Honor Magic5 Pro

Honor Magic5 Pro

Honorov top flagship

Došao je trenutak da i kod nas zasja Honorov flagship, a ovom prilikom pričamo o Magic5 Pro modelu, vrhu njihove premium serije.

Prošlo je nekoliko godina od kada se Honor odvojio od svoje matične kompanije i krenuo u vlastitu avanturu. Na naše tržište Honor je prvo krenuo s pristojnom mid-range ponudom, no sada su napokon spremni ponuditi pravi premium mobitel s fokusom na fotografiju. Ostatak hardvera ne zaostaje ni u kojem pogledu, pa tako imamo vrlo atraktivnu premium ponudu po premium cijeni.

 

Honor_Magic5_Pro-2.jpg

 Mobitel odmah na prvu daje dojam premium segmenta svojim jedinstvenim dizajnom koji podosta odskače od ostatka ponude na tržištu. Prvo što će vam zapeti za oko je velika izbočina sa stražnje strane koja sadrži hardver od kamera, a svojevrstan je zaštitni znak Honorove Magic serije. Sadrži tri kamere od kojih svaka donosi flagship senzore kao i objektive za dobivanje slika visokih detalja i rezolucije.

Ostatak stražnje strane pretvara se u klasičnu pozadinu mobitela, s nekoliko boja za izabrati, pa čak i eko kožom. No imajte na umu da je za naše tržište službeno planirana samo crna boja. U rukama je na prvu neobičan, no izbočina za kamere vam zapravo daje sigurnije držanje mobitela. Iako se radi o vrlo velikom mobitelu s dijagonalom od 6,81”, dizajn ga čvrsto drži u gotovo svakoj ruci.

 

Magic5_Pro-2.jpg

Za dodatnu zaštitu već ima naljepnicu na zaslonu, a u kutiji ćete, između ostaloga, naći i zaštitnu maskicu. Okvir mobitela je metalan i prati boju pozadine mobitela. Kada gledamo rubove, primjećujemo jedan od novijih dodataka na mobitelima, a to su rupice za zvučnik s gornje, kao i s donje strane.

Tako dobivate puno bolji stereo zvuk, a tradicionalna lokacija slušalice također je izvor zvuka. Osim odličnog soundstagea, za vrijeme gaminga smanjuje se šansa da prekrijete baš sve zvučnike. Dok je lijevi rub prazan, desni tradicionalno ima gumbe za kontrolu glasnoće kao i zaključavanje.

 

Magic5_Pro-1-2.jpg

Na dnu imamo USB-C utor, te osim zvučnika, tu je i ladica za umetanje do dvije SIM kartice. Na mobitelu još valja primijetiti da je urez selfie kamere u obliku pilule te zapravo ima dva senzora. Jedan je standardna selfie kamera, dok je druga TOF kamera sa senzorom između dvije kamere koje čine sustav otključavanja lica precizniji od standardne kamere.

 

Nikad dosta svjetline

Zaslon novog Magic5 Pro koristi flagship specifikacije. Riječ je o LTPO OLED zaslonu koji može precizno kontrolirati framerate kako bi minimizirao potrošnju energije kada može te pružio maksimalne performanse kada je to potrebno. Zaslon koristi 1 milijardu boja (10-bit) što mu omogućuje odličan prikaz HDR sadržaja s HDR10+ certifikatom. Brzina osvježavanja doseže 120 Hz, a svjetlina HDR sadržaja 1800 nitsa što ga čini jednim od najsvjetlijih zaslona trenutno.

 

Honor_Magic5_Pro-1.jpg

Rezolucija je također solidnih 1312 x 2848 piksela za vrlo oštar prikaz. Zaslon je lagano zakrivljen s lijeve i s desne strane, dovoljno da prividno stanji crne rubove, a opet blago tako da ne naruši izgled OLED zaslona kod rubnog prikaza.

 

Kamere kao kruna

No glavni feature ovog mobitela ipak su kamere. Tri kamere, svaka koristi najnoviji 50-megapikselni senzor, no različitih su dijagonala kako bi stali u svoja kućišta. Glavna kamera tako koristi ogroman 1/1,12” senzor s 50 MP koji je ujedno i optički stabiliziran, a ima i solidan otvor blende od f/1,6 kako bi prikupio što više svjetla. Standardno dobivate 12 MP slike jer se susjednih 4 piksela povezuju u jedan veći kako bi dobili vrlo jasnu sliku u svim svjetlosnim uvjetima koja ujedno ima i pristojnu težinu za pohranu.

