White Shark Arthur GM-9005

White Shark Arthur GM-9005

Isplativi budget gamer

Najnoviji White Sharkov gaming miš odlikuje se simetričnim dizajnom i atraktivnim RGB osvjetljenjem. Povrh svega, za manje od 200 kn nudi jako dobre gaming performanse zahvaljujući modernom ugrađenom optičkom senzoru.

 

Ne treba svakome najnoviji i najskuplji gamerski miš. Gamerima plićeg džepa brandovi poput White Sharka svojom cjenovno pristupačnom gamerskom periferijom nude odličnu alternativu daleko skupljim proizvodima poznatijih brandova. Nedavno je White Shark predstavio još jedan u nizu svojih cjenovno povoljnih gamerskih miševa pod nazivom Arthur, a mi smo imali priliku provjeriti koliko se ovaj pristupačan miš može mjeriti s daleko skupljim modelima.

 

Simetričan i robustan

Ključni Arthurovi prodajni aduti svakako su cijena manja od 200 kn, simetričan dizajn i ugrađeni moderni optički senzor maksimalne rezolucije od 10.000 DPI-ja. Odlikuje ga vrlo dobra robusnost i solidna kvaliteta izrade, što je svakako veliki plus u ovoj cjenovnoj klasi.

Možemo reći kako je prilično nenametljiv po pitanju dizajna uz matiranu, tamnu i dosta glatku gornju površinu. Opremljen je s ukupno 9 programabilnih tipki, s tim da su po dvije bočne tipke, s obzirom na simetričan dizajn, smještene s lijeve i desne strane miša. Spomenuti simetričan dizajn na neki je način uvijek dvosjekli mač. 

S jedne strane na ovaj je način Arthur jednako pogodan i za ljevake i za dešnjake, a s druge bi strane ovakav dizajn mogao odbiti korisnike koje su prije svega navikli na miševe ergonomski oblikovane za dešnjake. A poznato je da mnogo više ljudi koristi primarno desnu ruku.

Ergonomski gledano, Arhur je gaming miš prosječne veličine, tako da bi po tom pitanju trebao odgovarati većini korisnika. Zamijetili smo međutim da je dosta „nizak“, ako to tako možemo nazvati. Naime središnji dio je kod većine drugih miševa dosta izbočeniji nego što je to ovdje slučaj. Možemo međutim ustvrditi kako je Arthur prilično ugodan za korištenje.

Jedino što valja napomenuti je kako mu ukupna masa iznosi 100 g, što ga, u današnje vrijeme poplave gamerskih ultralaganih miševa, čini popriličnim „teškašem“ u kategoriji gaming miševa.
Ispod kotačića nalazimo dvije dosta velike tipke s jasno označenima plus i minus koje možete koristiti za podešavanje osjetljivosti miša. Dvije glavne tipke pružaju dobar osjećaj prilikom pritiska, a prema navodima proizvođača vijek im je trajanja specificiran na 10 milijuna klikova. Za razliku od dvije glavne tipke, bočne s lijeve i desne strane nisu tako kvalitetno izvedene.

Ovdje moramo naglasiti kako nam se nije ni previše dopao njihov smještaj jer smo prilikom korištenja znali nehotice pritisnuti pojedinu bočnu tipku. Scroll kotačić prilično je velik i širok. Zadovoljavajuće je precizan, iako je možda malo „prelagan“ za naš ukus.

 

Sposoban budget gamer

Iznenadilo nas je vrlo efektno izvedeno RGB osvjetljenje u nekoliko zona. Posebno efektno izgleda kotačić i White Shark logo. S obzirom na cijenu doista nismo očekivali ovako vizualno atraktivan miš.

Ugodno nas je iznenadio i po pitanju performansi. Ugrađeni Pixartov optički senzor novije generacije u kombinaciji s polling rateom od 1000 Hz omogućuje više nego dobre performanse. Arthur je vrlo odzivan i precizan miš koji je podjednako pogodan za gaming i svakodnevni rad.

Posebna aplikacija koju možete preuzeti s web stranice proizvođača omogućuje vam detaljno podešavanja RGB osvjetljenja i svih drugih opcija. Ova aplikacija vizualno možda ne spada u dotjeranije, ali nudi sve potrebne napredne opcije i jednostavna je za korištenje.

Tražite li cjenovno povoljan gaming miš odličnih performansi i univerzalnog dizajna, Arthura svakako možemo preporučiti, osim u slučaju da preferirate iznimno lagane miševe, s obzirom da je nešto teži. Međutim, općenito gledano, omjer cijene i performansi doista je više nego dobar.

 

Više informacija

  • Osjećaj pri igranju: 3
  • Ukupna ocjena: 4,1
  • Mogućnosti: 4
  • Isplativost: 5
  • Model: Arthur
  • Proizvođač: White Shark
  • Senzor: Pixart A3325
  • Vrsta senzora: optički
  • Rezolucija senzora: 10.000 max
  • Broj tipki / programibilne: 9 programabilnih tipki
  • Osvjetljenje: RGB 16,8 milijuna boja
  • Konekcija: USB 2.0
  • Duljina kabla: 1,8 m
  • Dimenzije i masa: 126 × 67 × 39 mm, 100 g
  • Plus: cijena, dobar odaziv, moderan optički senzor, simetričan dizajn pogodan za ljevake i dešnjake, gaming performanse, RGB osvjetljenje
  • Minus: ukupna masa, ergonomski neće odgovarati svima, smještaj bočnih tipki
  • Ustupitelj i cijena: Šmit Electronic , www.smit-electronic.hr, Cijena: 199,90 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za White Shark Arthur GM-9005

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

White Shark Arthur GM-9005 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.