Samsung Galaxy A32 5G

Samsung Galaxy A32 5G

Pristupačni 5G telefon

Samsungov pristupačni uređaj s podrškom za 5G mreže odlikuju i vrlo dobro korisničko sučelje te odlična baterija

Iako je predstavljen u sjeni modela A52 i A72, Samsung A32 5G predstavlja pristupačni model za ulazak u svijet 5G mobitela. Kako bi mobitel bio pristupačan, morali su se napraviti određeni kompromisi. S prednje strane se nalazi 6,5“ TFT ekran, što je malo neočekivano s obzirom na to da su Samsungovi uređaji poznati po odličnim AMOLED ekranima. Rezolucija kod ovog uređaja je također niža te ona iznosi 720 x 1600 piksela. Ekran je dosta dobar, ali su kutovi gledanja nešto niži nego kod većih modela iz A serije, a vidljivost po suncu je dosta dobra. Na vrhu ekrana se umjesto rupice nalazi V izrez za prednju kameru. Iznad ekrana se nalazi slušalica, no nedostaje LED za obavijesti. Obrub oko ekrana je nešto veći, što rezultira malo većim dimenzijama.

Samsung Galaxy A32 2

Stražnja strana je izrađena od sjajne plastike zbog koje se uređaj malo više skliže. Za razliku od drugih uređaja iz A serije, kod ovog je svaki modul kamere zaseban, tj. nisu sve kamere grupirane u jedan modul. Obrub mobitela je izrađen od sjajne plastike te je blago zaobljen.
Tipke za glasnoću se nalaze na desnoj strani uređaja, a ispod njih se nalazi tipka za paljenje mobitela koja ujedno služi i kao čitač otiska prska. Tipka za pokretanje je blago utisnuta u bočnu stranicu. Sve tipke su dobrih dimenzija, no postavljene su malo previsoko. Čitač otiska prsta radi dosta dobro i brzo, a možete koristiti i prepoznavanje lica kako bi otključali mobitel, što radi dobro u uvjetima dobrog osvjetljenja. Na lijevoj strani se nalazi utor za SIM kartice, tj. microSD karticu, dok se na donjoj strani nalazi 3,5mm utor za slušalice, USB Type-C priključak te zvučnik. Uređaj dobro leži u ruci, ali zbog nešto većih dimenzija malo ga je teže koristiti sa samo jednom rukom. Na sreću, tu je Samsungovo One UI korisničko sučelje u verziji 3.1 koje je instalirano navrh Androida 11. Cijelo One UI sučelje je prilagođeno za što ugodnije korištenje uređaja s velikim ekranima. U zadnjoj verziji sučelja dolazi i nekoliko korisnih gesta, poput paljenja i gašenja ekrana dvostrukim dodirom na ekran, a nudi i dosta mogućnosti personaliziranja. Ovaj uređaj je pogonjen MediaTek Dimensity 720 5G procesorom s 8 jezgri (2+6), a tu su i 4 GB RAM-a, dok se za grafiku brine Mali-G57 MC3 GPU.
Baterija koja traje i prostojna kamera
Odabir procesora je malo iznenađenje, tj. kompromis, s obzirom na to da je Samsung ugrađivao Exynos ili Snapdragon procesore. Uređaj dolazi sa 64 GB interne memorije i utorom za microSD karticu, ali pod uvjetom da ne koristite 2 SIM kartice. Ugrađena baterija je kapaciteta 5000 mAh te podržava 15W brzo punjenje. Kombinacija ove baterije te štedljivog procesora i ekrana niže rezolucije osigurava dan i pol do dva dana korištenja.

Samsung Galaxy A32 3

Kada su u pitanju kamere, Samsung i kod ovog modela nudi 4 modula na stražnjoj strani. Glavna kamera je 48 MP širokokutna, koju prate 8 MP ultraširokokutna te 5 MP macro kamera i 2 MP senzor dubine. Na prednjoj strani se nalazi 13 MP selfie kamera. Fotografije snimljene glavnom kamerom u dnevnim uvjetima ispadaju poprilično dobro, s dobrim uzvratom boja i dobrim kontrastima, dok je šum slabo primjetan. Kod noćnih fotografija je dobro koristiti „ Noćni način“ snimanja, koji ispravlja nedostatke u lošim uvjetima snimanja. Noćne fotografije su nešto lošije nego dnevne te je primjetan šum te je manje detalja. Ultraširokokutna fotografija daje pristojne rezultate u dnevnim uvjetima s dobrim kontrastima i dobrim uzvratom boja, no nudi nešto manje detalja nego glavna kamera. U noćnim uvjetima kvaliteta pada te je primjetan šum te nešto lošiji uzvrat boja. Macro kamera u dnevnim uvjetima može dati pristojne rezultate.

a32 testna fotka

  Glavna kamera: s 48 MP daje vrlo dobre fotografije i po danu i po noći

a32 testna fotka2

Ultraširokokutna kamera: nije samo dodatak jer u dnevnim uvjetima daje dobre fotografije

20210402 185605

Makro fotka

S obzirom na to da uređaj posjeduje poseban senzor dubine, moguće je snimiti i dosta dobre portrete s dosta detalja. Stražnja kamera ima i mogućnost snimanja 4K video zapisa. Prednja kamera daje dobre fotografije s dobrim uzvratom boja, a isto vrijedi i za portrete.
Kako bi A32 5G ostao pristupačan mobitel, Samsung je morao napraviti određene kompromise. Slabiji ekran i nešto slabiji procesor se pokušavaju nadoknaditi podrškom za 5G, velikom baterijom i vrlo dobrim korisničkim sučeljem te solidnom glavnom kamerom.

Više informacija

  • Model: Galaxy A32 5G
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 11, ONE UI 3.1
  • Procesor: MediaTek Dimensity 720 5G (7 nm)
  • Grafički sustav: Mali-G57 MC3
  • Pohrana: 64 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Konektor: USB Type C
  • Ekran: 6.5” TFT, 720 x 1600 pixels,
  • Stražnja kamera: 48 MP wide + 8 MP ultrawide + 5 MP macro + 5 MP senzor dubine, 4K@30p video
  • Prednja kamera: 32 MP
  • Komunikacija: 5G, LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC
  • Baterija: Li-ion 5000 mAh
  • Dimenzije i masa: 164.2 x 76.1 x 9.1 mm / 205 g
  • Plus: baterija, glavna kamera (s obzirom na cijenu uređaja)
  • Minus: Slabiji procesor, TFT ekran niže rezolucije, kvaliteta izrade
  • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska www.samsung.com/hr Cijena: 1.840,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy A32 5G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy A32 5G - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.