Adata iMemory UE710 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Adata iMemory UE710

Adata iMemory UE710

Proširiva memorija za iUređaje

Adata je doskočio problemu koji muči većinu korisnika iOS uređaja – nedostatku pohrambenog prostora

Dok Apple i dalje misli da je u 2016. godini 16 GB dovoljno pohrane, korisnici koji kupe te „entry level“ modele brzo požale svoju odluku. 4K video, updateovi, aplikacije – svake godine sve veće i veće datoteke, a količina memorije ostaje nepromijenjena u osnovnom modelu. Adata tom problemu doskače multifunkcionalnom USB memorijom koja s jedne strane ima USB 3.0 port, a s druge Lightning konektor. Oba konektora se uvlače i istovremeno se može koristiti samo jedan, stoga švercanje kao lightning kabel za punjenje nije moguće. Spajanjem na računalo, iMemory se ponaša kao konvencionalna USB memorija pa na nju samo drag and droppamo datoteke koje želimo imati sa sobom te na nju slažemo foldere u hijerarhiji koju želimo. Kada pak memoriju spojimo na testni iPhone 6s, dočekuje nas popup na kojem nas se prebacuje na App Store, s kojega moramo skinuti iMemory aplikaciju za pregledavanje sadržaja.

Mi smo na memoriju ubacili video datoteke visokog bitratea u 720p, 1080p i 4K rezoluciji, uz poveću word datoteku s mnogo grafika. Samo prebacivanje s računala na memoriju je bilo veoma brzo, očekivano za USB 3.0 brzine te je prosječna brzina prebacivanja iznosila oko 80 Mb/s. Priključivanjem iMemorije unutar aplikacije nas dočekuje automatsko sortiranje datoteka na slike, glazbu, video i dokumente, s općenitim file managerom za USB memoriju koji prijeko nedostaje za iOS uređaje. Otvaranjem video odjeljenja thumbnailovi se učitavaju neočekivano brzo, gotovo kao da se radi o datotekama pohranjenima na internoj memoriji.

Video zapisi se otvaraju bez problema pa čak i u 4K rezoluciji, makar to na iPhoneu 6s nema nikakvog smisla radi niže rezolucije ekrana. Podržano je gotovo 40 različitih datotečnih formata, a mi nismo primijetili nikakvu razliku između otvaranja .mkv, .avi i .mp4 datoteka. Jedini omanji problem je fizička veličina USB memorije, budući da je nešto šira od konvencionalnog USB porta; stoga kućištem pokriva portove koji se nalaze oko USB porta na kojeg je priključena memorija. Nude se i druge kombinacije boja tako da iMemory stick može u potpunosti odgovarati dizajnu vašeg iOS ljubimca. 

Maloprodajna cijena s PDV-om:
760,00 kn

Više informacija

  • Model: Adata iMemory UE710
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Adata
  • Memorija: 64 GB
  • Sučelje: USB 3.0, Lightning port
  • Dimenzije/masa: 61 x 33 x 10 mm / 18 g
  • Plus: USB 3.0, praktičnost za iOS
  • Minus: Pomalo prevelik za USB memoriju
  • Ustupitelj i cijena: ADATA, www.adata.com, Maloprodajna cijena s PDV-om: 760,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Adata iMemory UE710

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Adata iMemory UE710 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.