MSI Optix MAG 272CQR

MSI Optix MAG 272CQR

Gamer s pokrićem!

Moderno dizajniran MSI-jev gaming monitor opremljen je najnovijom Samsungovom VA matricom koja omogućuje vrlo dobru kvalitetu slike, a brzina osvježavanja mu iznosi respektabilnih 165 Hz. Gaming performanse su na vrlo dobroj razini, premda bi brzina odziva mogla biti nešto bolja, a Anti Motion Blur (BFI) tehnologija ne funkcionira baš najbolje.

MSI-jevi zakrivljeni gaming monitori su u relativno kratkom vremenu postali prilično popularni. Posljedica je to umjerene cijene, dobrih mogućnosti i vrlo dobro odmjerenog dizajna. Direktno iz MSI-ja nam za potrebe ovog testa zakrivljenih monitora stiže jedan od njihovih najnovijih modela MAG272CQR.

Opremljen je Samsungovom VA matricom najnovije generacije, dolazi s nešto jače izraženom krivuljom radijusa 1500R, a brzina osvježavanja mu iznosi 165 Hz. Dizajniran je u skladu s modernim gamerskim trendovima, a sa stražnje strane nalazimo MSI-jev logo, kao i suptilno RGB osvjetljenje koje možete isključiti.

Kvaliteta izrade je na vrlo dobroj razini. Postolje je metalno, a ostali dio monitora je napravljene od čvrste plastike. Što se tiče ergonomije, dostupno je podešavanje po visini, podešavanje nagiba, ali ne i zakretanje monitora u lijevu ili desnu stranu. S lijeve strane nalazimo i izvlačni stalak za slušalice.

 

MSI 27 3

Kontrole za podešavanje izvedene su u obliku malenog joysticka sa stražnje desne strane. S lijeve strane monitora nalazimo i posebnu tipku kojoj možemo slobodno odrediti funkciju, a nazivno služi za odabir ikone virtualnog crosshaira.

Opremljenost je odlična. Što se tiče video izlaza, na raspolaganju su vam HDMI i DisplayPort priključci, ali i USB-C priključak, što olakšava spajanje primjerice laptopa. Nadalje, tu je i USB hub, kao i audio izlaz za slušalice, ali ovaj monitor ne posjeduje zvučnike.

Izbornik za podešavanje slike je doista bogat raznim opcijama, od onih koje su striktno namijenjene gamerima pa do daleko općenitijih. Rekli bismo da je za najbolji mogući prikaz potrebno malo se poigrati dostupnim opcijama. Nazivno, boje djeluju malo prenaglašeno i ne pretjerano vjerno.

Jedna od opcija koja će zanimati gamere svakako je i Anti Motion Blur. Riječ je o opciji koja aktivira BFI tehnologiju, odnosno umetanje crnog framea, iako u ovom slučaju nije pretjerano korisna jer slika gubi na svjetlini i dinamici, a primjetne su i određene anomalije prilikom bržih scena.

Na raspolaganju su vam također tri opcije za podešavanje razine overdrivea, odnosno ubrzanja piksela: Normal, Fast i Faster. Ovisno o brzini osvježavanja, potrebno je odabrati opciju koja je optimalna; ako koristite 165 Hz, možete koristiti najbržu opciju Fastest. S druge strane, za većinu ostalih brzina osvježavanja, preporučujemo korištenje opcije Fast.

 

MSI 27 2

Gaming performanse ovog monitora na odličnoj su razini. Na 165 Hz igranje je vrlo ugodno iskustvo uz minimalan input lag, premda, ako ćemo iskreno, ugrađena VA matrica nije dovoljno brza za igranja na 165 fps-a. Generalno, performanse su u dobroj mjeri zadovoljavajuće, a zakrivljenost ekrana kod ove veličine dijagonale i formata stranica (16:9) ne dolazi previše do izražaja.

Spomenut ćemo i podršku za HDR, ali, kao i kod većine ostalih monitora, ovo je više na nazivnoj razini jer ne možemo govoriti o posebno dobrim HDR performansama.

MSI je s ovim modelom predstavio još jedna kvalitetan i cjenovno relativno pristupačan monitor namijenjen gamerima, uz nekakve standardne nedostatke za ovaj tip ugrađene matrice.

 

 

TEST ZAKRIVLJENIH GAMING MONITORA

Pogledajte ostale modele koje smo testirali!

Zakrivljeni monitori sve su popularniji pa smo stoga odlučili malo detaljnije istražiti tržište. Koje su prednosti zakrivljenih monitora? Jesu li bolji za gaming ili profesionalno korištenje? Isplati li ih se kupiti?

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za MSI Optix MAG 272CQR

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MSI Optix MAG 272CQR - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.