HP Z38c

HP Z38c

Uredski gigant

Ogromni ultrawide business monitor koji će vam bez problema zamijeniti dva zasebna monitora u uredu. Odlikuje se tvornički kalibriranom slikom, odličnom ergonomijom i izvrsnom opremljenošću.

Sa svojih impozantnih 38 inča ovaj monitor djeluje doista impresivno na radnom stolu. Ultra wide do daske? HP se stvarno potrudio ponuditi jedan od najvećih ultra širokih monitora na tržištu koji se pritom može pohvaliti vrhunskom kvalitetom izrade i odličnom opremljenošću.

Kome je namijenjen? Pa recimo, naprednim poslovnim korisnicima koji pomoću ovog gigantskog zakrivljenog ekrana žele odgovarajuću alternativu korištenju dva zasebna monitora. Ovakav ogroman monitor omogućit će vam da istovremeno na ekranu imate otvoreno više dokumenata jedan do drugog, a ogromne Excel tablice odjednom će postati daleko preglednije.

Ergonomija mu je također odlična, posebno za ovako velik monitor. Dostupna vam je podešavanje po visini u rasponu od 120 mm, zakretanje lijevo ili desno za 45 stupnjeva, kao i podešavanje nagiba od -5° do +20°. Osim toga, monitor dolazi sa standardnim VESA adapterom za montažu na zid.

 

HP Z38c 1

Ukratko, ergonomija je odlična. Ništa manje impresivna nije ni opremljenost. Na raspolaganju vam je primjerice USB-C priključak kojeg možete koristiti za prijenos video signala s računala do monitora, za prijenos podataka te za punjenje drugih uređaja.

Dakako, prisutni su i ostali video priključci: HDMI i DisplayPort. Svakako uzmite u obzir da su ukupne dimenzije ovog monitora pozamašne, pa će mu trebati osigurati dovoljno mjesta, odnosno odgovarajuću radnu površinu.

Ovaj je HP-ov uredski gigant moderno dizajniran monitor uz vrlo tanke rubove triju strana i tek nešto debljim donjim dijelom. Zakrivljen ekran radijusa 2300R savršeno se slaže s veličinom dijagonale i omogućuje zaista iznimno ugodno korištenje.

Ugrađena je LG-jeva AH-IPS matrica rezolucije 3840x1600 piksela, što bismo mogli prozvati nekakvom 4k ultrawide rezolucijom. Podržan je 10-bitni prikaz boja uz flicker free tehnologiju i blue light filter.

Monitor je tvornički kalibriran i već prilikom uključivanja omogućuje vrlo dobro kvalitetu slike uz vjeran prikaz boja. Unutar izbornika možete odabrati dva osnovna načina prikaza sRGB i Rec.709. Osim ovih tvornički kalibriranih načina korištenja, dostupan je i veliki broj naprednih opcija pomoću kojih možete prilagoditi sliku.

 

HP Z38c 2

IPS matrica omogućuje dovoljno široke kutove gledanja što je posebno značajno kod ovako velikog monitora. S druge strane, kontrast je nešto slabiji, posebno ako ovaj monitor usporedimo s monitorima temeljenim na VA matricama. Ovo ipak ponajviše dolazi do izražaja prilikom rada u mračnijim prostorijama.

Gameri svakako nisu skupina korisnika kojima je HP namijenio ovaj monitor. S frekvencijom osvježavanja od 60 Hz, nešto višim input lagom i bez podrške za Adaptive Sync tehnologiju, HP-ov Z38c nije idealan gamerski monitor. Međutim, bez obzira na to moderne igre izgledaju impresivno na ovako velikom ekranu.

Poslovnim korisnicima dubljeg džepa ovaj će gigantski HP-ov monitor doći kao naručen. Bez problema može zamijeniti konfiguraciju s dva zasebna monitora, a pritom će vam ponuditi odličnu kvalitetu slike i osebujno ultrawide iskustvo!

 

 

TEST ZAKRIVLJENIH GAMING MONITORA

Pogledajte ostale modele koje smo testirali!

Zakrivljeni monitori sve su popularniji pa smo stoga odlučili malo detaljnije istražiti tržište. Koje su prednosti zakrivljenih monitora? Jesu li bolji za gaming ili profesionalno korištenje? Isplati li ih se kupiti?

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Z38c

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Z38c - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.