OnePlus Nord

OnePlus Nord

OnePlus donosi provjerenu kvalitetu

Nord je novi pokušaj OnePlus brenda da lansira mid-range proizvod koji bi ponudio alternativu njihovoj flagship kategoriji.

Rijetki se sjećaju OnePlus X modela. Trebao je biti svojevrstan mid-range mobitel po atraktivnoj cijeni, kada su njihovi udarni mobiteli bili zvani „flagship killerima“ zahvaljujući vrlo atraktivnoj cijeni. Mobitel na kraju nije impresionirao, te je projekt odbačen.

 

OnePlus Nord 1

Danas je priča malo drugačija s obzirom da OnePlus sada izbacuje i 1000 dolara mobitele. Mid-range verzija mogla bi uhvatiti fanove koji i dalje žele podržati brend. No, drugi problem je u tome što mid-range ponuda telefona vrvi konkurencijom. Može li se Nord natjecati s njima, najbolje ćemo vidjeti po tome budu li radili drugu verziju.

OnePlus Nord sprijeda je nešto manji s dijagonalom od 6,44 inča, što ga ukupno čini jednostavnijim za rukovanje dijelu korisnika. Zaslon mobitela potpuno je ravan, dok mu na rubovima zakrivljenost daje tanka sjajna crna plastika koja odvaja zaslon od obruba kućišta. Pod prstom je osjećaj gotovo jednak kao i kod zakrivljenog zaslona.

 

OnePlus Nord 2

Rezolucija je FullHD s 1080 x 2400 piksela zahvaljujući 20:9 omjeru. Zaslon koristi Samsungovu AMOLED tehnologiju, a OnePlus je osigurao brzinu osvježavanja od 90 Hz kako bi svi pokreti bili primjetno fuidniji. Selfie kamera urezana je u zaslon u obliku pilule u gornjoj lijevoj strani, a sastoji se od standardne 32 MP kamere i ultraširoke verzije od 8 MP. Šira kamera preporučena je samo ako slikate ekipu na danjem svijetlu.

Straga imamo modernizirani OnePlus logo na sredini mobitela, dok se sustav kamera smjestio uz lijevi gornji rub mobitela. Kada pričamo o mid-range segmentu, brojna konkurencija daje sve od sebe da nadmaše jedni druge. OnePlus nije puno drugačiji ovdje te daje dojam da dobivate četiri kamere.

 

OnePlus Nord 3

S poštovanjem prema marketingu, realno ima dvije kamere: standardnu širokokutnu te ultraširoku. Sve karte polegnute su na glavnu kameru i njen senzor, dok su ostalo ukrasi, a ultraširoka barem ima svrhu. Druge dvije kamere predstavljaju Macro kameru od dva MP koju možda jednom i uključite.

Druga je 5 MP kamera za mjerenje dubine u svrhu slikanja portreta, drugim riječima beskorisna s obzirom da „učinak dubine“ radi prekrili zadnje dvije kamere ili ne. Glavna kamera ima 48 MP senzor kakav koriste još od verzije 7 (Pro). Kamera je brza i daje zadovoljavajuće rezultate u svim vremenskim uvjetima.

 

OnePlus Nord 4

Jedan minus bio bi HDR efekt koji se primijeti. Ultraširoka kamera danju obavlja svoj posao bez ikakvih problema, no rubovi slike biti će mutniji i izduženi. Večernje slike biti će zamjetno mutnije i softverski obrađena te ne savjetujemo njeno korištenje.

OnePlus Nord koristi Snapdragon 765G čipset s 5G mrežom, te smatramo da korisnici neće imati nikakvih problema kada pričamo o performansama s obzirom na rezoluciju. Čip je dapače fokusiran na gaming, te takve performanse i nudi. Uz to dobivate veliku bateriju i brzo 30 W punjenje, po kakvom je brend poznat.

 

OnePlus Nord 5

Mi smo na testu imali verziju s 12 GB RAM memorije te pohranu od 256 GB, a to je i više nego dovoljno za mobitel koji će trajati barem tri godine.

 

Više informacija

  • Model: Nord
  • Proizvođač: OnePlus
  • Operativni sustav: Android 10
  • Procesor: Snapdragon 765G
  • Grafički sustav: Adreno 620
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 6 GB
  • Konektor: USB C
  • Ekran: 6,44"
  • Baterija: 4115 mAh
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za OnePlus Nord

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

OnePlus Nord - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.