Sharkoon Light 2 180 i Skiller SGP30 XXL

Sharkoon Light 2 180 i Skiller SGP30 XXL

Gaming komplet za odlikaše

Sharkoon nam po nadasve povoljnoj cijeni nudi vrlo zanimljivu kombinaciju XXL podloge i ultralaganog gaming miša.

Sharkoon Light 2 180 vrlo je precizan i odzivan gaming miš, dok je vizualno atraktivna podloga napravljena od kvalitetnog materijala te omogućuje besprijekorne performanse u svim bržim igrama

Sharkoon je još jedan od proizvođača gaming periferije koji je predstavio perolake gaming miševe ponajprije namijenjene natjecateljskom igranju online igara. Njihova Light 2 serija gaming miševa ove je godine proširena novim modelima koji se prije svega razlikuju po pitanju dizajna i mogućnosti, a ponajviše s obzirom na kvalitetu korištenog optičkog senzora, što uvelike utječe na ukupnu cijenu.
Sharkoon nam je na test poslao gaming miš Light 2 180, a kako bismo performanse ovog miša doživjeli u punom sjaju, u paketu su poslali i odgovarajuću XXL podlogu. Odmah na početku istaknimo kako je ukupnu cijena ovakvog gaming kompleta iznimno povoljna i budget gameri željni pristupačne kvalitetne periferije svakako će doći na svoje.

Ultralagan i super precizan


Sharkoon Light 2 180 je ultralagani gaming miš relativno malih dimenzija i vrlo povoljne cijene s obzirom na mogućnosti. Ukupna masa mu iznosi svega 63 g i vrlo je ugodan za korištenje. Naoko uobičajen dizajn Sharkoon je začinio vrlo korisnom opcijom izmjenjivog gornjeg poklopca miša. Nazivno miš posjeduje rupičasti gornji poklopac kakvog smo navikli vidjeti kog ovakvih ultralaganih gaming miševa, no u paketu stiže i uobičajeni poklopac tako da po želji možete koristiti onaj koji vam više odgovara. Ovo je prije svega važno ukoliko imate neke bojazni vezano uz otvoreni rupičasti dizajn zbog primjerice skupljanja prašine ili prolijevanja tekućine. Light 2 180 je dostupan u crnoj ili bijeloj boji, a mi smo na testu imali crnu verziju koja izgleda vrlo efektno.

sharkoon light 2 180 software

Relativno jednostavna, ali vrlo pregledna aplikacija omogućuje vam detaljno podešavanje svih opcija vezanih uz rad ovog gaming miša


Ovaj Sharkoonov ultralagani gamer posjeduje uobičajenih 6 tipki, s tim da su dvije glavne tipke opremljene Omronovim prekidačima specificiranim na do 20 milijuna klikova. S donje strane miša nalazimo tipku pomoću koje podešavamo polling rat/stopu uzrokovanja u vrijednostima od 125, 500 ili 1000 Hz. Ukoliko imate modernije, novije računalo, svakako preporučamo koristiti 1000 Hz za najbolji mogući odaziv.
Kvaliteta izrade je na vrlo visokoj razini, gornja površina je vrlo ugodna na dodir i nije toliko osjetljiva na otiske prstiju, a pritom se lako čisti. Spomenimo još kako u paketu s mišem dolaze i zamjenski set teflonskih nožica, što je svakako za svaku pohvalu.
Sharkoonov Light 2 180 opremljen je modernim optičkim senzorom PixArt PWM 3360 s maksimalnom osjetljivošću od 12 000 DPI-ja. Osjetljivost miša možete podešavati od 400 – 12 000 DPI-ja pomoću tipke ispod samog kotačića ili pak pomoću softverske aplikacije.

XXL gaming s dodatkom RGB-a


Možemo reći kako je Light 2 vrlo odzivan i precizan miš. Ovakve osobine u kombinaciji s vrlo malom masom čine ga iznimno pogodnim za igranje bržih igara. Osim odličnih performansi, Light 2 ističe se i vrlo dojmljivim RGB osvjetljenjem. Osvjetljeni su logo unutar miša, skrol kotačić, kao i traka sa stražnje strane.

SKILLER SGP30

XXL Sharkoonova podloga pozamašne veličine napravljena je od kvalitetnih materijala i ugodna je za korištenje


Sharkoonova SGP30 podloga u XXL izvedbi koju smo koristili prilikom testiranja Light 2 miša posebno se ističe gigantskim dimenzijama od 900 x 400 mm. Ovo vam omogućava da na podlogu osim miša smjestite bez problema i tipkovnicu pune veličine. Podloga je napravljena od kvalitetnog materijala i iznimno je ugodna za korištenje te pritom omogućuje savršenu preciznost. Donji je dio izveden tako da sprečava klizanje. Spomenimo još kako je gornja površina podloge otporna na tekućinu i lako se čisti. Jedino pripazite da imate dovoljno mjesta na gaming stolu jer je ovo zaista podloga pozamašnih dimenzija.
Sharkoonov gaming miš Light 2 180 u kombinaciji sa Skiller SGP30 XXL podlogom čini vrlo dobru gaming kombinaciju. Posebno bacimo li pogled na ukupnu cijenu ovakvog gaming kompleta koja je vrlo pristupačna.

Više informacija

  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Mogućnosti: 4
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Model: Light 2 180
  • Proizvođač: Sharkoon
  • Senzor: Pixart PMW 3360
  • Rezolucija senzora: 12 000 DPI max
  • Konekcija: USB 2.0
  • Duljina kabla: 1,8 m
  • Dimenzije i masa: 120 x 63,5 x 39 mm/63 g
  • Dodatna oprema i funkcionalnosti: RGB 16,7 milijuna boja
  • Plus: dizajn, odzivnost, preciznost, vrlo mala masa, prihvatljiva cijena, RGB osvjetljenje
  • Minus: miš ergonomski neće odgovarati svima
  • Ustupitelj i cijena: Sharkoon, en.sharkoon.com Cijena: 322 kn (miš), 199 (podloga)
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sharkoon Light 2 180 i Skiller SGP30 XXL

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sharkoon Light 2 180 i Skiller SGP30 XXL - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.