Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Još samo da slučajno maknu Exynos

Samsungov mainstream flagship sa rekordnim cijenama donosi i rekordne specifikacije kojima je teško naći mane, no ipak su donijeli i negativne odluke.

Trenutna „S20“ serija mainstream Samsungovih mobitela dolazi u tri vrlo različite kombinacije hardvera, a najviše se naravno ističe „Ultra“ verzija, ponajprije po svojoj paprenoj cijeni. S druge strane, impresivna lista hardvera i mogućnosti na trenutke će vas čak zaljuljati u pitanju isplati li se upravo ovaj model.

 

Samsung Galaxy S20 Ultra 1

Sprijeda imamo ogroman 6,9 inčni zaslon sa Samsungovom Dynamic AMOLED 2x tehnologijom. Riječ je o iznimno svjetlom zaslonu koji s HDR efektima može skočiti i daleko preko 1000 nitsa svjetline. 2x oznaka daje nam do znanja da zaslon također radi i na 120 Hz brzini, ako ju izaberete.

Možete birati između bolje rezolucije ili brzine rada, a po nama brzina ima značajno bolji utjecaj na dojam od rezolucije. Naravno, vrlo tanki rubovi kao i lagano zakrivljene strane daju mobitelu vrlo atraktivan izgled sprijeda. Zaslon ima samo malen urez, a to je selfie kamera na vrhu sredine zaslona.

 

Samsung Galaxy S20 Ultra 2

Straga imamo veću podignutu površinu s još tri kamere. Selfie kamera ima 40 megapiksela što joj daje iznimnu oštrinu u dobrim svjetlosnim uvjetima, no lagano spoji piksele za bolje performanse noću, što je mobitelu dalo odlične performanse i u tom području. Tu je i 4K slikanje kao i HDR sposobnost.

Glavna kamera straga razvikani je 108 MP senzor koji nudi vrlo oštre slike i kada automatski izbacuje 12 MP slike. Naravno, možete okinuti i ogromnu 108 MP sliku, no potrebno je puno svjetla, mirna ruka, a istovremeno ostajete bez dosta softverskih poboljšanja scene. Zahvaljujući tolikim pikselima, možete snimati i 8K video, no s obzirom na malene piksele, savjetujemo dobro osvjetljenu scenu.

 

Samsung Galaxy S20 Ultra 3

Druga kamera je 12 MP ultraširoka koju možemo smatrati standardnom na S seriji. Osim šireg pogleda, koristi se za „super mirno“ snimanje videa, jer se video softverski stabilizira zahvaljujući širokom pogledu.

Treća kamera dočekana je s puno uzbuđenja. 48 MP periskopska 4x zoom kamera otvoriti će potpuno nove mogućnosti slikanja kakve su bile donedavno dostupne samo pravim fotoaparatima. OD portreta, do zumiranja ili kompresije pozadine iza vašeg subjekta, mogućnosti su beskonačne.

 

Samsung Galaxy S20 Ultra 4

Visok broj piksela omogućuje zumiranje do 100x, no sve iznad 30x smatramo neupotrebljivim. Kamera također voli sama odlučiti ima li dovoljno svjetla u sceni. Ako nema, prebacuje na glavnu digitalno croppanu kameru, a rezultat je puno lošiji i očito croppan.

 

Samsung Galaxy S20 Ultra ikone

Najveći minus mobitela svakako je čipset. Europa i Afrika dobivaju Exynos 990, dok SAD i Kina dobivaju Snapdragon.

Više informacija

  • Model: S20 Ultra 5G
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 10
  • Procesor: Exynos 990
  • Grafički sustav: Mali-G77 MP11
  • Pohrana: 256 GB
  • Memorija: 12 GB
  • Konektor: USB C
  • Ekran: Dynamic AMOLED2x
  • Stražnja kamera: 108 MP
  • Baterija: 5000 mAh
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.