Test: Gorenje RVC216 robotski usisivač - 3.8 out of 5 based on 6 votes
Test: Gorenje RVC216 robotski usisivač

Test: Gorenje RVC216 robotski usisivač

Preciznije čišćenje rubova

Gorenje ima model robotskog usisivača koji svojim dizajnom s isturenijom četkom na prednjoj strani može usisavati do samih rubova prostora.

 

 

 

Gorenje RVC216 3

Pražnjenje je olakšano s obzirom da na vrhu robota samo pritisnete gumb i izvučete spremnik

 

Gorenje RVC216 jedan je od dva usisivača ovakvoga dizajna namijenjenog boljem čišćenju rubova zahvaljujući ravnoj stranici koja se može priljubiti sasvim uza zid. Relativno je malenih dimenzija te s bazom ne zauzima puno prostora.

Gornja strana primarno služi za pražnjenje spremnika prašine te se lagano skida pritiskom na gumb na vrhu. Izvučete je kroz veliki otvor i ispraznite iznad kante za smeće i po potrebi očistite. Filter finijih čestica koji se nalazi na poklopcu također se lagano skida te savjetujemo da ga se također povremeno istrese kako bi usisivač nudio maksimum tijekom čitavoga životnog vijeka.

Tehnologija NOVO NOVO 2

OVDJE PROČITAJTE CJELOKUPNU TEMU TESTA ROBOTSKIH USISAVAČA

 

Gorenje preporuča zamjenu filtera zraka svaka dva mjeseca. Većinu prašine zaustavlja mrežica ispred filtera, a nakon što se skine, kompletan se spremnik ručno može oprati pod slavinom.

Prednja ravna površina i rubovi sa svake strane zapravo su veliki gumb kojim robot precizno detektira zidove i prepreke kako bi im se mogao čim više približiti te će njime većinom samo doticati namještaj.

 

Gorenje RVC216 2

Kamera omogućuje navigaciju u prostoru te tako dobivate i napredne funkcije unutar same aplikacije

 

Koristi se preciznom navigacijom koju možete vidjeti u obliku lagano udubljene kamere s prednje strane sustava. Ona omogućuje snalaženje u prostoru i mapiranje kompletnog stana, a onda i s time povezane napredne mogućnosti u aplikaciji.

Na samome desnom rubu prednje strane nalazi se rotirajuća četka koja će usmjeravati prljavštinu s poda prema usisivaču. Robot će ovu stranu usisivača kod čišćenja rubova preferirati, a kružit će i oko svake noge namještaja kako se tu ne bi s vremenom nakupljala prašina.

 

  Prednosti i mane
Plus: Lagano pražnjenje spremnika
Minus: Navigacija se obavlja samo kamerom

 

Navigacija također usmjerava robot kako bi čistio u pravilnim redovima za minimalizaciju prelaska istih površina radi uštede vremena i energije. Sa stražnje su strane držači za nastavak koji omogućuju i brisanje poda mokrom mikrofibrenom krpom. Voda se puni u nastavak za čije se dno zakvači krpa nakon čega se sve to zajedno spaja s robotom.

 

Gorenje RVC216 4

Nastavak za vodu omogućuje robotu da pere podove povlačeći vlažnu krpu za sobom

 

Imajte na umu da u tom slučaju robot treba izbjegavati tepihe te se držati tvrdih podova. Na donjoj je strani usisivača sprijeda valjak s četkom i gumenim preprekama za poboljšanje usisne snage i izvlačenja mrvica iz tepiha.

Sustav se za čišćenje lagano rasklapa te će se dulje vlasi standardno skupljati oko osovine valjka. Za čišćenje veće nakupine dlaka ili kose dobivate i mali alat koji s jedne strane ima četkicu, a s druge malen prorez sa žiletom na kraju kojim možete zakvačiti i prerezati zapetljane vlasi i tako osloboditi pokretne dijelove sustava.

Savjetujemo da barem mjesečno pogledate stanje hardvera, ovisno o veličini prostora koji usisivač čisti, kao i o broju ukućana te ljubimaca.

 

tablica

 

Tablica usporednog testa

 

Aplikacija i korištenje

Aplikacija G-smart Robot objedinjuje sve mogućnosti u jednostavan meni s automatskim ili specifičnim odabirima. Sustav se povezuje registracijom aplikacije koja tada nudi povezivanje robota. Odredite na koji da se WiFi router spaja te mu dajte šifru.

 

Gorenje

Jednom povezan, robotu će trebati prvo čišćenje da se snađe u prostoru nakon čega vam se otključavaju naprednije opcije kontrole zona čišćenja

 

 

Kada se poveže, pojavit će se u aplikaciji te je spreman za rad. Prvu će vožnju provesti mapiranjem svih prostorija koje su mu dostupne, a nakon što izradi gotovu mapu, otključavaju mu se naprednije mogućnosti.

Na karti mu možete specificirati koju zonu da dobro očisti i, posebno, u kojoj da prostoriji očisti rubove, što je iznenađujuće rijetka opcija među konkurencijom. Tu su i ostale napredne opcije za označavanje prostorija te možete automatizirati i vrijeme čišćenja.

Sustav je na testu nakon prvog mapiranja s tepiha povukao sav čips te većinu riže od koje mu je mjestimično pobjeglo koje zrno. Brašno je kao i kod ostalih usisivača izazov te ga uvijek ostaje dublje u tepihu.

To se može donekle riješiti detaljnim čišćenjem zone, no i dalje će mali komad površine ostati neočišćen. Dodatno usisivanje ruba sobe pomaže, no ipak ćete stan morati povremeno sami čistiti, dok vam robot može vrijeme između čišćenja značajno produžiti.

Na tvrdim će površinama impresivno pokupiti prašinu i mrvice, svega se nekoliko zrna riže razbacalo, ali su naknadni prolasci riješili i taj problem.

Vlažna se krpa koju možete koristiti za ovakve slučajeve rješava vrlo sitne prašine (i brašna) koju usisivač možda nije uspio usisati, no ne valja očekivati ribanje tvrdokornijih mrlja.

gorenje i3 info ikone

Solidan usisivač koji služi za održavanje čistoće i nije pretjerano učinkovit na tepisima po kojima se rijetko koji bolje snalazi. Navigacija se radi putem kamere i dobro se snalazi u prostoru i omogućuje fokusirano čišećenje kroz aplikaciju. 

 

Snaga usisa: 1800 Pa
Baterija: 3400 mAh
Aplikacija: Fokusirano čišćenje i mapiranje
Sustav: Suho usisavanje i vlažna krpa
Zapremnina: 500 ml

Više informacija

  • Proizvođač: Gorenje
  • Dimenzije i masa: 30,5 x 10 cm
  • Ostalo: Navigacija kamerom
  • Ustupitelj i cijena: Gorenje, 2.499,00
  • Minus: Navigacija se obavlja samo kamerom
  • Plus: Lagano pražnjenje spremnika
  • Baterija: 3400 mAh
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Test: Gorenje RVC216 robotski usisivač

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Test: Gorenje RVC216 robotski usisivač - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.