Chipolo One - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Chipolo One

Chipolo One

Malen podsjetnik za zaboravljive

Svima nam se dogodi da tu i tamo zaboravimo kakvu sitnicu, a ovaj jednostavan tracker nudi ključne funkcije po vrlo atraktivnoj cijeni

Chipolo One najnovija je verzija Bluetooth “trackera” te nudi nekoliko zanimljivih funkcija, dok je postavljanje uređaja iznimno jednostavno. Prvo, riječ je o uređaju nalik plastičnom žetonu promjera 3,8 centimetra i debljine oko 6 milimetra, što ga čini dovoljno malenim za dodatak bilo kojem skupu ključeva, a može se lako prikvačiti i za druge uređaje. Napravljen je od mekane plastike te neće oštetiti druge stvari poput mobitela, a moguće ga je i pritisnuti te u sredini kućišta ima gumb za dodatne opcije. Napaja ga jedna litij ionska baterija kakva se koristi kod primjerice ključeva za aute ili na matičnim pločama u računalima. Ima dugogodišnje trajanje, a lako je kupiti zamjenu jednom kada se potroši. Chipolo reklamira do dvije godine trajanja, što će naravno ovisiti i o vašem korištenju uređaja. Kod otvaranja za zamjenu baterije potrebno je razdvojiti dvije strane tankim predmetom te će taj postupak najvjerojatnije i oštetiti meku plastiku kućišta. Dok ne limitira funkciju uređaja, nakon par otvaranja ostaju vidljiva oštećenja. Uređaj dolazi u više boja pa možete odabrat idealan za vas.

Sama funkcionalnost uređaja omogućuje se instalacijom aplikacije od kompanije na uređaju za koji želite da dobiva obavijesti. Jednom instalirana, aplikacija će vas standardno tražiti kreaciju računa te razna dopuštenja za pristup mobitelu koja morate prihvatiti kako bi sve radilo. Jedna od bitnih funkcija je i stalni pristup GPS lokaciji mobitela kako bi se omogućila ključna funkcija uređaja. Aplikacija će vas tražiti uparivanje uređaja te će Bluetoothom tražiti obližnje uređaje. Ako ga do sada niste uparivali, sve je automatski. Ako je već bio uparen, aplikacija će tražiti da dugo držite uređaj pritisnutim za novo uparivanje. Jednom povezan, uređaj je spreman za korištenje te nudi nekoliko funkcija. Glavna funkcija svakako je pronalaženje zagubljenog predmeta, primjerice ključeva u kući.

Chipolo Screenshot 20211112 162750

Pokrenite aplikaciju te vam ona nudi da odaberete Chipolo uređaj koji želite aktivirati te možete pokrenuti njegov alarm. Glasan je za svoje dimenzije te je lako locirati ključeve i ako se nalaze zakopani među stvarima nekoliko soba dalje. Uz to, moguća je i obrnuta funkcija gdje ne možete pronaći mobitel pa dugo pritisnete svoj Chipolo One i aktivira se alarm na mobitelu kako biste ga mogli locirati. Ove funkcije rade dok god su uređaji unutar Bluetooth udaljenosti za komunikaciju. Dok na otvorenom Chipolo reklamira do 60 metara, u kući će ta udaljenost biti manja, ovisno o predmetima i zidovima između uređaja. Druga funkcija je GPS lociranje na karti pomoću mobitela. Imajte na umu da sam Chipolo One nema GPS praćenje, već ćete na karti vidjeti zadnju lokaciju gdje su uređaji bili povezani, a radi udaljenosti koju Bluetooth podržava, dobit ćete promjer od oko 50 metara na karti. Vraćanjem na lokaciju (ako nitko nije uzeo vaše ključeve) uspostavlja se Bluetooth veza te možete aktivirati zvučne signale za lakši pronalazak uređaja.

Dodatno, Chipolo aplikacija poslat će vam obavijest svaki puta kada se izgubi veza između mobitela i “trackera“ kako bi vas upozorio da su vam ključevi ili drugi predmet možda ostali na lokaciji koju ste nedavno napustili.

 

Više informacija

  • Ocjena: 4,4
  • Proizvođač: Chipolo
  • Dimenzije i masa: 38 mm x 6,4 mm
  • Ustupitelj i cijena: IQ Zagria, www.iqcentar.hr, 199,00 kn
  • Minus: dizajn, oštećenje pri otvaranju za zamjenu baterije
  • Plus: povoljna cijena bez pretplate
  • Cool faktor: 4
  • Baterija: do 2 godine, CR2032
  • Ostalo: podržava kontrolu glasovnim asistentima Google Assistant, Amazon Alexa i Siri
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Chipolo One

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Chipolo One - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.