Huawei P Smart 2021

Huawei P Smart 2021

Android bez Googlea

Četvrta generacija P Smart serije donosi osvježeni dizajn, ali nema podrške za Google servise.

Huaweijeva P Smart serija predstavljena 2017. godine bila je zamišljena kao pristupačniji model njihovih perjanica iz P serije. Ove je godine P Smart serija doživjela svoju 4. generaciju i pokušava se izboriti za svoj dio tržišta. Za razliku od prethodnika, ovogodišnji model dolazi sa znatno većim ekranom te popularnom rupicom za prednju kameru.

Na prednjoj se strani nalazi 6,67“ IPS LCD ekran s rezolucijom 1080 x 2400 piksela, te spada među bolje IPS ekrane sa pristojnim kutovima gledanja i dobrim kontrastima. Vidljivost na suncu je također dosta dobra. Obrub oko ekrana je nešto veći, pogotovo ispod ekrana. Stražnja strana uređaja napravljena je od sjajne plastike s modulom kamera koji je blago izbočen i u crnoj je boji tako da se ističe na stražnjoj strani. Obrub uređaja napravljen je od plastike te je blago zaobljen prema prednjoj i stražnjoj strani mobitela. Na desnoj se strani nalazi tipka za paljenje uređaja koja je utisnuta u bočnu stranicu te ujedno služi i kao čitač otiska prsta. Ovo je rješenje vidljivo i kod konkurencije, pogotovo u segmentu pristupačnih mobitela kako bi se izbjegao čitač otiska ispod ekrana. Sami položaj tipke je vrlo dobar. Na lijevoj strani uređaja nalazi se utor za 2 nano SIM i jednu microSD memorijsku karticu, dok se na donjoj strani nalazi 3,5mm utor, mikrofon, USB Type-C priključak i zvučnik.

Huawei P Smart 2021 4

Iako je stražnja strana napravljena od sjajne plastike, uređaj nije sklizak u ruci i ugodan je za korištenje. No svakako se u dnevnom korištenju primjećuju dimenzije i masa uređaja te nije najzgodniji za korištenje jednom rukom. Huawei se i kod ovog mobitela oslanja na svoje Kirin procesore pa tako ovaj uređaj dolazi sa 8 jezgrenim Kirin 710A procesorom, dok je za grafiku zadužen Mali-G51 MP4 grafički procesor, a tu su i 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Specifikacije odgovaraju cjenovnom rangu ovog uređaja, a isto tako mobitel i radi. Svakodnevne zadatke mobitel će odraditi bez problema, uz možda pokoje sitno zastajkivanje kod prebacivanja između aplikacija ili pokretanja malo zahtjevnijih igrica. Kapacitet baterije je povećan te iznosi 5000 mAh te ima podršku za 22,5W brzo punjenje koje će bateriju napuniti od 0 do 100 % za oko 1 i pol sat. Velika baterija će osigurati da mobitel bez problema izdrži dan i pol korištenja.

Iako je na mobitelu instaliran Android 10 i Huaweijevo korisničko sučelje EMUI 10.1, ovaj uređaj nema podršku za Google servise. Tako na mobitel ne možete skinuti i instalirati Play trgovinu, Chrome, Google Maps, Youtube, Gmail i druge Google aplikacije. No Huawei nudi svoje aplikacije kao alternativu te ima vlastiti App Gallery koji zahtjeva da odgledate reklamu od par sekundi kako bi mogli pristupi pretraživanju i instalaciji aplikacija. App Gallery svakim danom dodaje sve veći broj aplikacija koje je moguće instalirati, no za pojedine će aplikacije ponuditi da skinete APK datoteku s određene web stranice i onda ju ručno instalirate. Osim tog nedostatka aplikacija, ostatak sučelja je poznat s drugih Android i Huawei uređaja, bez prevelikih promjena.

Na stražnjoj se strani nalaze 4 kamere, a glavna je 48 MP, dok su pored nje još 8 M

Huawei P Smart 2021 1

P ultraširokokutna te 2 MP macro kamere i 2 MP senzor dubine. Izbor kamera je već postao standardan u ovoj cjenovnoj klasi.

Glavna kamera u dnevnim uvjetima daje pristojne fotografije s dobrim dinamičkim rasponom i oštrinom te malo šuma, dok je kod noćnih fotografija šum nešto izraženiji a dinamički raspon niži. Noćni način poboljšava kvalitetu fotografija te one imaju malo više detalja, a boje su naglašenije. Noćni način snižava rezoluciju fotografija na 8 MP. Ultraširokokutna kamera nema autofokus što znatno utječe na kvalitetu fotografija. Fotografije su oštre u sredini kadra, a dinamički raspon je nešto uži. Za ovu kameru nije podržan noćni način tako da su fotografije u uvjetima slabijeg osvjetljenja dosta skromne, s malo detalja i izraženim šumom. Macro kamera ima fiksni fokus na 4 cm, a ako pogodite udaljenost i imate mirnu ruku, dobit će se pristojna fotografija s ipak nešto manje detalja i pristojnim uzvratom boja.

Huawei P Smart 2021 2

Huawei P Smart 2021 spada u kategoriju pristupačnih mobitela te su mu specifikacije i kamere sukladne konkurenciji. Ne odskače puno od njih, osim po pitanju rezolucije ekrana i podrške za 22,5W brzo punjenje. Najveća mana, pored skromnih kamera, je nedostatak podrške za Google servise te je potrebno malo istraživanja što i kako napraviti da bi na mobitelu imali sve što želite, a što konkurencija nudi „out of the box“.

Više informacija

  • Model: P Smart 2021
  • Ukupna ocjena: 4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: Android 10, EMUI 10.1
  • Procesor: Kirin 710A
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 4 GB
  • Ekran: 6.67" IPS LCD, 1080 x 2400 pixela
  • Stražnja kamera: 48 MP wide + 8 MP ultrawide + 2 MP macro + 2 MP senzor dubine
  • Prednja kamera: 8 MP
  • Komunikacija: LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g, Bluetooth 5.0
  • Baterija: Li-ion 50000 mAh
  • Dimenzije i masa: 166.7 x 76.9 x 9.3 mm / 206 g
  • Plus: brzo punjenje, rezolucija ekrana (s obzirom na konkurenciju)
  • Minus: IPS ekran, nedostatak Google servisa, kamere
  • Ustupitelj i cijena: Huawei www.huawei.com Cijena: 1.199,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei P Smart 2021

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei P Smart 2021 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.