Fenix Scorpion SX 8510

Fenix Scorpion SX 8510

Odlične performanse na štetu pohrane

Ovo računalo po performansama će zadovoljiti svakog korisnika, bilo za gaming bilo za profesionalnu obradu podataka. Problem nastaje kada vidimo da ima samo jedan SSD, koji će većina korisnika brzo popuniti

 

Prvi pogled daje nam i najjači dojam. Kod ovog modela imamo moderan dizajn s prozirnom stranom od kaljenog stakla i jednim od atraktivnijih LED ventilatora. Činjenica da kućište i dalje ima izreze za čitače CD diskova odmiče od modernog trenda, no valjda ne možemo imati sve što poželimo.

S gornje strane imamo sve potrebne gumbe i utore, no s dva USB 2.0 i jednim USB 3.0 voljeli bismovidjeti još jedan 3.0 na vrhu. Prednja strana nema otvora za zrak, već se oni nalaze s njene lijeve i desne strane. No to ionako neće biti previše bitno jer kućište dolazi sa samo jednim ventilatorom za izbacivanje toploga zraka. Minus je što tako ne upravljamo time gdje zrak ulazi i što će se s vremenom u kućištu početi javljati prašina.

Jedan sticker za garanciju manje i imamo neometan pogled u unutrašnjost kućišta. Krenimo od matične ploče. MSI-jeva Z370-A Plus ima pozitivne reakcije svojih korisnika, a podržava overclockanje i ima hladnjake na kontrolerima napona, što će je spriječiti da se pregrije tijekom rada. S obzirom na procesor koji s njom dolazi, ne bi smjelo biti nikakvih problema. Tamnosmeđa boja možda trenutno nije „in“, no barem ima LED pozadinsko osvjetljenje.

 

Fenix Scorpion SX 8510 2

Kada smo spomenuli da neće imati problema s procesorom, mislimo na i5 8500, novu ponudu iz Intela, koji sad ima šest fizičkih jezgri te mu je maksimalna brzina jedne jezgre 4 GHz. Kada svih šest radi, ta brzina opada, no apsolutno će pogaziti sve procesore prijašnjih generacija u ovom cjenovnom rangu, bilo u videoigrama bilo u aplikacijama za produktivnost. Napomenimo da je razlika između modela i3 i i5 u igrama gotovo neznatna te bismo voljeli vidjeti taj procesor u nekoj kombinaciji.

Uz procesor tu je i Radeon RX 580 8 GB iz ASRocka, prva serija s kojom je ASRock odlučio krenuti s grafičkim karticama. I dok se izgledom ne može previše hvaliti, obavit će posao bez puno buke pri gamingu u Full HD i WQHD kvaliteti. Jedina negativna strana jest što kartica proizvodi nešto više topline od konkurencije, a s obzirom na to da imamo samo jedan ventilator u cijelom kućištu, ono će se nakon nekog vremena ugrijati na radnu temperaturu koja će vam možda biti malo neugodna.

Međutim, ne bi trebala raditi previše problema jer se sustav nije ni približio značajnijim temperaturama, no ipak bismo voljeli vidjeti ventilator više.

Sve to podržava 16 GB RAM-a, koja će još neko vrijeme biti sasvim dovoljna i neće vam biti problem multitasking ni 30-40 tabova u Chromeu uz istovremen gaming. RAM funkcionira u dual-channel načinu rada, a što je najbolje, još su dva slobodna utora za upgrade po potrebi jednoga dana, što ga čini solidnim i u pogledu radnog stroja.

Fenix SX 8510

Minus ovoga builda svakako je odluka da se koristi samo SSD disk od 240 GB bez sekundarnog drugog diska. To realno znači da će na disk uz Windowse stati još nekoliko igara i nakon toga ćete morati biti svjesni limita memorije. Zato smo i spomenuli da bi idealna verzija bila sa slabijim procesorom i3 i solidnim tvrdim diskom na koji bi stala kompletna kolekcija sa Steama, glazba, filmovi, projekti itd.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fenix Scorpion SX 8510

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fenix Scorpion SX 8510 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.