Cubot Max 2

Cubot Max 2

Zaista veliki ekran

Pametni telefoni rastu iz dana u dan i uređaji nerijetko imaju zaslone veličine dijagonale 6 inča. Cubot je odlučio otići do samih granica i napraviti jedan od najvećih telefona na našem tržištu, s povoljnom cijenom koja će zasigurno generirati interes

Cubotov Max 2 je zanimljiv i prilično jedinstven uređaj čiji je glavna značajka upravo njegova veličina. Prosječni flagship ima zaslon veličine dijagonale 6,4 inča, što je mnogima definitivno preveliko za svakodnevno korištenje, no nekima nije dovoljno i za njih je Cubot napravio Max 2.

Kvaliteta i performanse

Kvaliteta izrade ovog telefona je odlična: kvalitetni metalni okvir spaja staklene panele i kao cjelina Cubot Max 2 djeluje vrlo čvrsto. Dizajn ovog telefona djeluje pomalo polarizirajuće: pozadina s gradijentom izgleda vrlo atraktivno, dok je dizajn prednje strane neuobičajen zbog izreza zaslona koji je vrlo velik i čini dizajn prednje strane ovog telefona asimetričnim. Budući da ovaj telefon ima prilično velik gornji rub, dodatni izrez za smještanje kamere mu zaista nije bio potreban. MediaTek Helio P22 čipset je namijanjen nižem srednjem segmentu pa će zahtjevniji zadaci poput igranja 3D naslova tražiti igranje na nižim postavkama.

Velik, veći, Max 2

Zaslon Cubota Max 2 ima dijagonalu od čak 6,8 inča, koje se ne bi posramili ni manji tableti. Golemi zaslon je glavna prednost ovog telefona. IPS LCD ekran je niske rezolucije od 1352 x 640 piksela. Svjetlina i dinamički raspon su prosječni za klasu u kojoj se Max 2 nalazi. Veličina zaslona je veliki plus, osobito za slabovidne osobe, koje će zasigurno cijeniti mogućnost čitanja sadržaja zaslona. Ako netko od starijih članova vaše obitelji traži pametni telefon koji će koristiti bez borbe sa sitnim tekstom i ikonama, Max 2 je idealan izbor.

Punjač? Koji punjač?

Osim velikog zaslona, Cubot Max 2 ima i bateriju velikog kapaciteta, koji iznosi 5000 miliamper-sati. Baterija velikog kapaciteta zajedno sa zaslonom niske rezolucije ovom uređaju omogućavaju višednevnu autonomiju. U PCMark Work 2,0 Battery Testu Cubot Max 2 je izdržao čak 16 sati i 17 minuta, što je među najboljim rezultatima među uređajima koje smo testirali. Cubot Max 2 podsjetio nas je na dobre stare dane klasičnih mobitela koje smo punili jednom ili dva puta tjedno, i moramo priznati da nam je to nedostajalo.

Mogućnosti

Osim velikog ekrana i baterije, Max 2 ima odličan omjer spremišnog prostora i radne memorije sa čak 4GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Opremljen je sad već standardnim otiskom prsta smještenim na pozadini, gdje su se smjestile i dvostruke stražnje kamere od 12 i 2 megapiksela vrlo solidnih performansi. S prednje strane se nalazi kvalitetna selfie kamera. Telefon dolazi i s novim Android 9.0 operativnim sustavom koji je gotovo nativni što će cijeniti Android entuzijasti i puristi.

Zaključak

Cubot Max 2 je zanimljiv telefon s ogromnim ekranom i velikim kapacitetom baterije. Veliki telefoni su zanimljivi, no čar velikog zaslona bila bi potpunija uz nešto veću rezoluciju. Trebate li uređaj s velikim zaslonom i vrhunskom autonomijom, Cubot Max 2 je vrlo dobar izbor. Kao potencijalna ideja, ovaj telefon bi mogao biti idealan poklon za baku ili djeda koji žele pametni telefon te im je veliki zaslon od visoke važnosti.

Više informacija

  • Model: Max 2
  • Ukupna ocjena: 4
  • Performanse: 3
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Procesor: MediaTek Helio P22
  • Pohrana: 64 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Konektor: USB 2,0 Type-C, 3,5 mm
  • Ekran: 6,8“ IPS LCD, 1352 x 640 piksela
  • Baterija: Li-Ion, 5000 mAh
  • Dimenzije i masa: 173 x 81,6 x 9 mm
  • Plus: Veliki zaslon, autonomija, solidne kamere
  • Minus: Performanse, rezolucija zaslona
  • Ustupitelj i cijena: Se-Mark, www.se-mark.hr, 1.599,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Cubot Max 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cubot Max 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.