Realme X50 Pro

Realme X50 Pro

Povoljan flagship

Realme, relativno nov brend, pod istim je vlasništvom kao i poznatiji Oppo te OnePlus brendovi, pa samim time već možemo donijeti zaključke.

Realme X50 Pro 5G model sa sobom donosi apsolutno vrhunski hardver po cijeni osjetno nižoj od većine mobitela na testu. Mobitel je u istoj obitelji kompanija kao i OnePlus, te nas ne iznenađuje da puno toga dijeli s OnePlus Nord modelom, barem izvana.

 

Realme X50 Pro 1

Na prvi pogled, rekli biste da su mobiteli identični, te ih dijele samo maleni stilski izbori, uključujući i zaštitnu masku koja s njima dolazi. No, ciljaju različite segmente pa su hardverski također različiti. Ono što im je jednako je prednja strana. Realme X50 Pro ima zaslon dijagonale 6,44 inča i FullHD+ rezolucije s 1080 x 2400 piksela.

Koristi Samsungovu Super AMOLED tehnologiju, a zaslon možete vrtjeti na 60 ili 90 Hz za glađe prijelaze preko sadržaja, te je razlika značajna. Izrez u obliku pilule u gornjem lijevom kutu dijeli jednak hardver kao i Nord model, s 32 MP glavnom i 8 MP ultraširokom kamerom.

 

Realme X50 Pro 2

Podržava snimanje u FullHD rezoluciji, kao i 120 fps slow-motion. Slike su, naravno, daleko bolje s glavnom 32 MP kamerom, te solidno radi i u lošijim svjetlosnim uvjetima, iako se oštrina počne gubiti.

Ima ukupno četiri kamere, od koje je jedna „filler“ za „čitanje dubine“, no njeno prekrivanje ne daje drugačije rezultate na slikama. Prva kamera na vrhu je 12 MP 2x telefoto te samim time nudi i 2x optički, ali i 5x „hibridni zoom“. Moramo naglasiti da i 5x zoom, iako digitalan, nudi odlične rezultate na danjem svijetlu.

 

Realme X50 Pro 3

Glavna kamera koristi Samsungov ISOCELL 64 MP senzor koji izbacuje 16 MP slike visoke kvalitete, a dodatno mu pomaže mobitelov „AI“ jednom kada ga uključite. Po danu će dodatno zasititi boje na slici koje možda nisu po svačijem ukusu, no na večernjim slikama automatski uključuje noćno slikanje s duljom ekspozicijom i više povezanih slika kako bi se dobila bolja večernja fotografija te savjetujemo da za dobivanje maksimalnih performansi, uključite ovu opciju.

 

Realme X50 Pro 4

Kao i kod ostalih mobitela, ovaj nudi slikanje sa svih 64 MP, no rezultati su često manje atraktivni te je potrebna vlastoručna dorada slike na računalu za rezultat koji možda ni neće biti bolji od standardne fotke.

Na kraju imamo 8 MP ultraširoku kameru sa solidnim dnevnim performansama i automatskim ispravljivanjem rubova scene, no javlja se značajna kromatska aberacija i slike su dosta mekane pa savjetujemo da kameru koristite više za pokazivanje gdje se nalazite nego za atraktivne fotke.

 

Realme X50 Pro 5

Naglasimo još da se radi o falgship mobitelu s obzirom da imamo Snapdragon 865 čipset s globalnom 5G mrežom. Sve to podržava 12 GB RAM memorije te 256 GB UFS 3.0 pohrane. Mobitel koristi Gorilla Glass staklo i ima stereo zvučnike. Bateriju od 4.200 mAh puni 65 W punjač, a napuni je u svega 35 minuta.

 

Više informacija

  • Model: X50 Pro
  • Proizvođač: Realme
  • Operativni sustav: Android 10
  • Procesor: Snapdragon 865
  • Grafički sustav: Adreno 650
  • Pohrana: 256 GB
  • Memorija: 12 GB
  • Konektor: USB C
  • Ekran: 6,44" AMOLED
  • Stražnja kamera: 64 MP
  • Baterija: 4200 mAh
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Realme X50 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Realme X50 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.