Apple iPhone 11 Pro

Apple iPhone 11 Pro

Mali profesionalac

Apple svoj flagship izbacuje godišnje, što znači da pred kraj trenutnog radnog vijeka već fizički zaostaje za Android konkurencijom koja neumorno izbacuje nove modele.

Reći da Apple ne postavlja standarde bila bi apsolutna laž. Mogu se smatrati trendsetterima, ili, ako ste mlađi, influencerima u mobilnom svijetu. Postavljaju uvjete koje će drugi zatim pokušati reproducirati.

iPhone 11 Pro 1

 

Možete se samo sjetiti kada su krenuli prvi 3D renderi navodnog kućišta trenutnog iPhonea 11 te su se mnogi zgražali, no danas je takav dizajn sveopće prihvaćen i standardiziran. Dapače, kada pogledate neki mobitel starije generacije sa svojim malim kamericama, sve vam dođe žao. A novi sustav kamera upravo je bio i jedan od fokusa Applea, s obzirom na njegov velik broj mogućnosti.

Pogledajmo prvo mobitel sprijeda. Zaslon sada već dobro poznatog oblika ima dijagonalu od 5,8 inča što se danas može smatrati vrlo kompaktnim. Mobitel dobro leži u ruci, no na prvu bi vam se mogao doimati skliskim u ruci. To je rezultat zakrivljenih čeličnih rubova koji su također dio ukupnog izgleda „laganih zavoja“ koji je u fokusu već neko vrijeme.

 

iPhone 11 Pro 2

Dizajn se vidi i po vrlo blagim kutovima mobitela, čak i kada gledamo sada već poprilično veliki urez na vrhu mobitela koji sadrži listu senzora i čipova. Zaslon ima FullHD+ rezoluciju od 1125 x 2436 piksela i koristi OLED tehnologiju.

Uz HDR mogućnosti, zaslon ima i vrlo visoku svjetlinu, za prosječan mobitel sa 600 – 900 nitsa, iako se Samsungova ponuda sada može pohvaliti svjetlinom od 1000 – 1500 nitsa, kada je zaslon u automatskom modu rada. Dok zaslon radi na 60 Hz, registracija dodira zaslona kuca brzinom od 120 Hz, pa se dodiri doimaju responzivnijima.

 

Apple iPhone 11 Pro 3

Selfie kamera u urezu na vrhu ima senzor od 12 MP te se lagano može mjeriti s najboljima na tržištu. Osim za dobivanje Bokeh efekta dubine, u otključavanju joj pomaže i 3D IR senzor koji se nalazi pored kamere, a mapira lice u prostoru, te je jedan od razloga tolikog „čela“. Selfie kamera može snimati i u 4K @ 60 fps kvaliteti, a FullHD ima i 120 fps slow-motion.

Straga zato mobitel ima impresivan dizajn. Brušeno staklo pozadine prekinuto je u gornjem lijevom kutu s izbočinom za tri kamere, ponos i dika iPhonea. Sve tri kamere daju fotke od 12 MP, no senzori, a time i kvaliteta im se razlikuju. Generalno, hardver fotoaparata, prvenstveno senzori, manji su od udarnih Android verzija pa je samim time i izbočina na mobitelu manja od recimo ogromne Note20 Ultra verzije.

 

iPhone 11 Pro glavna kamera

Iako su senzori manji, Apple uspijeva minimizirati smetnje koje nastaju kod slabog osvjetljenja scene, te s automatskim paljenjem „noćnog“ snimanja, i fotografije u mračnim scenama ispadaju atraktivno. Glavna kamera daje vrlo oštre rezultate, dok ultraširoka u mračnim scenama ipak značajno gubi na kvaliteti. Impresivna je kontrola HDR efekata gdje nismo naišli na niti jedan „halo“ oko subjekta s velikim kontrastom.

 

iPhone 11 Pro ikone

IPhonei također imaju i Appleov izvanredan čipset, A13 Bionic. Njegove performanse omogućuju mu vodeću poziciju među mobitelima, a u tome mu pomaže i implementacija NVMe pohrane. Mobitel dolazi s 4 GB radne memorije što svakako izgleda malo na prvu, no iOS i s njome radi savršeno brzo.

Više informacija

  • Model: iPhone 11 Pro
  • Procesor: A13 Bionic
  • Grafički sustav: Apple GPU
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Konektor: Lightning
  • Ekran: 5,8"
  • Fotoaparat: 12 MP
  • Prednja kamera: 12 MP
  • Baterija: 3048 mAh
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Apple iPhone 11 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple iPhone 11 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.