 

Magic5_Pro-1-3.jpg

Naravno, sa svim kamerama možete slikati i u punih 50 MP. Slike koje dobijete danju su iznimno oštre bez upotrebe očitog softverskog izoštravanja, a ni tamniji dijelovi scene neće biti zamućeni niti zrnati. Bitno je naglasiti kako se Honor suzdržao od pretjeranog nabijanja boja u scenama, te bismo rekli da su boje poprilično realne.

 

Honor_Magic5_Pro-8_-_ultrasiroka.jpg

Ultraširokokutna kamera

 

Noću Magic5 Pro automatski pali “Noćno slikanje” tako da će svaka slika izvući maksimum iz okoline. Ultraširoka kamera standardno nudi 12,5 MP slike iznenađujuće oštre danju kao i noću, kojom možete slikati vrlo zanimljive scene koje sa standardnim mobitelima inače ispadnu puno mutnije.

 

Honor_Magic5_Pro-8_-_glavna_kamera.jpg

Glavna širokokutna kamera

 

Ultraširoka kamera ima i autofokus tako da, osim puno oštrijih slika, također može raditi kao Macro kamera za dobivanje vrlo oštrih slika malih predmeta ili kukaca. Konačno, tu je i periskopska kamera.

 

Honor_Magic5_Pro-8_-_35x_zoom.jpg

3,5x telefoto zoom kamera

 

Honor se odlučio za veći senzor, pa je zato standardni optički zoom 3,5x od glavne kamere. Ovo je idealan omjer za slikanje odličnih portreta sa realističnim bokehom u pozadini.

 

Honor_Magic5_Pro-8_-_10x_zoom.jpg

10x telefoto/digitalan zoom

 

Zahvaljujući senzoru od 50 MP, imate opciju i 10x zoom-a koji je i dalje vrlo lagano iskoristiv. Više od toga i počinju se primjećivati artefakti digitalnog zumiranja.

 

Honor_Magic5_Pro-8_-_100x_zoom.jpg

100x telefoto/digitalan zoom

 

Ipak, kamera vam dopušta do 100x zoom koji, dok ima snažnu digitalnu obradu, nudi razumljive fotografije.

 

Honor_Magic5_Pro-7.jpg

Osim tri glavne kamere, tu su i dodatni senzori poput naprednog laserskog sustava za autofokus, senzor detekcije treperenja i višespektarski senzor boja koji pomaže u preciznom prikazu konačnih boja na slikama.

 

Magic5_Pro-1.jpg

Za kraj, tu je i sam hardver. Mobitel koristi najnoviji Qualcommov Snapdragon 8 Gen 2 čipset koji naravno nudi i najbolje performanse među Android mobitelima.

 

Honor_Magic5_Pro-4.jpg

Uz njega dobivate i 12 GB brze radne memorije kao i 5120 GB UFS 4.0 pohrane, duplo brže od prošlogodišnjih modela flagship mobitela.

 

Honor_Magic5_Pro-5.jpg

Sve to pokreće baterija od 5100 mAh, a zahvaljujući punjaču od 66 W žicom ili 50 W bežično, mobitel se može vrlo brzo nadopuniti. Puni pristup Googleovim servisima čini ga ravnopravnim konkurentom drugim flagshipovima.

Više informacija

  • Model: Magic5 Pro
  • Ukupna ocjena: 4,7
  • Performanse: 5
  • Mogućnost: 5
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Honor
  • Operativni sustav: Androdi 13, MagicOS 7.1
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
  • Grafički sustav: Adreno
  • Pohrana: 512 GB
  • Memorija: 12 GB
  • Konektor: USB-C
  • Ekran: 1312 x 2848 p, 6,81”, LTPO OLED, 120 Hz, 1800 nits max
  • Stražnja kamera: 50 MP Širokokutna, 1/1,12”, 1,4µm, PDAF, Laser AF, OIS 50 MP ultraširokokutna, 1/2.76”, autofokus + makro 50 MP periskopska, PDAF, OIS, 3.5x optički zoom
  • Prednja kamera: 2 MP ultraširoka, 1.22µm
  • Baterija: 5100 mAh, 66 W punjenje, 50 W bežično
  • Dimenzije i masa: 162,9 x 76,7 x 8,8 mm / 219 g
  • Plus: Sustav kamera pouzdan u svim uvjetima slikanja danju i noću
  • Minus: Na domaćem tržištu dostupan samo u crnoj boji
  • Ustupitelj i cijena: Honor, 1.199,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Honor Magic5 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Honor Magic5 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.