Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Od Samsunga, s ljubavlju

Note serija tradicionalno predstavlja vrhunac tehnologije koju Samsung može ubaciti u smartphone. Što nam nude ove godine, pogledajmo zajedno, a detaljniju recenziju svakako pročitajte na našem Mobil portalu.

Prije svega, moramo napomenuti da nam se generalno iskustvo korištenja Note20 Ultra modela dopalo i radi velikih ruku. Bitno je napomenuti da s obzirom na impresivnu 6,9-inčnu dijagonalu, same dimenzije mobitela neće biti svima idealne za korištenje.

 

Samsung Galaxy Note20 Ultra 1

Zaslon je upravo jedan od primarnih razloga zašto biste odabrali ovakav model. Osim već spomenute dijagonale, zaslon je lagano zakrivljen na stranama kao i ostali premium Samsung modeli, no i kutovi zaslona imaju daleko oštrije rubove, gdje su gotovo pravokutni, no i dalje imaju premium dojam zakrivljenog ruba.

Novi Dynamic AMOLED 2x zaslon sami možete postaviti na preko 600 nita svjetline što je samo po sebi puno. No, ako zaslon stavite na automatsko osvjetljenje, na dnevnom svjetlu on će vas počastiti sa svjetlinom preko 1000 nits-a.

 

Samsung Galaxy Note20 Ultra 2

 

Ako je potrebno osvijetliti samo malene dijelove zaslona, maksimalna svjetlina može doseći i 1.500 nitsa svjetline, primjerice kod HDR sadržaja. Zaslon na Note20 Ultra modelu automatski prebacuje brzinu osvježavanja zaslona kada odaberete 120 Hz, za razliku od fiksne brzine na S20 seriji, što doprinosi nižoj potrošnji baterije.

Imajte na umu da je Note20 Ultra lakši i tanji od S20 Ultra modela, no baterija je zato pala na 4.500 mAh. Udarac je dobilo i punjenje, te je mobitel limitiran na 25 W punjač koji dolazi s njim. Puni se pristojnom brzinom ako ga ne dirate, no čim je otključan, punjenje se i višestruko usporava, a grijanje povećava.

 

Samsung Galaxy Note20 Ultra 3

 

Kada smo kod grijanja, spomenimo i SoC. Naime, čipset koji Samsung koristi za EUropu i Afriku je njihov Exynos 990. Dok će biti teško primijetiti njegove slabije performanse u usporedbi sa Snapdragon verzijom, Exynos se također više grije i troši više baterije. Povrh toga, Note20 je dobio upgrade s novim Snapdragon procesorom, dok je Exynos ostao isti kao i kod S20 verzije.

Na kraju, kamere. Note20 Ultra ovdje pobjeđuje te su poboljšanja osjetna. Glavna kamera je jednaka kao i kod S20 modela i ima 108 MP. Samsung ju je kod Note20 verzije nadogradio s laserskim autofokusiranjem, koje je bilo problem u S20 verziji.

 

Samsung Galaxy Note20 Ultra 4

Druga kamera je ultraširoka te se sastoji od 12 megapikselnog senzora koji će nuditi vrlo oštre slike dok god ima solidne rasvjete. Na žalost, dokazi bez mogućnosti fokusiranja.

Zadnja je periskopska zoom kamera. Dok ima manje megapiksela od S20 verzije, senzor ima veće piksele, te sama optika propušta više svjetlosti što rezultira boljim slikama. Zoom je također veći s 5x optičkim povećanjem.

Selfie kamera ima 10 MP te nudi jasne fotografije i u tamnim uvjetima, no zato je rupica u zaslonu smanjena.

Više informacija

  • Model: Note20 Ultra 5G
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 10
  • Procesor: Exynos 990
  • Grafički sustav: Mali-12
  • Pohrana: 256 GB
  • Memorija: 12 GB
  • Konektor: USB-C
  • Ekran: Dynamic AMOLED 2x, 6,9"
  • Fotoaparat: 108 MP
  • Prednja kamera: 10 MP
  • Baterija: 4500 mAh
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.