT 3 modela, pa samim time podržava i puno više AppGallery aplikacija. Ako ste postavili eSIM mogućnost, streamanje glazbe na sat bez mobitela i sa sata na Bluetooth slušalice nije nikakav problem, a uvijek možete pronaći i aplikacije poput one koja omogućuje streamanje domaćih radiostanica putem interneta. No vratimo se na sam sat koji imamo na testu. Watch 3 Pro dolazi u jednoj veličini te ga smatramo idealnim za osobe većeg zapešća jer mu promjer iznosi 48 mm, čineći ga jednim od većih satova na testu. OLED zaslon visoke svjetline na prednjoj strani nudi i jedan od oštrijih, kao i najvećih zaslona s 1,43-inčnom dijagonalom i 466 × 466-pikselnom rezolucijom. Rubovi oko zaslona imaju dodatno ugravirano 24-segmentno vrijeme čije bi detalje u teoriji mogli koristiti s kompatibilnim licem sata, no voljeli bismo da se koristio 12-satni sustav. Kako smo spomenuli, glavna razlika Watch 3 modela u usporedbi s GT verzijom veća je količina memorije te eSIM i Wi-Fi funkcionalnost koji osamostaljuju sat kako ne bi morao biti uvijek uz mobitel. Sat ima i NFC, tako da omogućuje i beskontaktno plaćanje što je svakako plus.


Sustav sata

Ako ste već prije koristili Huaweijeve satove, dizajn novog HarmonyOS-a zadržava prepoznatljivi osjećaj korištenja sata bez velikih navigacijskih promjena. Glavne značajke sada su u obliku widgeta (aplikacije za mjerenje i praćenje raznih tjelesnih statistika), a njihovim klikom dobiti ćete puno detaljniji prozor s objašnjenjima kako sve funkcionira. Kod prvog postavljanja, svaka predinstalirana aplikacija, od praćenja otkucaja srca do visinomjera, tražit će vas dopuštenje za korištenje i obradu podataka te bez njega neće funkcionirati. Ako ne želite prikupljanje fitness podataka, smisao fitness sata nekako pada u vodu tako da je najbolje prvo proći sve aplikacije i omogućiti njihov rad za precizno praćenje. Sat za navigaciju sustavom primarno očekuje korištenje touchscreena te su podržane i geste poput zumiranja za brži prolaz sustavom. Nakon par dana korištenja naučit ćete gdje su sve kratice i na koju stranu zaslona swipeati za željenu opciju tako da smatramo kako je sustav dovoljno intuitivan za brzo korištenje.

Huawei Watch 3 Pro Healtrh app

Jednostavna i pregledna: Huawei aplikacija ne voli previše dijeliti snimljene podatke sa sustavima treće strane

Sat ima i dva fizička gumba s desne strane. Donji gumb koristi se kao prečac te standardno vodi direktno u praćenje vježbi i sportova, no možete ga postaviti da pokreće druge stvari poput AppGalleryja. Gornji gumb je zapravo kruna kakvu nalazimo na tradicionalnim satovima, te je ukomponirana njena funkcionalnost tako da okretanjem dobivate scrollanje menijima uz potvrdni pritisak za kretanje sustavom. Korištenje krune ima i zadovoljavajući haptički sustav pa dobivate povratne reakcije kroz vibracije sata što kruni daje više mehanički doživljaj korištenja. Sat dolazi s velikim brojem senzora te može pratiti dosta vaših statistika, od kucanja srca, zasićenosti krvi kisikom i praćenja nadmorske visine, do GPS-a s čak pet sustava (GPS, GLONASS, Galileo, BeiDou i QZSS) koji osiguravaju pokrivenost u svakom trenutku, kao i popriličnu preciznost praćenja čak i u zahtjevnijim gradskim ili šumskim uvjetima. Huawei iz dostupnih informacija prati i vaše spavanje, disanje, stres i druge metrike koje su lako dostupne i pregledne na mobilnoj aplikaciji.

Novi dodatak je i senzor temperature tijela koji također može konstantno raditi, no dobivate upozorenje kako bi bilo idealno nositi sat barem 10 minuta prije mjerenja te biti u prostoru bez izvora toplog ili hladnog ili vjetrovitog zraka za najpreciznije rezultate s obzirom na to da sve promjene okolne temperature imaju utjecaj na konačna mjerenja. Od sportskih praćenja i rekreacije, sat se ne razlikuje puno od GT 3 verzije. Najpopularniji sportovi imaju dodane funkcije praćenja, a neki sportovi nude i savjete za poboljšavanje performansi, pogotovo kada je riječ o trčanju. Zatim imate listu od preko 85 sportova koji će primiti mjerenja sata poput GPS-a i rada srca, pa ih možete spremiti primjerice pod „rolanje”, iako neće ponuditi puno dodatnog sadržaja. Ono što nudi je mjerenje srca i nakon treninga kako biste mogli znati vaš cooldown period te dobili dodatne savjete za odmaranje prije sljedećega.

Huawei Watch 3 Pro ikone

VELIKI USPOREDNI TEST PAMETNIH SATOVA ZA 2022.

NOVA GODINA, NOVE FUNKCIJE

Pametni i sportski satovi nove generacije spremni su za dolazak proljeća, a nude sve veću količinu mogućnosti sa sve atraktivnijim dizajnom. Tržište se zasitilo bogatim izborom svih cjenovnih razreda, a vjerujemo da će svatko biti zadovoljan odabirom.

Više informacija

  • Model: Watch 3 Pro
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: HarmonyOS 2.01
  • Memorija: 16 GB
  • Ekran: 1,43'' AMOLED
  • Baterija: 720 mAh
  • Debljina i masa: 48 x 49,6 x 14 mm/63g
  • Ostalo: Akcelerometar, barometar, žiroskop, magnetni senzor, HR, senzor svjetla
  • Ustupitelj i cijena: Huawei consumer.huawei.com cijena: 3.399,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei Watch 3 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei Watch 3 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.