Logitech G603: Povoljni herci - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Logitech G603: Povoljni herci

Logitech G603: Povoljni herci

Logitech je nedavno objavio da su, zahvaljujući brzini osvježavanja od 1000 Hz, njihovi bežični miševi dobri u gaming situacijama kao i oni žičani. 

Postoji određena granica do koje čovjek može primijetiti da neki uređaj ne uspijeva pratiti njegove kretnje. Naravno, to je najlakše primijetiti ako su kretnje brze, a uređaj ima zakašnjele reakcije ili vaše pokrete ni ne registrira. Za gamere je najveća mana bežičnih miševa bila njihova brzina osvježavanja informacija o poziciji u prostoru, metrika koja je dugo kaskala za miševima žicom povezanih s računalom.

Logitech svojom novom linijom bežičnih miševa s Lightspeed tehnologijom jamči da igrači neće primijetiti nedostatke u usporedbi s klasičnim mišem zahvaljujući brzini osvježavanja informacija o poziciji i klikovima koja iznosi 1000 puta u sekundi. Ponuda počinje verzijom G603, za koju je ideja bila pokriti tržište cjenovno prihvatljivim modelom koji se može kupiti u pola cijene flagship ponude G903.

Kada govorimo o dizajnu, on je dovoljno suptilan da biste miš mogli nositi s laptopom a da vaše gamerske navike ne budu previše očite. Miš je načinjen od crne plastike s mat završetkom te neće biti previše klizav niti će se na njemu vidjeti otisci prstiju. Gornji poklopac krije dva utora za klasične AA baterije. Plastika je tamno sive boje i u jednom je komadu, od poklopca za baterije do samih tipki. Za razliku od kukica koje su prije držale poklopac baterija, tu funkciju sada obnašaju tri magneta. Konektivnost općenito dobiva dobru ocjenu. S donje strane miša nalazi se gumb kojim mijenjamo način spajanja. Lightspeed konekcija zahtijeva da mali USB receiver bude spojen na računalo, dok je druga opcija spajanje putem Bluetootha kako bi povezivanje s laptopom bilo moguće bez zauzimanja USB-a. U slučaju da koristite Bluetooth i tog vam trenutka USB receiver nije potreban, ispod poklopca pored baterija nalazi se mali utor u koji ga možete pospremiti.

miš 603 2

Pored gumba za biranje načina spajanja nalazi se i gumb za biranje performansi miša. Niska potrošnja optimalna je za surfanje i multimediju, dok visoku možemo preporučiti jedino za gaming. Prema Logitechovim tvrdnjama, set baterija uz kontroliranu potrošnju potrajat će vam oko 500 sati. To će, naravno, ovisiti i o vrsti baterija, što nas dovodi do glavne primjedbe na ovaj miš. Punjiva integrirana baterija bila bi puno praktičnija, a isto tako i modernija izvedba od ove sadašnje koja mišu daje popriličnu težinu.

Ako vam uređaj ispadne iz ruke, baterija će vjerojatno biti na sve strane. Srećom, miš radi i s jednom baterijom u sebi, pa se težina može barem malo kontrolirati. Od gumba tu su klasični lijevi i desni klik, gumbi za naprijed/nazad kod palca te kotačić za skrolanje koji se također može klikati. Ispod njega nalazi se gumb za kontrolu osjetljivosti koji se može softverski prilagoditi pomoću programa Logitech Gaming. Program omogućuje mapiranje svih gumba na mišu, mijenjanje brzine osvježavanja od 125 Hz do 1000 Hz te osjetljivosti pomaka (DPI). Cijena ovoga primjerka vrti se oko 600 kuna. Ako se odlučite za za njega, to po našem mišljenju znači da ste odličan gamer koji je siguran da ga je stari miš kočio u postizanju boljih rezultata i spreman je za upgrade.

Više informacija

  • Ergonomija: 4
  • Specifikacije: 4
  • Dodatna oprema: 4
  • Ukupna ocjena: 4
  • Proizvođač: Logitech
  • Vrsta senzora: optički
  • Rezolucija senzora: 200 Đ 12.000 DPI
  • Akceleracija: maks. 40G
  • Broj tipki / programibilne: 6/6
  • Deklarirani broj životnog vijeka tipaka: 20 milijuna klikova
  • Konekcija: Bluetooth, Wi-Fi USB adapter
  • Ostalo: AA baterije, gornji dio pridržan magnetima
  • Plus: dizajn nije pretjeran, praktičan je za nošenje uz laptop; baterija na štedljivom načinu drži do 18 mjeseci; softver
  • Minus: baterija nije integrirana, u slučaju pada miš će sigurno izbaciti svoj sadržaj po podu
  • Ustupitelj i cijena: Logitech Hrvatska 597,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Logitech G603: Povoljni herci

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Logitech G603: Povoljni herci - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.