Huawei P40 Pro Plus - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Huawei P40 Pro Plus

Huawei P40 Pro Plus

Kralj fotografije

Unatoč ekonomsko-političkim izazovima, Huawei i dalje donosi vrhunski mobitel fokusiran na fotografiranje.

Huawei P40 serija mobitela napravila je impresivan skok naprijed u usporedbi s prošlogodišnjom P30 verzijom. Kao i uvijek, Huawei nam donosi više mobitela, točnije njih četiri. No, ako uistinu želite iskoristiti mobitel za fotografiju, svakako ciljajte na „Pro“ modele, koji imaju samo malu razliku kod telephoto kamera.

Pro model ima jednu od 5x optičkog zooma, a Pro Plus kojeg smo testirali ima jednu od 3x i telephoto od čak 10x optičkog zooma za vrhunske slike i jedinstvene prilike fotografiranja mobitelom.

 

Huawei P40 Pro Plus 1

Sprijeda, dočekuje vas 6,58 inčni zaslon koji će mnogima pasati svojom veličinom. Kako se radi o flagshipu, zaslon naravno ide do samih rubova mobitela, a Huawei je i dno zaslona zakrivio staklom. Rezultat je daleko ugodnije korištenje modernog upravljanja Android sustavom s gestama.

Zaslon ima rezoluciju od 1200 x 2640 piksela, te se naravno radi o OLED tehnologiji. Zaslon također može raditi na 60 ili 90 Hz, gdje uz malo veću potrošnju baterije dobivate puno bolje iskustvo kretanja kroz sadržaj. Zaslon jedino prekida sustav kamera u gornjem lijevom kutu u obliku pilule.

 

Huawei P40 Pro Plus 2

Tu dobivate selfie kameru, kao i IR sustav otključavanja mobitela licem s vrlo visokom sigurnošću, kao i funkcioniranjem noću. Straga nas dočekuje stakleni pokrov, s većom izbočinom za sustav kamera. Svi moderni telefoni sada dolaze sa ovakvim dizajnom, a razlog vrlo brzo postaje jasan.

Uzmimo na primjer glavnu kameru ovog mobitela. Koristi Sonyjev senzor IMX700 koji ima dijagonalu od 0,78 inča, dok je prošla generacija koristila 0,58 inčnu dijagonalu. Drugim riječima, površina senzora se povećala za oko 25%, pružajući veće detalje i puno bolje rezultate u uvjetima niske rasvjete.

 

Huawei P40 Pro Plus 4

Glavna kamera tako ima 50 MP, a senzor je čak i veći od Samsungovog 108 MP. Slika se standardno smanjuje na oko 12 MP kako bi se smanjila količina potrošene memorije, a istovremeno su performanse u mračnim uvjetima puno bolje. Naravno, možete slikati 50 MP fotke. Osim odličnih performansi, moguće je snimanje i slow-mo videa, od 120 pa sve do 7680 fps-a za eksplozivne trenutke.

Ultrawide kamera s impresivnim 40 MP senzorom daleko je najdetaljnija na testu, a ima mnoge mogućnosti kao i glavna, pogotovo kod videa.

 

Huawei P40 Pro Plus 3

Zatim imamo 3x zoom i 10x periskopske zoom kamere. Obje nude 8 MP rezoluciju, a naravno periskopska je ta zbog koje se mobitel ističe. Njome dobivate ono što je mobitelima bilo nedostižno, a fotoaparati su ekskluzivno mogli, a to su zoom leće.

S ovom 10x zoom kamerom možete raditi prekrasne portrete s prirodnim Bokeh efektom, kao i dobiti kompresiju okoline oko vašeg subjekta. Ova kamera ima i iznimnu stabilizaciju.

Glavni minus je što OS nema pristup Google servisima, o kojima ovise neke aplikacije. U ovom prijelaznom razdoblju, imati ćete i potrebu naučiti instalirati APK datoteke s web stranica.

Više informacija

  • Model: P40 Pro Plus
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: Android 10
  • Procesor: Kirin 990
  • Grafički sustav: Mali-16
  • Pohrana: 256 GB
  • Memorija: 8 GB
  • Konektor: USB C
  • Ekran: OLED 6,58"
  • Stražnja kamera: 50 MP
  • Prednja kamera: 20 MP
  • Baterija: 4200 mAh
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei P40 Pro Plus

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei P40 Pro Plus - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.