Mountain Makalu 67

Mountain Makalu 67

Osvajanje gaming visina

Na tržištu gaming opreme vlada bespoštedna konkurencija! Ima li mjesta za još jednog proizvođača? Vrijeme će pokazati. Mountain je prilično nov i nepoznat brand sa sjedištem u Njemačkoj koji se, pogađate, bavi osmišljavanjem gaming periferije. Uvijek je zanimljivo isprobati neki proizvod nama dosada nepoznatog branda, a u ovom slučaju riječ je o Mountainovom mišu Makalu 67.

 

Perolaka preciznost

Sâm ga proizvođač opisuje kao perolako rješenje za natjecateljsko igranje. Riječ je o vrlo zanimljivo dizajniranom mišu kojeg odlikuje tzv. „otvoreni“ dizajn s prorezima na površini, što u konačnici rezultira malom masom od samo 67 g (bez kabela). Opremljen je jednim od trenutno najmodernijih optičkih senzora – Pixartovim PAW 3370. Ultralaki gaming miševi danas nisu nekakva osobito novost, no Makalu je svojim dimenzijama osjetno veći od sličnih laganih gaming miševa, a rekli bismo da je po svojoj ergonomiji i daleko bolje prilagođen velikoj većini korisnika.

Makalu 67 posjeduje 6 programabilnih tipki, s tim da pomoću tipke s gornje strane možete jednostavno promijeniti osjetljivost miša u četiri osnovna koraka. Dvije osnovne tipke za lijevi i desni klik temelje se na Omronovim prekidačima koji su specificirani na 50 milijuna klikova. Kabel je uobičajene duljine od 1,8 m, no ono što plijeni pažnju je njegova fleksibilnost. Svakako je po tom pitanju jedan od fleksibilnijih kabela, no žica je i dalje žica.

Dvije su ključne ergonomske osobine ovog miša. Prije svega mala masa, ali i sâm oblik i veličina koja odgovara uobičajenim većim miševima, primjerice Logitechovim ili Corsairovim. Sve to zajedno Makalu 67 čini vrlo ugodnim za korištenje. Namijenjen je dešnjacima i mora se priznati kako je ergonomija vrlo dobro pogođena tako da će miš , vjerujemo, odgovarati širokom krugu korisnika.

Možemo reći kako je kvaliteta izrade vrlo dobra. Makalu djeluje dovoljno robusno usprkos rupičastom dizajnu. Makalu je inače dostupan u crnoj i bijeloj boji.

Gaming na visokoj nozi

Mountainov perolaki gaming miš vrlo je ugodan za dugotrajno korištenje. Dvije glavne tipke vrlo su kvalitetno napravljene i nisu prebučne. Istaknuli bismo i vrlo precizan i nadasve tih scroll kotačić koji nam se posebno svidio. Očekivano, s obzirom na korištenje naprednog optičkog senzora, preciznost i odzivost ovog miša su na vrlo visokoj razini. Odlično registrira nagle pokrete, a i radio je bez većih problema na raznim podlogama sa ili bez zasebne podloge za miš. Ukoliko pak posjedujete kakvu kvalitetniju podlogu, performanse su blago rečeno izvrsne.

RGB osvjetljenje izvedeno je putem jednog prstena koji okružuje scroll kotačić i tipku za podešavanje osjetljivosti. Unutar softvera za podešavanje dostupna su tri predefinirana efekta i dakako mogućnost detaljnog podešavanja RGB osvjetljenja po želji. Mountainov softver odaziva se na ime Base Camp i podijeljen je u nekoliko osnovnih kategorija: profili, RGB osvjetljenje, podešavanje funkcija tipki, makro naredbe i općenite postavke. Softver nudi zaista veliki broj naprednih opcija, što uključuje podešavanje polling ratea (125, 250, 500 ili 1000 Hz) i lift off-a (high/low).

Makalu 67 vrlo je kvalitetan gaming miš koji se ponajprije odlikuje jedinstvenom kombinacijom vrlo male mase, uobičajenih dimenzija i flagship optičkog senzora najnovije generacije. Posebno je pogodan za igranje bržih natjecateljskih online igara, pri čemu iznimna preciznost i odzivost u kombinaciji s malom masom najviše dolaze do izražaja. Međutim, neki će igrači možda ipak poželjeti više od 6 tipki, a i dalje smo dosta sumnjičavi kada je u pitanju rupičasti dizajn, s obzirom na potencijalni rizik po pitanju prolijevanja tekućine i skupljanja prašine. Sve su svemu, Makalu 67 je prilično uspješna premijera u gaming svijetu za jedan novi brand i sa zanimanjem iščekujemo Mountainove buduće proizvode.

Više informacija

  • Ukupna ocjena: 4
  • Mogućnosti: 4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Model: Makalu 67
  • Proizvođač: Mountain
  • Senzor: Pixart PAW 3370
  • Vrsta senzora: optički
  • Rezolucija senzora: 19 000 max
  • Maksimalni pooling: 1000 Hz/ 1ms
  • Broj tipki / programibilne: 6
  • Deklarirani broj životnog vijeka tipaka: 50 milijuna
  • Osvjetljenje: RGB, 16,8 milijuna
  • Dimenzije i masa: 127 x 70,2 x 42,2 mm/ 67 g
  • Plus: mala masa, napredan optički senzor, odlične performanse, odzivnost, jako dobra ergonomija, RGB osvjetljenje, precizan i tih scroll kotačić
  • Minus: ukupan broj tipki, nije pogodan za ljevake, rupičasti dizajn predstavlja određeni rizik po pitanju prolijevanja tekućine i skupljanja prašine
  • Ustupitelj i cijena: Mountain, www.mountain.gg Cijena: 454 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Mountain Makalu 67

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Mountain Makalu 67 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.