Synology DS415play - 5.0 out of 5 based on 1 vote
MALENO KUćIŠTE zaobljenih rubova i tihih ventilatora može postići zavidnih 24 TB diskovnog prostora

Synology DS415play

Moj ima 24 TB

Osim što služi kao mrežni disk (NAS) za pohranu i backup podataka, donosi nam još bolje multimedijalne mogućnosti jer podržava Smart TV/DLNA uređaje, a možete i streamati na internet 

DS415play može primiti 4 SATA III diska kapaciteta 6 TB, čime ukupno možete postići 24 TB prostora za pohranu podataka. Tu su i dva USB 3.0 te tri USB 2.0 porta i samo jedan gigabitni mrežni priključak. 

Synology DS415play 2

STRAGA se nalaze 4 USB priključka te jedan mrežni i priključak za strujni adapter

Kako je uređaj prvenstveno namijenjen multimedijskoj reprodukciji, opremljen je hardverskim transcoding engineom za H.264 (AVC), MPEG-4 Part 2, MPEG-2, VC-1 videokodeke te ima 1 GB RAM-a i dvojezgreni 1.6 GHz Intel Atom procesor koji je odlično odradio transkodiranje Full HD videa prema televizoru LG 27MT93S-PZQ. Ukoliko je video kodek nepodržan, na snagu stupa plugin, poput VLC plugina za vaš internetski preglednik kojim možete pogledati video u web pregledniku, a ukoliko videima pristupate smartphoneom možete instalirati MX video player s pripadajućim pluginovima.

Nakon logiranja u web sučelje dočekat će vas ikona Tutoral koja vrlo slikovito i detaljno objašnjava kako mapirati disk na Windows ili Mac računalo. Zatim je tu tutorial kako povezati Synology NAS s vašim DLNA/UPnP ili DMA te mobilnim uređajima. S obzirom na to da je moguće konfigurirati Synology NAS kao web i druge servise dostupne putem interneta, dobro je pročitati tutorial o sigurnosti. U njemu piše što trebate učiniti kako bi -ste bili sigurni od mailicioznih napasti s interneta, a ukoliko namjeravate Synology Nas upotrebljavati kao uređaj koji sinkronizira fajlove između nekoliko uređaja, kao što to radi DropBox, bitno je sigurnost držati na malo većoj razini. Sve ove tutoriale dobro je pročitati ukoliko se već niste susretali s tom tematikom.

Untitled 1 synology

REDIZAJNIRANO SUČELJE Prati trendove dizajna (ružne flat ikone) novijih operativnih sustava
 


DSM 5.1 operativni sustav...

...za Synology NAS-ove reklamira se kao All-in-One Server, i to i jest. Zaista, jedan uređaj možete upotrebljavati i kao mail server i kao web server i kao privatni cloud storage, te još mnogo toga, no uvijek treba imati na umu da svaki od pokrenutih servisa, da bi dobro radio, treba nešto sistemskih resursa (CPU, RAM, mrežnu propusnost). Na DS415play dostupni su 1 GB RAM-a, dvojezgreni 1,6 GHz Intel ATOM procesor te 1Gbp/s mrežni link. Ograničeni ste količinom zadataka koje DS može pokrenuti da bi radio optimalnom brzinom.
DSM 5.1 ima rješenje za ovaj problem kroz Task Scheduler koji može u određeno vrijeme ili kroz zadane intervale paliti i gasiti jedan ili više servisa. Tako možete za potrebe pojedinih servisa podesiti da se svi drugi servisi ugase kako biste oslobodili mrežnu propusnost ili RAM. Ili jednostavno Task Scheduler možete iskoristi kako biste ugasili Media Centar u noćnim satima te time dali ukućanima do znanja da je vrijeme za spavanje :).

Na adresi https://www.synology.com/en-global/dsm/live_demo isprobajte demo-sučelje Synology DSM 5.1 operativnog sustava.

Više informacija

 • Model: Synology DS415play
 • Ukupna ocjena: 4,6
 • Performanse: 5
 • Isplativost: 4
 • Kvaliteta: 5
 • Proizvođač: Synology
 • Procesor: Intel Atom Dual Core 1.6 GHz + Hardware Encryption Engine
 • Memorija: 1 GB DDR3
 • Sučelje za disk: 4 x 3,5” ili 2,5” SATA III (Max kapacitet: 4 x 6 TB)
 • USB: 2 x USB 3.0, 3 x USB 2.0
 • Mreža: Gigabit LAN
 • RAID: Synology Hybrid RAID, Basic, JBOD, RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 6, RAID 10
 • Dimenzije/masa: 165 x 203 x 233.2 mm,2,03 kg
 • Plus: Performanse, DSM 5.1 OS, 2 licencije za IP kamere
 • Minus: Cijena
 • Ustupitelj i cijena: Xenon Forte, Tel.: 01/6185 824, www.xenon-forte.hr, cijena: 4.237,50 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Synology DS415play

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Synology DS415play - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.