Samsung Jet 90 premium - 1.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung Jet 90 premium

Samsung Jet 90 premium

Preuzmite stvar u svoje ruke

Nakon testiranja većeg broja robotskih usisivača, pogledajmo što sve možemo očekivati od prijenosnog usisivača na baterije.

Samsung Jet serija predstavlja njihovu ponudu prijenosnih usisivača bez vrećice koji nude velik izbor dodataka kako biste cijelu kuću održali čistom. Razni modeli predstavljaju razne snage koju možete očekivati kao i brojne nastavke koje dobivate u setu ili naknadno možete kupiti, uključujući naravno i baterije.

Jet 90 model je na vrhu ponude te osim snage u paketu dolazi sa brojnim nastavcima koje ćemo detaljnije proučiti. Počnimo od glavnog dijela usisivača, samog motora koji se drži u ruci te može proizvesti do 200 W usisne snage prema specifikacijama.

Imajte na umu da postoji i slabija verzija Jet 90 modela sa 150 W usisne snage, a najbolje ih je raspoznati po boji kao i šifri proizvoda gdje 200 W model počinje sa “VS20R” kodom, dok slabiji ima “VS15R” kod.

 

hr feature make extreme suction 414013855

Osim snažnijeg motora, Jet 90 premium dobiva i veću bateriju koja može raditi do sat vremena na jednom punjenju u najslabijem načinu rada, ili do deset minuta kada snagu postavite na maksimum. Ovakva snaga dobiva se jedinstvenim “ciklonskim” dizajnom koji tjera zrak na rotirajuću putanju u više faza i tako osim boljeg usisa osigurava da sve što usiše ostaje unutar same posude za prašinu.

Sam motor ima snagu do 550 W, a prije njega zrak prolazi i kroz Samsungov HEPA filter koji će filtrirati do 99,99% sitne nečistoće iz zraka prije nego on bude vraćen u prostor. Baterija od 21,9 V lagano se skida te montira na punjač, a ovisno o prostoru možete ih kupiti više kako bi pokrile kompletan prostor.

Imajte na umu da su dizajnirane za oko 500 ciklusa punjenja, te će trajati nekoliko godina prije nego ih bude potrebno zamijeniti. S prednje strane, oko motora, nalazi se prozirni spremnik prašine tako da u svakom trenutku možete vidjeti kada ga treba isprazniti.

Pražnjenje je vrlo jednostavno te je pritisak na jedan prekidač dovoljan da se spremnik oslobodi te ga onda sami izvučete i ispraznite. Tu i tamo možete lagano izvući filter zraka i onda ručno oprati plastične komponente spremnika.

 

Dyson kao direktna konkurencija

Možda najpoznatiji bežični usisivači, Dyson modeli također dolaze u više nastavaka te je direktan konkurent Samsungovom Jet modelu Dysonov v15 Detect model.

Dok koriste podjednake multiciklonske tehnologije za dobivanje visoke snage usisa sa zadržavanjem prašine u spremniku, Dyson ima nešto manji spremnik te mu baterija pri najjačem radu traje nekih pet minuta prema specifikacijama. Također se može montirati samo na zid sa jednom baterijom.

 

Dyson V15 Detect

 

S druge strane, Dyson koristi sustav za detekciju prašine te vam može prikazati razinu nečistoće na prednjem zaslonu. Druga zanimljiva tehnologija je laserska rasvjeta poda ispred usisivača koja vam jasno daje do znanja gdje ste počistili, a koje podruje trebate još jednom proći kako biste se riješili sve prašine.

Dyson je također nešto skuplji što je naravno prednost Samsungovom modelu.

 

Postaja i nastavci

Priča ne staje sa samim usisivačem, već ovaj model opcionalno dolazi i sa takozvanom Z postajom koja služi kao svojevrsni stalak za usisivač i sve njegove dodatke. Riječ je o bazi koja se spaja na utičnicu te ima vlastiti utor za punjenje spomenutih baterija.

Na bazu se dodaje nastavak koji na sebi ima više držača za sve nastavke ovog usisivača koji su vam uvijek pri ruci. Tu je i držač za samu bazu usisivača koji, jednom kada bude spojen, također puni bateriju bez da ju vadite iz usisivača.

 

Integrirana 1

 

Tako vam baza omogućuje istovremeno punjenje do dvije baterije kako bi usisivač bio što brže spreman za slijedeći rad.

Usisivač je modularan te se na njega standardno dodaje teleskopska cijev saviše razina ekstenzije. Na drugi kraj stavljate neki od nastavaka, a glavna dva su namijenjena za usisivanje tepiha kao i tvrdih površina. Oba imaju valjak sprijeda za pomaganje pri usisivanju.

 

Integrirana 8

 

Tvrdi podovi najbolje se čiste sa mekom četkom, dok će za tepihe idealna biti manji valjak sa uskim četkama. Za tvrde podove dobiva se i dodatan nastavak koji umjesto usisivanja koristi krpe za mokro ili suho čišćenje te sa rotiranjem značajno olakšava čišćenje tvrdih podova.

 

Integrirana 3

 

Osim ovih glavnih nastavaka, dobiva se i jedan manji koji oko usisa ima četku kako bi lakše mogli očistiti rubove raznog namještaja i lustera te se riješili prašine u kutovima sobe. Tu je i uski nastavak kako biste dosegli uska mjesta, te se sam može dodatno izdužiti.

Na kraju tu je i nastavak koji dodajete između drugih te služi kao koljeno kako biste savili usisivač prema potrebi.

 

Integrirana 4

Svi ovi nastavci stoje na postolju te su vam nadohvat ruke prema potrebi, dok će se samim pospremanjem usisivač automatski početi puniti. Na samom držaču, palcem se lagano mogu doseći svi gumbi, a imate opciju paljenja sustava te regulacije snage u tri razine.

Mali zaslon pokazati će vam i kada je vrijeme za pražnjenje, te u slučaju da se detektira vlaga prestaje sa radom kako bi se komponente zaštitile.

 

Integrirana 5

Isprobali smo usisivač pod jednakim testom kao i robotske usisivače sa kombinacijom tvrdih podova i tapisona, gdje je povlačio rižu, brašno, čips i pseću dlaku.

Dok nije imao nikakvih problema na tvrdim podovima gdje meki valjak lagano povlači sve u sam usisivač, korištenje ispravnog nastavka za tepihe pomoči će iščeprkati i sitnu prljavštinu iz tepiha kao i pseće dlake koje se neće petljati, osim ako nisu ekstremnijih duljina. Sama glava usisivača vrlo je fleksibilna te se lagano pokupe zahtjevniji kutovi.

 

Integrirana 6

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Jet 90 premium

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Jet 90 premium - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.