FuturaIT Coffee Gamer

FuturaIT Coffee Gamer

Solidan balans

Osim imena CoffeGamer, pozdravljamo činjenicu da je ukomponiran i3 procesor, za koji smatramo da je optimalna gaming opcija.

 

Prvi pogled na ovo računalo ostavlja nas ravnodušnima jer kućište ne viče 2018. Nema prozora da bismo se divili njegovim organima, a nedostatak LED rasvjete i ventilatora ostavlja nam oči gladnima. Da, možda perforirani prednji panel bolje hladi unutrašnjost i sakuplja prašinu, no teško je bez vizualnih efekata.

Ovo računalo nešto je jeftinije od naše maksimalne cijene od 7777,00 kuna, pa ćemo s tog gledišta i promotriti ukomponirane dijelove. Dakle, radi se o novom procesoru Coffee Lake, i to o varijanti i3 8100, koju bismo uzeli za najbolju opciju za svako gaming računalo danas. Podsjetimo se: novi Coffee Lake i3 sada ima četiri fizičke jezgre, što ga po performansama izjednačuje s prošlogeneracijskim procesorom i5 za koji su svi govorili da je vrhunac gaming hardvera.

U našem velikom testu nekoliko brojeva unazad ustanovili smo u pet različitih naslova da u igrama nema gotovo nikakve razlike između i3 i najboljeg i7 kada su upareni s mid-range grafičkim karticama, pa čak i GTX 1070. S druge strane, produktivne aplikacije i obrada multimedijskog sadržaja osjetit će nešto slabije performanse od modela i5, ali ako vam budžet ne dopušta jači procesor, nećete biti razočarani ni ovom ponudom.

 

Coffe Gamer 1

Matična ploča B360M koju dobivate uz procesor ima sve moderne mogućnosti te je u nekim pogledima bolja od ploča Z370 koje su izašle poprilično ranije. Stražnji USB 3.1 Gen 2 portovi, USB tip C i M.2 NVMe utori na matičnoj ploči za eventualnu nadogradnju, kao i slobodni DDR4 utor čine ovu matičnu solidnim izborom za buduće nadogradnje, ako vam budu potrebne. Nemate mogućnost overclocka, no hladnjaci na kritičnim komponentama uvijek daju sigurnost od prevelikog termalnog opterećenja.

Grafička kartica koju dobivate jest GTX 1060 3 GB. Mišljenja su ovdje podijeljena stoga što Nvidia nigdje jasno ne navodi da je 3 GB model i u čipu slabiji od 6 GB modela, a ne samo u količini memorije. Grafička kartica i dalje je vrlo dobar odabir za trenutne naslove u Full HD i WQHD rezolucijama ako ne igrate na maksimalnim postavkama, no uvijek ostaje pomisao da bi dulje bila relevantna verzija sa 6 GB RAM-a s obzirom na razvoj gaming industrije. S druge strane, 1060 6 GB košta pola ovog ukupnog builda, pa je teško zamjeriti ovoj odluci.

RAM-a dobivate 8 GB, što je po našem mišljenju minimum za računalo na kojem planirate raditi bilo što više od surfanja i filmova. Naravno, moći će obaviti gotovo sve zadatke, no multitasking tijekom zahtjevnog rada postaje upitan, pogotovo kako se softver razvija. Srećom, ima mjesta za nadogradnju radne memorije, koja će tada raditi u dual-channel konfiguraciji za dodatan boost u performansama.

Coffe Gamer


Pohrana je dobro balansirana. Sastoji se od 120 GB SSD diska za operacijski sustav i trenutnu igru kako bi se ubrzalo vrijeme učitavanja, pogotovo kod igara poput PUBG-ja, gdje je ključno da se sve učita u prvoj minuti. Za pohranu podataka gdje brzina nije ključna dobivamo i 1 TB prostora za koji će trebati vremena da se popuni.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za FuturaIT Coffee Gamer

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

FuturaIT Coffee Gamer - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.